Három gyors és egyszerű sütés nélküli recept, ha édességre vágysz
A receptek nem kívánnak különleges hozzávalókat, kis szerencsével akár most is meglelheted azokat a hűtődben és a kamrádban, de szinte bármelyik kisboltba leszaladva is beszerezheted a szükséges kellékeket. Az elkészítési idejük valahol 10 perc és az egy óra között van, de ha a család többi tagját is befogod, akkor pillanatokon belül készen is lesztek a desszerttel. Ha lenti ötleteinken kívül, szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!
Málnás kókuszgolyó
Az egyszerű kókuszgolyó receptjét picit átgondolva mutatós édességet varázsolhatsz az asztalra, pillanatokon belül. Itt is a legfőbb alapanyag a darált keksz és a lekvár, ebben a receptben azonban rum aromából csak kevés került a tálba és kakaópor helyett málnás ételszínezővel bolondítottuk meg a darált keksz és málnalekvár keverékét. Ehhez mehet tetszőlegesen cukor vagy édesítő. Pillanatokon belül összeáll, elég picit pihentetni és már formázhatod is a rózsaszín golyókat, végül pedig jöhet a kókuszreszelék.
Lusta krémtúró
Ez egy abszolút lusta és könnyen diétássá változtatható recept. Fogj 25 dkg sovány túrót, keverd össze három nagy kanál görög joghurttal (de helyettesítheted tejföllel vagy natúr joghurttal) és egy kis vaníliás cukorral. Ezeket keverd össze jó alaposan – a teljesen sima hatás érdekében használhatsz habverőt vagy botmixert is – és voilá! Az alapot pedig bármivel feldobhatod, amit otthon találsz. Mehet bele gyümölcs, kókuszreszelék, csinálhatod cukorral vagy édesítővel, sőt, fehérjeporral edzés utánra is kiváló nasi és fehérjeforrás.
Elronthatatlan trüffel
Nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy mutatós, különleges bonbonokat gyárts magad is otthon. Ezt, az egyszerű trüffel receptet például nagyon könnyű elkészíteni, mégis, ezerféleképp variálható és dekorálható, jól mutat vendégváráskor és különleges ajándék is lehet a kézzel formált finomság. Olvassz meg két tábla étcsokit, keverd össze négy evőkanál darálékkal (ez lehet darált dió, mandula vagy sima darált keksz is) és egy púpos evőkanál lekvárral. Ezeket addig gyúrd, míg össze nem állnak, majd tedd be a hűtőbe pihenni kb. egy órára. Utána jöhet a formázás! Ha picit nehezen megy a formázás, nyugodtan tegyél bele még a darálékból. A kicsi golyókat megforgathatod kakaóporba, kókuszban vagy forrócsoki porban is, de márthatod olvasztott csokiba is. Ha pedig bonbon papírba teszed, kiváló ajándék is lehet.
További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!