Svájci élmények az Édes Napokon
Az Édes Napok Budapest 2013 szeptember 20 és 22 között ezúttal a Millenáris Parkban vár benneteket. A vendégország idén a tejcsoki hazája: Svájc lesz. A csokoládé-készítésnek, mint a cukrászatnak általában, nagy hagyománya van az alpesi országban, kiváló példa erre hazánkban a Gerbeaud, ezt a remek cukrászdát is egy svájci cukrászmester alapította anno.
Az első gépesített csokoládé manufaktúrát 1819-ben Francois-Louis Cailler alapította Svájcban, Brocban, megalkotva ezzel az egyik legrégebbi, a mai napig kedvelt svájci csokoládét, a Caillert. Az ő példáját követve a XVIII. század folyamán számos más csokoládé manufaktúra alakult Svájcban, olyan neves csokoládé márkákat létrehozva, mint a Lindt, Suchard, Milka.
A svájci cukrászok több forradalmi újítással járultak hozzá a csokoládékészítés fejlesztéséhez, mint például a tejcsokoládé receptúrája, illetve a Rodolphe Lindt által kifejlesztett konsírozás.
Ha többet szeretnétek megtudni a svájci csokiról és a csokoládégyártás történetéről, akkor erre az Édes Napok kiállításon bőven lesz lehetőségetek, hiszen a Vendégország egy kiállítás keretében szeretné ismertetni ezeket a Tisztelt Látogatókkal.
A svájci vendégszereplés alkalmából „élőben” is bepillanthattok a svájci bonbonkészítés rejtelmeibe két kiváló szakember, Agnes Hoffman és Pascale Beschle segítségével.
Pascale Beschle úr a Confiserie Beschle tulajdonosa, aki 4. generációban vezeti az 1898-ban alapított bázeli csokoládémanufaktúrát. Az ő inspirációja alapján számos, nemzetközi versenyeken díjazott csokoládékülönlegesség született, mint például a világon csak általuk készített Matcha teás csokoládé.
Agnes Hoffmann asszony és a Läderach Chocolatier Suisse „Profiktól-profiknak” bemutatóján bepillantást nyerhettek egy igazi profi bonbonkészítő munkájába. A Läderach cég 1926 óta működik mint családi vállalkozás, immár 3. generációban. A Läderach nemzetközi hírnevét prémium termékének, a „Friss csokoládé”-nak köszönheti, mely nem csak formájában (1 kg-os táblák), de minőségében is egyedülálló.
A népszerű svájci csokoládé márkák mellett a kiállításon megismerhetitek a kézműves tradíciókat ápoló svájci csokoládé manufaktúrákat is, melyek a mai napig őrzik és fejlesztik az előző generációk tudását, megalapozva ezzel Svájc hírnevét, mint „Csokoládé ország”.
A svájci összképet kiegészítve a svájci sátorban bepillantást nyerhettek majd Svájc természeti szépségeiről, illetve meghallgathatjátok az egyedülálló svájci hangszert, az alpesi kürtöt is élőben most először Magyarországon. Őexc. Jean-François Paroz, Svájc Magyarországi Nagykövete személyesen nyitja meg a rendezvényt.
Nyereményjáték
Az Édes Napok és a Svájci Turizmus közös nyereményjátékot szervez a Swiss International Air Lines támogatásával.
A fesztivál bejáratainál megvásárolt belépőjegy mellé kaptok egy nyereményszelvényt, amit ha kitöltök és helyesen megválaszoljátok a két feltett kérdést, részt vehettek egy sorsoláson szeptember 22-én, vasárnap délután.
A fődíj egy két személyre szóló, három napos zürichi látogatás, ahol Svájc tradicionális csokoládémanufaktúráit mutatja be Pascal Beschle Úr, a Confiserie Beschle tulajdonosa. Szállás a négycsillagos Sorell Hotel Zürichberg-ben. Utazás a Swiss International Air Lines Budapest-Zürich-Budapest járatain. A nyereményt 2013. december 31-ig kell felhasználni.
A Swiss International Air Lines oldalát itt találod!
Svájc egy különleges ünnepi és utazási helyszín Európa közepén. A városok ajánlatai divatosak és sokoldalúak, az itt élő emberek különlegesek. A látogatóknak meg kell ismerniük Zürichet is. Mint élménymetropolis a tónál, kilátással a látóhatáron a hófödte Alpokra Zürich egy egyedülálló keveréket mutat: több mint 50 múzeum és több mint 100 művészeti galéria, a helyi és a nemzetközi márkák teljes kínálata, élénk éjszakai élet, fürdőprogramok, és akár túrázás az Uetliberg-hegyen is szerepel a programok között.
A MySwitzerland oldalát itt találod!
Sorell Hotel Zürichberg****, Zürich
A zürichi, négycsillagos Sorell Hotel Zürichberg magasan a város felett, az erdő szélén helyezkedik el, gyönyörű kilátással a városra, a tóra és a hegyekre. Egyedülállóan felújított történelmi szecessziós épület, 66 szobával, elegáns étteremmel, kerti terasszal, bár és lounge élő DJ zenével. Tágas szeminárium és bankett-termek rendezvények számára, 20 percre a repülőtértől és tíz percre a belvárostól.
A Sorell Hotel Zürichberg oldalát itt találod!
A hotel felajánlása: 2 éjszaka 2 fő részére 2 ágyas design szobában, reggelivel és 3 fogásos vacsorával (itallal együtt). Érvényes 2013.december 31-ig.
Időpont:
2013.09.20-22.
Jegyárak:
Felnőtt belépőjegy: 2000,- Forint
Nyugdíjas belépőjegy: 1500,- Forint
Gyerek belépőjegy: 1000,- Forint (6-12 éves korig)
6 éves kor alatt ingyenes a belépés.
Családi belépőjegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 5000,- Forint
Az OMÉK-ra váltott belépőjegy 50% kedvezményre jogosítja az Édes Napok Budapest látogatóit a jegyárakból. A kedvezmény kizárólag a belépő felmutatása esetén vehető igénybe.
A belépőjegy az Édes Napok látogatására, valamint a programokon való részvételre jogosít.
A szervezők fizetőeszközként SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt is elfogadnak.
További infóért katt fesztivál honlapjára!
Ha szívesen ott lennél, nyomj egy lájkot!