RESPEKT

Andris világsztárral focizott

A 11 éves Szabó Andris Dunaföldvárról indult útnak, hogy részt vegyen Robin van Persie edzésén a manchesteri Traffort Soccer Dome-ban. A csodaszép dunamenti kisvárosban élő Andris egyik nagy álma vált valóra, amikor a Cartoon Network magyar nyerteseként részt vett a világsztár edzésén.

Link másolása

A 11 éves Szabó Andris Dunaföldvárról indult útnak, hogy részt vegyen Robin van Persie edzésén a manchesteri Traffort Soccer Dome-ban. A csodaszép dunamenti kisvárosban élő Andris egyik nagy álma vált valóra, amikor a Cartoon Network magyar nyerteseként részt vett a világsztár edzésén.

Fotók: Cartoon Network

A júniusban Európa-szerte meghirdetett bajnokságon a futball-rajongó gyerekek tölthették fel "focis" videóikat a Cartoon Network honlapjára. A videókat előszőr a csatorna munkatársai és a Képes Sport magazin szerkesztőségéből összállt szakértő zsűri válogatta.

Az általuk kiválasztott legjobb 20 közül pedig a közönség szavazata döntötte el, hogy ki legyen a Cartoon Network "aranylabdása", azaz ki utazzon egy kísérővel és nyolc másik európai ország bajnokával együtt a különleges edzésre, amelyet a Premiere League-ben idén az év játákosának választott nemzetközi futballsztár, Robin van Persie tartott.

KATTINTSATOK IDE és nézzétek meg a videót, amivel Andris a legjobbnak bizonyult! :)

A 10-15 éves, két lányból és hat fiúból álló nemzetközi csoport az Egyesült Királyságba utazott, hogy részt vegyen az egyéni és csoportos képzésen, meghallgassa Van Persie személyre szóló értékelését és tanácsait, és átvegye a győzelemért járó kupákat, a sztárfutballista által aláírt futballabdákat és a húszas számmal ellátott Manchaster United mezeket.

A kilenc győztes vasárnap délelőtt érkezett az edzés helyszínére, ahol átöltöztek Ben 10-es (az egyik Cartoon Network sorozat) futballmezeikbe, majd elvégezték a szükséges bemelegítő gyakorlatokat. Kisvártatva megérkezett Robin, majd rövid ismerkedést követően együtt megnézték a győztes videókat és nekiláttak a munkának.

Robin elmondta, hogy ugyanazt a szigorú edzéstervet szánta a gyerekeknek, amelyet ő nap mint nap teljesít. A szünetben megérkezett a meglepetésvendég: Shocksquatch, a szeptember 26-án 16.00 órakor induló új Cartoon Network-sorozat, a Ben 10 Omniverzum egyik szereplője, aki alkalmi kapusszerepet is vállalt, bár a gólok kivédése nem kevés erőfeszítésébe került.

Valószínűleg minden ifjú "bajnok" az ezt követő egyéni edzéseket várta leginkább, amikor kettesben játszhatott a bálványozott sztárfutballistával és leshette el tőle a látványos trükköket, amelyeket addig csak a képernyőn keresztül láthatott. Szabó András, a magyar győztes kisfiú többször kicselezte Persie-t és adott neki "kötényt", a sztár pedig külön megköszönte Andrásnak a "leckét".

A nap záróakkordjaként Robin átadta a gyerekeknek hozott kupákat, majd elindította a dekázó versenyt. A verseny elbírálása kisebb nehézségekbe ütközött, ugyanis kiderült, hogy egyes versenyzők képesek akármeddig is a levegőben tartani a labdát.

Van Persie így nyilatkozott a nap végén: "Öröm volt ez a nap, amelyet a Cartoon Network-verseny győzteseivel tölthettem. Lenyűgözött az a futballtudás, elkötelezettség és lelkesedés, amelyről ezek a gyerekek fiatal koruk ellenére tanúbizonyságot tettek. Bámulatra méltó, hogy ez a sok különbüző nyelven beszélő és egyéni futballstílussal játszó gyerek ilyen jól megértette egymást a foci nyelvén.

Gyönyörűség volt nézni, hogy mekkora örömmel játszottak. Ismét bebizonyosodott, hogy a sport és a foci összehozza az embereket. A továbbiakban azt tanácsolom a gyerekeknek, hogy játsszanak annyit, amennyit csak lehet: az utcán, a pályán, a házban, bárhol!" Még hozzátette: "Nem gondoltam volna, hogy a dekázó verseny ilyen sokáig fog tartani."

Ha te is örülsz Andris sikerének, nyomj egy lájkot! :)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


RESPEKT
Itt a 2014-es focivébé hivatalos himnusza
Pitbull, Jennifer Lopez és a brazil Claudia Leite hozták össze a 2014-es világbajnokság dalát.

Link másolása

A dal nemég került ki a YouTube-ra, de máris több mint kétmillióan látták. A vb alatt nyilván naponta halljuk majd, és legalább akkora siker lesz, mint Shakira Waka-Waka-ja. A kubai származású rapper és J-Lo nem először dolgozik együtt. A 44 éves énekesnő boldogan vállalta a felkérést. Jennifer Lopez a himnusz kapcsán korábban azt mondta, olyan családban nőtt fel, ahol mindenki imádta a focit, így természetesen ő is nagy rajongója a sportágnak.

jlo

vbszines

A brazíliai labdarúgó világbajnokság megnyitója június 12-én lesz Sao Paulóban, Brazília-Horvátország összecsapás lesz a nyitómérkőzés.

Csoportbeosztás

A csoport: Brazília, Horvátország, Kamerun, Mexikó

B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália

C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán

D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország

E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras

F csoport: Argentína, Bosznia és Hercegovina, Irán, Nigéria

G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Amerikai Egyesült Államok

H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Dél-Korea

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a videó!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RESPEKT
Magyar lett minden idők legröhejesebb öngólja
Magyar meccsen született minden idők legviccesebb öngólja. Most megtudhatod, melyiken.

Link másolása

Íme, a győztes videó a magyar meccsről:

A Marca nevű spanyol sportlap olvasói megszavazták a világ legnevetségesebb öngólját. A mezőny erős volt, de egy itthoni mércével mérve is nagyon vicces produkció vitte el végül a pálmát.

A Videoton szlovák vendégjátékosa, Pavol Durica hatalmas bombagólját találták a marca.com olvasói a világ legröhejesebb öngóljának, a szlovák légiós olyan neveket előzött meg ezzel, mint Gareth Bale, vagy Lewis Dunk.

A 2008-as a Debrecen-FC Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntőn történt az eset, a debreceniek 2:1-re vezettek, amikor a 85. percben tizenegyeshez jutottak. Takács lövését Sebők hárította, a kipattanó labdát Durica 11 méterről, kapásból védhetetlenül bombázta saját kapujának a bal felső sarkába.

Ezzel a DVSC jutott tovább, a vesztes Videoton játékosai feltehetően máig nem értik, hogy társuknak hogy sikerült ezt a labdát így belőni, de maga Durica is álmatlanul forgolódhat még most is, amikor eszébe jut az eset.

Gareth Bale a Liverpool ellen még veszélyesebb volt saját kapujára...

Dunknak sikerült bedekáznia

Ha jót nevettél, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RESPEKT
Schumacher ébredezik
Hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a Forma-1-es pilóta a javulás útjára lépett.

Link másolása

A német hírportálok is vezető hírként terjesztik: sokkal jobb állapotban van Michael Schumacher.

“Michael fejlődést mutat az úton, amit bejár. Pár pillanatig a tudatosság és az ébrenlét jeleit mutatja. Mellette vagyunk ebben a kemény és hosszú küzdelemben, együtt a grenoble-i kórház orvosaival, és továbbra is bizakodunk. Szeretnénk megköszönni a folyamatos szimpátiát. Ezzel egy időben ismét a megértéseteket kérjük, miszerint nem szeretnénk feltárni a részleteket. Ez szükséges ahhoz, hogy megvédjük Michaelt és családját, a privát szférát, és lehetővé tegyük azt, hogy az orvoscsoport teljes nyugalommal végezhesse a munkáját" - olvasható a világbajnok menedzsere, Sabine Kehm hivatalos közleményében.

Sabine-Kehm

Sabine Kehm

Megható üzenettel üdvözölték a Forma 1-es pilóta javulásáról szóló hírket a bahreini pályán. A szahíri pálya célegyenesének korlátján az "fohászaink és imáink veled vannak, Michael" feliratot festették a szervezők.

szahir

"Fohászaink és imáink veled vannak, Michael" - fotó: Getty Images

szahir1

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel így nyilatkozott: „Mindig óvatosan kezelem a másodkézből származó híreket, mindenesetre jó hallani, hogy a megfelelő irányba halad. Még hosszú folyamat áll előtte, szóval óvatosan kell fogalmaznunk, de akkor is jó ezt hallani hosszú-hosszú információ nélküli heteket követően. Minden jót kívánunk neki és családjának, remélhetőleg újabb híreket hallunk a következő hetekben.” - írja a Formula.hu

Schumacher egykori csapattársa, Felipe Massa kitörő örömmel fogadta a hírt: „Nagyon remélem, hogy már csak pozitív hírek jönnek. Minden egyes nap imádkozom érte, szeretném őt viszontlátni. Nagyon várom, hogy így legyen, addig is minden jót kívánok neki, családjának és az őt kezelő orvosoknak is. Remélem, folyamatosan jobb és jobb lesz a helyzet.”

schumi

Illusztráció: Szalai Attila

Már csütörtökön is nyilatkozott a menedzser, de akkor még csak a biztató jelekről beszélt. Ma már azonban számukra is egyértelművé vált, hogy kezd magához térni a sportoló.

Ha te is szurkolsz Schumi felépülésének, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RESPEKT
Fából készült Budapest-felirat a Hősök terén
Újabb látványosság, ami mellett fotózkodhattok. Hogy tetszik?

Link másolása

A Hello Wood csoport egy látványos Budapest feliratot készített a Hősök terére. Ezzel is a most zajló Budapesti Tavaszi Fesztiválra szeretnék felhívni a figyelmet.

bpfelirat (1)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (2)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (3)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (4)

Fotó: Nagy Szabolcs

A Hello Wood:

A Hello Wood célja, tömöríteni az építészeket, dizájnereket, a legtehetségesebbeket, és számukra lehetőséget adni, hogy egy alkotóműhely tagjai legyenek. Ráadásul a Hello Wood egy olyan fesztivál, ahol fröccs mellett igazi inspiráció is folyik.

A Hello Wood egy összművészeti alkotótábor, ahol a szakmád nagyjai egy hét alatt a lehető legtöbbet hozzák ki belőled. Ez az a hely, ahol felteheted a koronát a portfóliódra, ahonnan az alkotásaid nem a fiókba, de neves kiállításokra és a médiába vándorolnak.

bpfelirat (5)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (6)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat2

Fotó: Légrádi Ádám

BpDeccard

Fotó: Légrádi Ádám

Ha tetszik a felirat, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET: