hirdetés

A vízilabdás fiúk nagy napja

10 év után újra világbajnok lehet a magyar férfi vízilabda válogatott, ha a ma este 22:15-kor kezdődő döntőben legyőzi Montenegró válogatottját. Exkluzív képek!
Ganzler Orsolya, Fotók: Gergely István olimpiai bajnoktól - szmo.hu
2013. augusztus 03.

hirdetés

Világbajnokságon utoljára éppen Barcelonában, 2003-ban állhatott a dobogó legfelső fokára a magyar férfi vízilabda válogatott – akkor harminc év után sikerült újra megszerezni a vb-aranyérmet. Reméljük, ezúttal nem kell harminc évet várni, a lehetőség már ma este adott, hiszen 22:15-kor újra világbajnoki döntőt játszanak a vízilabdás fiúk, Montenegró csapata ellen.

Huvb13

Illusztráció: Szalai Attila

Hangolódjunk a szurkolásra néhány érdekes információval és exkluzív képekkel, amelyeket Gergely István olimpiai bajnoktól, a válogatott kapusedzőjétől kaptunk kölcsön.

hirdetés

1. Bővíthetjük a vb-érmek kollekcióját

A gyűjtemény ugyan így is figyelemreméltó, de a legutóbbi világbajnokságokon leszorult a dobogóról a magyar válogatott. 2011-ben Sanghajban a 4., 2009-ben Rómában pedig az 5. helyen zárt a csapat. Az utolsó világbajnoki érem 2007-ből való, Melbourne-ben szerezte az akkor még Kemény Dénes irányításával felálló válogatott. Aranyérmet pedig tíz évvel ezelőtt, épp Barcelonában nyertek a fiúk, harminc évnyi szünet után.

vizilabda_02

Így örülnek a válogatott tagjai egy győztes mérkőzés után - reméljük, ma is lesz rá okuk.

2. A csoport másodikok a döntőben

A vízilabda világbajnokság fináléjába ezúttal két olyan csapat került, amely a saját csoportjában egyaránt elszenvedett egy-egy vereséget. A montenegróiak azoktól a görögöktől kaptak ki a csoportkörön belül, akiket később Varga Daniék 9:3-ra intéztek el. Míg a magyar válogatott a már-már mumussá vált szerb csapattal nem bírt az elején és maradt alul velük szemben három góllal. Na de a döntőbe vezető út igazán fontos állomásai a kieséses szakaszban jöttek, ahol Benedek Tibor legénysége a kazahokkal és a már említett görögökkel szemben fölényes győzelmet aratott, a Horvátország elleni mérkőzésen pedig bravúros küzdelemmel szerezte meg a továbbjutást.

vizilabda_03

A döntőig hosszú út vezetett, a fiúk majd két hete kezdték meg a szereplést Barcelonában.

3. Korábbi bajnokok a kispadon

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányként, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok pedig kapusedzőként irányítja a válogatott munkáját. A mostani keret tagjai közül többen még játszottak együtt Benedekékkel, hiszen Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert ugyanúgy a Pekingben olimpiát nyert csapat tagjai voltak, mint a két szakvezető. A játékosok többször hivatkoztak is rá, hogy plusz erőt ad nekik, hogy Benedekék ülhetnek a kispadon.

vizilabda_01

A csapatnak erőt ad, hogy egykori olimpiai bajnokok ülnek a kispadon szakvezetőként

4. Generációváltás vízilabdában

A csapat legidősebbje a 33 éves Madaras Norbert, aki épp a tíz évvel ezelőtti barcelonai világbajnokságon tűnt fel, majd lett kétszeres olimpiai bajnok. A legfiatalabb a 20 éves Bedő Krisztián, aki máris fontos gólokkal mutatkozott be élete első nagy felnőtt világversenyén. A már tapasztaltabb, olimpiát is megjárt játékosokat,mint a Varga-testvérek, vagy Hosnyánszky Norbert, jól kiegészítik az újoncok, akik talán éppen a mostani nagyszerű teljesítményükkel stabilizálják helyüket a válogatottban.

vizilabda_06

Egy megfiatalodott és megújult válogatott küzd az újabb világbajnoki címért - a legidősebb játékos 33, a legfiatalabb 20 éves.

5. Szív és erő

„A szív és az erő diadala volt a mai győzelmünk. Gyakorlatilag mindegy, hogy a döntőben ki lesz az ellenfelünk”- nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a Horvátország elleni szorosan végződött elődöntőt követően. A kapitány azt is hozzátette: A csapat számára kedvező, hogy a meccsig egy teljes nap rendelkezésükre állt, ugyanis ez segítette a pihenést, a regenerálódást, márpedig ők nem erővízilabdára készülnek.

vizilabda_05

A legfontosabb mérkőzés előtt még jutott elég idő a regenerálódásra, például a barcelonai tengerparton.

Ha te is szurkolsz a magyaroknak, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: