hirdetés

PROVIDENT OTTHONI TIPPEK

6 bevásárlási praktika, hogy kevesebbszer kelljen boltba járnod

Veled is megtörtént már, hogy túl sokat vásároltál, és aztán két hét múlva romlott élelmiszereket kellett kidobnod? Tippjeinkkel segítünk, hogy a kamrában és a hűtőben ne maradjon felesleg!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. június 16.

hirdetés

Vásárolj te is ne csak praktikusan, de okosan is! Tudatos döntésekkel nem kell a megszokott gyakorisággal felkeresned a boltokat, mégis meglesz minden szükséges összetevő az otthonodban, hogy elkészíthesd a heti menüt. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Írj listát!

Te melyik csoporthoz tartozol? Naponta lejársz bevásárolni, és szinte hobbit űzöl abból, hogy mindennap frissen megvedd ugyanazt, vagy inkább a nagybevásárlásban hiszel, és azon izzadsz, hogy hetekre be tudj spájzolni mindenből? Nos, ez a téma a jelenlegi helyzetben hot topic lett a családok életében, hiszen az lenne a cél, hogy minél kevesebbet mozduljunk ki, bevásárolni viszont kell, sőt vannak dolgok, amiket egyszerűen muszáj pár naponta újra és újra megvenni, mert romlandóak – így a két igény a legtöbbünkben folyton egymásnak feszül. A megoldás egyszerű: listát kell írni.

Kéthetente nagybevásárlás, 2-3 naponta kisbolt

Először is át kell gondolni, hogy mikor és mit fogsz főzni, miből mennyi kell, mi az, ami csak frissen jó, és abból mennyi kell, és miből tudsz annyit bespájzolni, hogy hetekig ne kelljen újra megvenni. Ha ez megvan, akkor írd meg a listát, és irány a szupermarket! Markolj fel előtte minél több strapabíró vászonszatyrot – sőt lehet, hogy ciki, de nagyon praktikus tud lenni, ha beszerzel egy gurulós bevásárlókocsit a nehéz cuccoknak – és vásárold meg azokat az élelmiszereket és egyéb árukat, melyek sokáig elállnak, és sok kell belőlük. Ez után hetekig elég lesz csak leugrani a sarki kisboltba pár naponta az apróbb, romlandó cuccokért, és így el tudod kerülni a nagyobb tömeget is.

hirdetés

Kerüld a hétvégéket!

A nagybevásárlást és a pár naponta szükséges apró bevásárlást is inkább hétközben intézd, akkor is abban az idősávban, amikor a legkevesebb az ember. Semmikor se jó nagy tömegekkel megharcolni a termékekért, kígyózó sorokban állni a pénztárnál, vagy a húspultnál.

+1 tipp: Állíts össze egy előre eltervezett menüsort, így könnyebb lesz kiválogatni a hozzá való alapanyagokat.

Ha tudod, akkor kategóriánként is megírhatod a listát, amiben külön sorolod a tejtermékeket, pékárukat, zöldségeket-gyümölcsöket, tisztálkodó szereket, tartós élelmiszereket, így nem kell fel-alá szaladgálnod majd a boltban.

Ne vásárolj éhesen!

Persze mindenkivel előfordult már, hogy egy kicsivel több nasit halmozott fel a kosarába, mint amennyit szeretett volna, majd mikor otthon pakolsz ki, akkor nem teljesen érted, hogy ezeket miért is tetted be. Ezt elkerülheted azzal, ha nem üres hassal mész bevásárolni. Jobb, ha előtte iszol egy nagy pohár teát, vagy gyümölcsöt eszel, így nem kerülnek majd felesleges dolgok a kosaradba.

Ne dőlj be az akcióknak!

Sokszor érezhetjük azt, ha valami le van árazva, hogy az mindenképp megéri és muszáj megvenni. Ilyenkor gondold át, hogy tényleg szükséged van-e rá, nézd át a listád, és utána dönts. Lehet, hogy attól függetlenül, hogy akciós, nem is az a legkedvezőbb ajánlat. Nézz szét a többi hasonló termék között, vagy hasonlítsd össze, hogy a kilós ára valóban megéri-e.

Rendelj otthonra!

Már egyre több üzletből lehet házhozszállítást kérni, ami nagyban megkönnyíti a dolgod, ráadásul nem kell otthonról kimozdulnod, átláthatóan össze tudod állítani a kosarad, plusz még a végösszeget is látod mielőtt fizetned kéne, így jobban át tudod tekinteni, mi az, amire szükséged van, vagy mi az, ami miatt átlépted a pénzlimited. A kiszállítás egy kényelmes és elővigyázatos döntés lehet.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk