hirdetés

RESPEKT

Vasárnap futottunk

Gondoltátok volna, hogy már 25 éve megrendezik ezt a versenyt Magyarországon? Szerintem talán a szervezők sem hitték 1986-ban, hogy ilyen sikeres lesz ez az esemény. Az első indulók közül sokan talán már nagyszülők lettek és az unokáikkal együtt futnak.

Link másolása

hirdetés

Gondoltátok volna, hogy már 25 éve megrendezik a Vivicittát Magyarországon? Szerintem talán a szervezők sem hitték 1986-ban, hogy ilyen sikeres lesz ez a futóverseny. Az első indulók közül sokan talán már nagyszülők lettek és az unokáikkal együtt futottak vasárnap Budapesten.

Sz. Csaplár Eszter cikke

Az eredeti ötlet Olaszországból származik. 1984-ben találták ki azért, hogy történelmi városaikat népszerűsítsék az ott lakók és a látogatók körében. Ezért választották a Vivicitta nevet, ami annyit jelent: „Éljen a Város!”

Időközben a verseny nemzetközivé vált. A 30 olasz városhoz – ami ma már több, mint 40 - csatlakozott: Budapest, New York, Barcelona, Brüsszel és Lisszabon is. Magyarországon pedig már nem csak Budapesten, hanem vidéki városokban is megszervezik a Vivicitta futóversenyeket.

Az első Vivicitta Budapesten a Palatinus strandról indult, majd Budára futottak a versenyzők, majd a Lánchídon át Pestre a Belvároson keresztül az Árpád-híd felől értek újra a Margitszigetre. A verseny történetében ez idei lesz a 4. alakalom, amikor valamiért nem a hagyományos rajthelyszínről – a Margitszigetről – indulnak a versenyzők.

hirdetés

A tavalyi – 25. jubileumi – verseny a résztvevők számában is rekordot döntött, hiszen több, mint 12.400 indulót regisztráltak.

Néhány érdekes adat a 25 verseny történetéből: 1986-ban a 2223 nevezőből mindössze 1580 versenyző ért célba 1987-ben a nevezési díj 30 Ft volt, a helyszínen 50 Ft.

1991-ben a női és férfi győzteseknek fejenként 2.000 márka ütötte a markát, a 2. helyezettek kerékpárt kaptak, a 3. helyért 10.000 Ft járt. 1993-ban volt a legnagyobb díjeső, a főtámogató még mindig Kontrax.(Emlékszik valaki, hogy mi volt ez a cég?) 1994-ben szakadt az eső és nem magyar versenyző nyert. 1995-ben a hivatalos póló hosszú ujjú volt és minden versenyző kapott

1996-ban hóesés fogadta a versenyzőket, 1997-ben holtverseny volt az első helyen! 1998-ban a 125. beérkező jutalmat kapott Budapest egyseítésének 125. évfordulója alkalmából. 1999-ben négy olimpiai bajnok is volt a mezőnyben.

2000-ben Ráday Mihály ötlete alapján egy városismereti totó-val kapcsolták össze a versenyt. 2001-ben először lehetett rövidebb távon is futni. 2002-ben Vivicitta futóversenyt rendeztek Szegeden és Veszprémben is. 2003-ban szél, fagy és nulla fok várta a Margitszigten a futókat. 2004-ben Debrecenben is megrendezték a versenyt, 2005-ben pedig Kecskemét és Székesfehérvár is csatlakozott.

Az idei versenyen 15 ezren indultak!

Tovább a főoldalrahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RESPEKT
Itt a 2014-es focivébé hivatalos himnusza
Pitbull, Jennifer Lopez és a brazil Claudia Leite hozták össze a 2014-es világbajnokság dalát.

Link másolása

hirdetés

A dal nemég került ki a YouTube-ra, de máris több mint kétmillióan látták. A vb alatt nyilván naponta halljuk majd, és legalább akkora siker lesz, mint Shakira Waka-Waka-ja. A kubai származású rapper és J-Lo nem először dolgozik együtt. A 44 éves énekesnő boldogan vállalta a felkérést. Jennifer Lopez a himnusz kapcsán korábban azt mondta, olyan családban nőtt fel, ahol mindenki imádta a focit, így természetesen ő is nagy rajongója a sportágnak.

jlo

vbszines

A brazíliai labdarúgó világbajnokság megnyitója június 12-én lesz Sao Paulóban, Brazília-Horvátország összecsapás lesz a nyitómérkőzés.

hirdetés
Csoportbeosztás

A csoport: Brazília, Horvátország, Kamerun, Mexikó

B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália

C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán

D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország

E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras

F csoport: Argentína, Bosznia és Hercegovina, Irán, Nigéria

G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Amerikai Egyesült Államok

H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Dél-Korea

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a videó!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RESPEKT
Magyar lett minden idők legröhejesebb öngólja
Magyar meccsen született minden idők legviccesebb öngólja. Most megtudhatod, melyiken.

Link másolása

hirdetés

Íme, a győztes videó a magyar meccsről:

A Marca nevű spanyol sportlap olvasói megszavazták a világ legnevetségesebb öngólját. A mezőny erős volt, de egy itthoni mércével mérve is nagyon vicces produkció vitte el végül a pálmát.

A Videoton szlovák vendégjátékosa, Pavol Durica hatalmas bombagólját találták a marca.com olvasói a világ legröhejesebb öngóljának, a szlovák légiós olyan neveket előzött meg ezzel, mint Gareth Bale, vagy Lewis Dunk.

A 2008-as a Debrecen-FC Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntőn történt az eset, a debreceniek 2:1-re vezettek, amikor a 85. percben tizenegyeshez jutottak. Takács lövését Sebők hárította, a kipattanó labdát Durica 11 méterről, kapásból védhetetlenül bombázta saját kapujának a bal felső sarkába.

Ezzel a DVSC jutott tovább, a vesztes Videoton játékosai feltehetően máig nem értik, hogy társuknak hogy sikerült ezt a labdát így belőni, de maga Durica is álmatlanul forgolódhat még most is, amikor eszébe jut az eset.

hirdetés

Gareth Bale a Liverpool ellen még veszélyesebb volt saját kapujára...

Dunknak sikerült bedekáznia

Ha jót nevettél, nyomj egy lájkot!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RESPEKT
Schumacher ébredezik
Hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a Forma-1-es pilóta a javulás útjára lépett.

Link másolása

hirdetés

A német hírportálok is vezető hírként terjesztik: sokkal jobb állapotban van Michael Schumacher.

“Michael fejlődést mutat az úton, amit bejár. Pár pillanatig a tudatosság és az ébrenlét jeleit mutatja. Mellette vagyunk ebben a kemény és hosszú küzdelemben, együtt a grenoble-i kórház orvosaival, és továbbra is bizakodunk. Szeretnénk megköszönni a folyamatos szimpátiát. Ezzel egy időben ismét a megértéseteket kérjük, miszerint nem szeretnénk feltárni a részleteket. Ez szükséges ahhoz, hogy megvédjük Michaelt és családját, a privát szférát, és lehetővé tegyük azt, hogy az orvoscsoport teljes nyugalommal végezhesse a munkáját" - olvasható a világbajnok menedzsere, Sabine Kehm hivatalos közleményében.

Sabine-Kehm

Sabine Kehm

hirdetés

Megható üzenettel üdvözölték a Forma 1-es pilóta javulásáról szóló hírket a bahreini pályán. A szahíri pálya célegyenesének korlátján az "fohászaink és imáink veled vannak, Michael" feliratot festették a szervezők.

szahir

"Fohászaink és imáink veled vannak, Michael" - fotó: Getty Images

szahir1

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel így nyilatkozott: „Mindig óvatosan kezelem a másodkézből származó híreket, mindenesetre jó hallani, hogy a megfelelő irányba halad. Még hosszú folyamat áll előtte, szóval óvatosan kell fogalmaznunk, de akkor is jó ezt hallani hosszú-hosszú információ nélküli heteket követően. Minden jót kívánunk neki és családjának, remélhetőleg újabb híreket hallunk a következő hetekben.” - írja a Formula.hu

Schumacher egykori csapattársa, Felipe Massa kitörő örömmel fogadta a hírt: „Nagyon remélem, hogy már csak pozitív hírek jönnek. Minden egyes nap imádkozom érte, szeretném őt viszontlátni. Nagyon várom, hogy így legyen, addig is minden jót kívánok neki, családjának és az őt kezelő orvosoknak is. Remélem, folyamatosan jobb és jobb lesz a helyzet.”

schumi

Illusztráció: Szalai Attila

Már csütörtökön is nyilatkozott a menedzser, de akkor még csak a biztató jelekről beszélt. Ma már azonban számukra is egyértelművé vált, hogy kezd magához térni a sportoló.

Ha te is szurkolsz Schumi felépülésének, nyomj egy lájkot!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RESPEKT
Fából készült Budapest-felirat a Hősök terén
Újabb látványosság, ami mellett fotózkodhattok. Hogy tetszik?

Link másolása

hirdetés

A Hello Wood csoport egy látványos Budapest feliratot készített a Hősök terére. Ezzel is a most zajló Budapesti Tavaszi Fesztiválra szeretnék felhívni a figyelmet.

bpfelirat (1)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (2)

hirdetés

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (3)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (4)

Fotó: Nagy Szabolcs

A Hello Wood:

A Hello Wood célja, tömöríteni az építészeket, dizájnereket, a legtehetségesebbeket, és számukra lehetőséget adni, hogy egy alkotóműhely tagjai legyenek. Ráadásul a Hello Wood egy olyan fesztivál, ahol fröccs mellett igazi inspiráció is folyik.

A Hello Wood egy összművészeti alkotótábor, ahol a szakmád nagyjai egy hét alatt a lehető legtöbbet hozzák ki belőled. Ez az a hely, ahol felteheted a koronát a portfóliódra, ahonnan az alkotásaid nem a fiókba, de neves kiállításokra és a médiába vándorolnak.

bpfelirat (5)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (6)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat2

Fotó: Légrádi Ádám

BpDeccard

Fotó: Légrádi Ádám

Ha tetszik a felirat, nyomj egy lájkot!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: