/programok/ujra-eletre-kel-az-csillaghegyi-kozossegi-hazban-a-regi-mozi/
hirdetés

PROGRAMOK

Újra életre kel a Csillaghegyi Közösségi Házban a régi mozi

Ősztől a megszépült óbudai közösségi ház nagytermében vetítések lesznek, amelyekhez mindig társul majd egy érdekes beszélgetés az alkotókkal.

Link másolása

hirdetés

Az Óbudai Nyár programjában évek óta sikeres a Kobuciban működő Kertmozi, ahol a film alkotóival találkozhat a közönség és megannyi kulisszatitokról értesül a vetítés előtt.

A Kertmozi sikerességén felbuzdulva, (ami most 2017 áprilisáig zárva tart) a Csillaghegyi Közösségi Ház is vetítéseket szervez. Ősztől a megszépült közösségi ház nagytermében lesznek vetítések, melyekhez mindig társul majd egy érdekes beszélgetés is az alkotókkal.macskafogo_kep_1Macskafogó

Október 15-én például a Ternovszky Bélával, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezővel beszélgethettek, akinek nemzetközileg is ismert alkotása a Macskafogó. Persze a beszélgetés mellett a mesét is levetítik majd.

A kezdésnek egyébként megadják a módját, hiszen a belépő vendégeket az egykori Csillag mozi plakátjai fogadják és egy interaktív kiállítás is, ahol a régi mozi még fellelhető relikviáit is megnézhetitek. Hogy teljes legyen az időutazás, a pereces bácsi makulátlan fehér ruhában kínálja a régi csemegéket: perecet, nápolyit, cukorkát.csillaghegyi_koz_hazCsillaghegyi Közösségi Ház

Itt nem tartanak premiereket, helyette az egykori kedvenceket veszik sorra, felidézve a régi mozik, régi idők hangulatát. Az október 8-án, szombaton 17 órakor kezdődő megnyitón a Csillag mozi kasszasikernek számító filmjét, a Veréb is madár című alkotást láthatjátok.

hirdetés

VIDEÓ: A veréb is madár c. film főcímzenéje 1968.

A vetítés előtt még egy hangulatos koncertet is meghallgathattok a Budapest Ragtime Bandtől, és a produkció a zenei élményen túl képekben is felidézi a mozi aranykorát, és az egykori filmszínházak kínálatát. Így igazi habként kerül a tortára a megnyitó záró programja, a Veréb is madár című film vetítése.

PROGRAMOK

Október 8., MEGNYITÓ

17:00 Köszöntőt mond Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere

Réz András fimesztéta történeti áttekintése

Baróti Éva újságíró, a filmklub moderátora bemutatja a tervezett programokat

18:00 A Budapest Ragtime Band koncertje

19:00 A Veréb is madár c. film

A megnyitóra a belépés INGYENES!

"Saját mozim" - Beszélgetés és filmklub

Október 15., Szombat

18:00 Macskafogó

Vendég: Ternovszky Béla, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendez

Régmúlt idők mozija - Kabos Gyula sorozat

Október 14., 14:30 Hyppolit, a lakáj

Október 21., 14:30 Az új rokon

Október 28., 14:30 Úrilány szobát keres

Jegyár: 500 Ft. Diákoknak és nyugdíjasoknak: 300 Ft.

Kakaómozi gyerekeknek

A mese ihlette kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Október 16. 10:00 Szaffi

A programok között lesz Régi idők mozija az idősebbeknek – Kabos, Latabár, Karády sorozattal. Zenés filmek is lesznek a fiatalabbaknak, Kakaó mozi vasárnap délelőttönként a kicsiknek, havonta filmklub, ahol Baróti Éva beszélget az alkotókkal a vetítés előtt, szerepel a tervek között egy életrajzi sorozat is, valamint egy olyan interaktív program is, mint a Szinkron-estek, ahol a

profi színészek segítségével bárki kipróbálhatja magát

a cseppet sem könnyű műfajban.

A gazdag kínálatból egyértelműen látszik, hogy a mozibarátokra igazi kényeztetés vár Csillaghegyen. A programok, diákoknak és nyugdíjasoknak 300, felnőtteknek 500 forint, 6 éves kor alatt pedig ingyenesen. Ősztől tehát érdemes lesz böngészni a műsorfüzetet és az Óbudai Kulturális Központ weboldalát, ahol részletesen olvashattok majd az aktuális programokról.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk