RESPEKT

Nyolcévesen őt akarja a világ

Azt mondják róla, hogy ügyesebb, mint korunk sztárja, Lionel Messi. Videói bejárják az internetet. De vajon helyes-e egy nyolcéves körül ekkora felhajtást kelteni?

Link másolása

Claudio Gabriel Nancufil nyolc éves és Argentínában él. Szabadidejében a Bariloche junior klubjában focizik. Ez önmagában még nem túl érdekes, de a kisfiút hazájában már istenítik és sorba állnak érte a profi focicsapatok.

Ez a nyolcéves kisfiú már most úgy cselez, mint korunk világsztárja, Lionel Messi – legalábbis ilyeneket mondanak a kis Claudio Gabriel Nancufilról. Edzők és szakértők szerint (a videói alapján) jó szeme van a pályán, sokkal technikásabb, mint kortársai, és a kaput úgy érzi, mint senki más. Bár nagynevű földije, Maradona is korán kezdte rúgni a bőrt, Claudio két évvel még őt is megelőzte.2

Íme Claudio promó-videója:

Diego Maradona

A Buenos Aires melletti Lanús városában született, és az argentin főváros központjától délre fekvő Villa Fiorito nevű szegénynegyedben nőtt fel. Már 10 éves korában megmutatkozott rendkívüli tehetsége, ekkoriban egy kis helyi egyesületben, az Estrella Rojaban játszott. Hamarosan az Argentinos Juniors korosztályos csapatába (Cebollitas) került, 12 évesen a felnőtt élvonalbeli mérkőzések szüneteiben sokakat szórakoztatott trükkjeivel. Maradona 1976-ban, tíz nappal a 16. születésnapja előtt mutatkozott be első felnőtt klubjában, az Argentinos Juniorsban, hat évvel később már a Barcelonában játszott. 1986-ban világbajnokságot nyert.

A nagy médiafelhajtás részben annak is köszönhető, hogy szülei már most kineveztek egy ügynököt a kis Claudio mellé. Erre azért van szükség, hogy ő egyengesse a kisfiú útját Európába.snowmessi

A Daily Mirror címlapján a kis tehetség

3

Azt is beszélik, hogy Snow Messiért (azaz Hó-Messiért – az argentin Andokra utaló becenevet a kisfiú lakhelye miatt ragasztotta rá a sajtó) már most sorban állnak a világ legjobb profi futballcsapatai, mint a Real Madrid, a Manchester United vagy a Barcelona.

A szülei állítólag azt kérték az ügynöktől, hogy még karácsonyig juttassa a kisfiút Európába. Hihetetlen felfordulás egy nyolcéves kisfiú körül…1

Lionel Messi

1987-ben született Rosarioban. Ő is fiatalon kezdett futballozni, a benne rejlő lehetőséget pedig korán felismerte az FC Barcelona. 2000-ben, 13 évesen hagyta el szülővárosa csapatát, a Newell's Old Boys-t, és Európába költözött családjával, miután a Barcelona felajánlotta, hogy finanszírozza növekedési hormon hiányának kezelését. 2004-05-ös bemutatkozó szezonjában ő lett a spanyol bajnokság történetének legfiatalabb játékosa és gólszerzője. Ebben a szezonban spanyol bajnok, egy évvel később bajnok és Bajnokok Ligája-győztes lett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk