5 finom tavaszi szendvicskrém
Itt a jó idő, tavaszodik, és ezzel együtt pedig egyre több zöldség lesz elérhető. Összeválogattunk 5 pompás tavaszi szendvicskrém receptet, melyek a nap bármely szakaszában fogyaszthatóak. Ha lenti ötleteinken kívül, szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!
1. Krémes tojásos szendvicskrém
Szükségünk lesz: 5 db tojás, 200 g tejföl, 2 kv. kanál mustár, 1 kv. kanál só, bors, 1 db vöröshagyma
Elkészítés menete: tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, majd apróra törjük – egy villa hegyével, de akár le is reszelhetjük. A hagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a tojáshoz. Hozzáadjuk a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.
2. Túrókrém újhagymával
Szükségünk lesz: túró, őrölt édes fűszerpaprika, só, újhagyma, bors
Elkészítés menete: A túrót egy tálba tesszük. Ha jónak látjuk, egy evőkanál vajat is adhatunk hozzá, és jó alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát (a zöld szárát is). Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is ízesítjük. Alaposan eldolgozzuk, minél simább a krém, annál jobb. Ha kell, akkor egy kevés natúr krémsajttal is változtathatunk az állagán.
3. Sajtos-fokhagymás szendvicskrém
Szükségünk lesz: 250 g reszelni való sajt, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 db paprika (piros), 1 kv. kanál ketchup, só, bors, petrezselyemzöld, currypor, majonéz
Elkészítés menete: A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a jó apróra vágott paprikát. Elkeverjük, hozzáadjuk a ketchupot, és annyi majonézt, hogy krémes, egységes kenőkrémet kapjunk. Sózzuk, curryporral ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
4. Szendvicskrém retekkel
Szükségünk lesz: 1 csokor retek, ízlés szerint só, bors, 1 db kisebb hagyma, 4 ev. kanál tejföl, 1 evőkanál puha vaj, 1 csomag tofu (250 g)
Elkészítés menete: A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt retket, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a lereszelt tofut. Akár füstös, ízesített tofut is használhatunk. Végül hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
5. Sárgarépás-hagymás kence
Szükségünk lesz: 3-4 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 4 ev. kanál majonéz, 1 kv. kanál kristálycukor, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítés menete: A hagymát apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba beletesszük a hagymát és répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a majonézt, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan elkeverjük.
További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!