RESPEKT

2-1: Mámoros győzelem

Aki tegnap kint volt a Puskás Ferenc Stadionban, óriási meccsnek lehetett tanúja. Amikor ugyanis Rudolf két perccel a vége előtt léc alá lőtte a labdát, "felrobbant" a Stadion. Mindenki tudta, hogy ezen a napon hosszú idő után mi fogunk győzni és nem a svédek. Mámoros élmény volt, még mindig a hatása alatt állunk.

Link másolása

Aki tegnap kint volt a Puskás Ferenc Stadionban, óriási meccsnek lehetett tanúja. Amikor ugyanis Rudolf két perccel a vége előtt léc alá lőtte a labdát, "felrobbant" a stadion. Mindenki tudta, hogy ezen a napon hosszú idő után mi fogunk győzni és nem a svédek. Mámoros élmény volt, még mindig a hatása alatt állunk.

Írta és fotózta: Mervai Márk

Még alig van ember a lelátókon, amikor belépek a stadionba. Itt-ott egy magyar zászló leng a délutáni kevéske szélben és a hangszórókból zene szól, hogy ne legyen síri csend. Ekkor még semmi sem utalt arra, hogy milyen fergeteges lesz a hangulat lesz a meccs végére.

Lassan megtelik a stadion, és hangulat is egyre izzóbb. Szó szerint: nemcsak bent növekszik a szurkolók hangereje, a stadion előtt is lángra kap egy konténer.

Háromnegyed nyolckor elkezdőik a találkozó. A mieink elejétől fogva bírják a svéd tempót. Sőt, több helyzetünk is akad, bár ezekből nem születik gól. Először közel 20 perc után nyílik esélyünk a vezetésre, de sajnos kihagyjuk a tizenegyest.

Sebaj, látszik, hogy minden előzetes félelem dacára itt ma a magyar csapat szeretne győztesként lemenni a pályáról. Nem sokkal a félidő előtt Szabics egy csodálatos góllal fel is tüzeli a reményeinket. 1-0 nekünk.

A második félidő ott folytatódik, ahol az első véget ért. Helyzetek mindkét oldalon, de gól egy sem. Idővel látszik, hogy fáradni kezd a védelmünk, amit a svédek is észrevesznek és kihasználják a figyelmetlenséget. Egyenlítenek.

Innentől fogva a csapat felébred és a svéd kapura hajt. Úgy tűnik, mintha a magyarok jobban akarnák a döntő gól, mint a svédek. De hiába. Már-már mindenki biztos benne, hogy döntetlennel és egy ponttal végződik az este, amikor Rudolf Gergely váratlanul ott terem a svéd kapu előtt és „bepofozza” a labdát a svéd léc alá. Ekkor kirobbant a stadion. Már senki sem ül, mindenki azt kiabálja, hajrá magyarok. Csak bírják a fiúk a hátralevő pár percet!

A végén, majdnem 95 perc után a bíró lefújja a mérkőzést és óriási ünneplés kezdődik a lelátón. „Irány az EB” és „Szép volt fiúk!” Ez visszhangzik mindenhonnan, amerre csak nézünk.


Csak így tovább, fiúk! Természetesen szurkolunk nektek a jövő héten is, amikor Moldávia ellen lépünk pályára. :)

Ha tetszett a magyar csapat tegnapi teljesítménye, nyomj egy lájkot!

Reklámvideó, katt:

Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


RESPEKT
Itt a 2014-es focivébé hivatalos himnusza
Pitbull, Jennifer Lopez és a brazil Claudia Leite hozták össze a 2014-es világbajnokság dalát.

Link másolása

A dal nemég került ki a YouTube-ra, de máris több mint kétmillióan látták. A vb alatt nyilván naponta halljuk majd, és legalább akkora siker lesz, mint Shakira Waka-Waka-ja. A kubai származású rapper és J-Lo nem először dolgozik együtt. A 44 éves énekesnő boldogan vállalta a felkérést. Jennifer Lopez a himnusz kapcsán korábban azt mondta, olyan családban nőtt fel, ahol mindenki imádta a focit, így természetesen ő is nagy rajongója a sportágnak.

jlo

vbszines

A brazíliai labdarúgó világbajnokság megnyitója június 12-én lesz Sao Paulóban, Brazília-Horvátország összecsapás lesz a nyitómérkőzés.

Csoportbeosztás

A csoport: Brazília, Horvátország, Kamerun, Mexikó

B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália

C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán

D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország

E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras

F csoport: Argentína, Bosznia és Hercegovina, Irán, Nigéria

G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Amerikai Egyesült Államok

H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Dél-Korea

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a videó!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RESPEKT
Magyar lett minden idők legröhejesebb öngólja
Magyar meccsen született minden idők legviccesebb öngólja. Most megtudhatod, melyiken.

Link másolása

Íme, a győztes videó a magyar meccsről:

A Marca nevű spanyol sportlap olvasói megszavazták a világ legnevetségesebb öngólját. A mezőny erős volt, de egy itthoni mércével mérve is nagyon vicces produkció vitte el végül a pálmát.

A Videoton szlovák vendégjátékosa, Pavol Durica hatalmas bombagólját találták a marca.com olvasói a világ legröhejesebb öngóljának, a szlovák légiós olyan neveket előzött meg ezzel, mint Gareth Bale, vagy Lewis Dunk.

A 2008-as a Debrecen-FC Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntőn történt az eset, a debreceniek 2:1-re vezettek, amikor a 85. percben tizenegyeshez jutottak. Takács lövését Sebők hárította, a kipattanó labdát Durica 11 méterről, kapásból védhetetlenül bombázta saját kapujának a bal felső sarkába.

Ezzel a DVSC jutott tovább, a vesztes Videoton játékosai feltehetően máig nem értik, hogy társuknak hogy sikerült ezt a labdát így belőni, de maga Durica is álmatlanul forgolódhat még most is, amikor eszébe jut az eset.

Gareth Bale a Liverpool ellen még veszélyesebb volt saját kapujára...

Dunknak sikerült bedekáznia

Ha jót nevettél, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RESPEKT
Schumacher ébredezik
Hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a Forma-1-es pilóta a javulás útjára lépett.

Link másolása

A német hírportálok is vezető hírként terjesztik: sokkal jobb állapotban van Michael Schumacher.

“Michael fejlődést mutat az úton, amit bejár. Pár pillanatig a tudatosság és az ébrenlét jeleit mutatja. Mellette vagyunk ebben a kemény és hosszú küzdelemben, együtt a grenoble-i kórház orvosaival, és továbbra is bizakodunk. Szeretnénk megköszönni a folyamatos szimpátiát. Ezzel egy időben ismét a megértéseteket kérjük, miszerint nem szeretnénk feltárni a részleteket. Ez szükséges ahhoz, hogy megvédjük Michaelt és családját, a privát szférát, és lehetővé tegyük azt, hogy az orvoscsoport teljes nyugalommal végezhesse a munkáját" - olvasható a világbajnok menedzsere, Sabine Kehm hivatalos közleményében.

Sabine-Kehm

Sabine Kehm

Megható üzenettel üdvözölték a Forma 1-es pilóta javulásáról szóló hírket a bahreini pályán. A szahíri pálya célegyenesének korlátján az "fohászaink és imáink veled vannak, Michael" feliratot festették a szervezők.

szahir

"Fohászaink és imáink veled vannak, Michael" - fotó: Getty Images

szahir1

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel így nyilatkozott: „Mindig óvatosan kezelem a másodkézből származó híreket, mindenesetre jó hallani, hogy a megfelelő irányba halad. Még hosszú folyamat áll előtte, szóval óvatosan kell fogalmaznunk, de akkor is jó ezt hallani hosszú-hosszú információ nélküli heteket követően. Minden jót kívánunk neki és családjának, remélhetőleg újabb híreket hallunk a következő hetekben.” - írja a Formula.hu

Schumacher egykori csapattársa, Felipe Massa kitörő örömmel fogadta a hírt: „Nagyon remélem, hogy már csak pozitív hírek jönnek. Minden egyes nap imádkozom érte, szeretném őt viszontlátni. Nagyon várom, hogy így legyen, addig is minden jót kívánok neki, családjának és az őt kezelő orvosoknak is. Remélem, folyamatosan jobb és jobb lesz a helyzet.”

schumi

Illusztráció: Szalai Attila

Már csütörtökön is nyilatkozott a menedzser, de akkor még csak a biztató jelekről beszélt. Ma már azonban számukra is egyértelművé vált, hogy kezd magához térni a sportoló.

Ha te is szurkolsz Schumi felépülésének, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RESPEKT
Fából készült Budapest-felirat a Hősök terén
Újabb látványosság, ami mellett fotózkodhattok. Hogy tetszik?

Link másolása

A Hello Wood csoport egy látványos Budapest feliratot készített a Hősök terére. Ezzel is a most zajló Budapesti Tavaszi Fesztiválra szeretnék felhívni a figyelmet.

bpfelirat (1)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (2)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (3)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (4)

Fotó: Nagy Szabolcs

A Hello Wood:

A Hello Wood célja, tömöríteni az építészeket, dizájnereket, a legtehetségesebbeket, és számukra lehetőséget adni, hogy egy alkotóműhely tagjai legyenek. Ráadásul a Hello Wood egy olyan fesztivál, ahol fröccs mellett igazi inspiráció is folyik.

A Hello Wood egy összművészeti alkotótábor, ahol a szakmád nagyjai egy hét alatt a lehető legtöbbet hozzák ki belőled. Ez az a hely, ahol felteheted a koronát a portfóliódra, ahonnan az alkotásaid nem a fiókba, de neves kiállításokra és a médiába vándorolnak.

bpfelirat (5)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat (6)

Fotó: Nagy Szabolcs

bpfelirat2

Fotó: Légrádi Ádám

BpDeccard

Fotó: Légrádi Ádám

Ha tetszik a felirat, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET: