/programok/panyolafeszt-koncertek-portaprogramok-palinkakostolas-sport-es-gyerekfoglalkozasok/
hirdetés

PROGRAMOK

PanyolaFeszt - Koncertek, portaprogramok, pálinkakóstolás, sport és gyerekfoglalkozások egy idilli településen

A fellépők között lesz a Csík Zenekar, Presser Gábor, Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, és Makranczi Zalán is.
hirdetés

Panyola télen-nyáron tárt karokkal várja az ide látogatókat. A település egész évben kínál programokat kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ha szereted a természeti értékeket, a jó levegőt, a kirándulásokat és a kiváló, minőségi zenét, a remek gasztronómiai különlegességeket, akkor augusztusban a PanyolaFeszten a helyed.

A település évről évre hazavárja vendégeit. Aki egyszer ellátogatott oda, többet nem tudja elengedni ezt a vidéket és szívesen visszatér többször is erre a különleges helyre. A nyári fesztivált az idén immáron 13. alkalommal szervezi meg a lelkes helybéli csapat Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével.

„A fesztivál hosszú évek alatt eljutott oda, hogy egyre többen ismerik már. A PanyolaFeszt megyénk egyik gyöngyszeme, amely a családosoknak, a fiatal generációknak egyaránt minőségi programot kínál” - mondta a falu első embere.

„Büszke vagyok arra, hogy az idén is megújultunk, a kínálatunk között megannyi igényes program szerepel, még több egyedi muzsika és a műfajok színes kavalkádja jelenik meg a színpadokon, ahol többek között a népzene, a jazz, az utcazene, az akusztikus rock és még számos egyedi hangzás hallható.

Néhány név a sok közül: a Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, Fitos Dezső Társulat, Dánielfy Gergő és az Utazók, Good Company zenekar és még sokan mások.

hirdetés

Új portaprogramokkal is találkozhattok, többek között Makranczi Zalán színházi produkciójával, kiállításokkal, templom-látogatással, és a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinka kóstolójával.

A gyermekeknek bábszínházzal, kézműves udvarral, egyedi játszótérrel készülnek. A sport kedvelői is több lehetőség közül válogathatnak: kajak-kenuzás, tutajozás a folyóvizeken, templomtúrák két keréken, egy reggel a Tisza-parton piknik, strand, zene, és persze helyi alapanyagokból készített megannyi szatmári finomságot is kínálnak.

A PanyolaFeszt

„...mintha hazajönnél” - XIII. PanyolaFeszt - Panyola, augusztus 2-4.

A Panyolafeszt az előző tizenkét év alatt közel ezer fellépőt és több tízezer látogatott fogadott a faluban. Gazdag, sokszínű programjaival igazi turisztikai attrakcióvá vált. A fő hangsúlyt a minőségre helyezték, nemcsak zenei produkciókban, hanem a kísérőeseményekben és gasztronómiában is.

A fesztivált a település jelenlegi polgármestere, Muhari Zoltán vezetésével egy civilekből, lelkes fiatalokból álló csapat hívta életre. Kezdeményezésük olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a fesztivál évről évre egyre több és egyre messzebbről érkező látogatókat fogad immáron tizenhárom éve.

Fiatalok, családok térnek vissza, nem csupán fesztiválozni, hanem panyolai lakosoknak is. Ez a falucska pedig tárt karokkal fogadja az itt letelepülni vágyókat. A gyönyörű természeti környezete, a híres nemtudom szilvából készült lekvár és a világhírű panyolai pálinka sokak előtt ismert.

A fesztivál missziója Szatmár-Bereg és a határmenti kulturális értékek közvetítése és tanítása. A közönségnevelő, ízlésformáló szándék az elsődleges. Az igényes programok mellett a vendéglátás és gasztronómiai kínálata is sokszínű és különleges. A hagyományos szatmári ételeket kizárólag a helyi lakosok készítik és kínálják a látogatóknak. A gyermekfoglalkozásokon Szatmárnémetiből érkező kézművesek tanítják az ősi mesterségeinkre a gyermekeket és népi játszóudvar várja őket. Az elmúlt évben 0. nappal bővült a fesztivál és az ide látogatók már csütörtökön benépesítik a települést.

Információk panyola.hu

A fesztivál programja

Uknow Duo zenekar műsora - augusztus 02., csütörtök 19.00

Utánfutók Zenekar koncert - augusztus 02., csütörtök 20.00

Folkkocsma - augusztus 02., péntek 22.00

Csík Zenekar és Presser Gábor koncert - augusztus 03., péntek 20.30

Bohemian Betyars koncert - augusztus 03., péntek 22.30

Szatmár Táncegyüttes - augusztus 03., péntek 18.00

Csipkés Együttes (Kárpátalja) - augusztus 03., péntek 18.30

Good Company zenekar - augusztus 03., péntek 19.00

„Tuba ágyra helyezett akusztikus rock, egy csipetnyi népzenével fűszerezve.”

Szatmár Kamara utcanéptánc - augusztus 03., péntek 22.00

Harcsa Veronika- Gyémánt Bálint Duó jazzkoncert - augusztus 04., szombat 17.00

Fitos Dezső Társulat- Falusi színek autentikus néptáncműsor - augusztus 04., szombat 19.00

Szabó Balázs Bandája koncert - augusztus 04., szombat 21.00

Óperentzia Feat. Csángálló koncert - augusztus 04., szombat 23.00

Béres András Kör előadása - augusztus 04., szombat 16.30

Dánielfy Gergő és az Utazók - augusztus 04., szombat 20.00

Tábortűz és táncház a Fesztivál téren, zenél a Kokas banda - augusztus 04., szombat 22.00

Csupa- Csoda Vándorjátszótér - augusztus 04., szombat 14.00

Sárkánykert porta: Pálinka szeminárium a szatmári szilvapálinkáról (Gönczi Károly) - augusztus 03., péntek 17.00

Lakásszínház Makranczi Zalán: Védőbeszéd - augusztus 04., szombat 17.00

a fesztivál ideje alatt fotókiállítás: Filep Gergő

Egyéb programok

A fesztivál ideje alatt a fesztivál elmúlt 12 évének póló- plakát és Filep Gergő kiállítása a februári Hagyományőrző farsang fotóiból; Habarics Béla- Varázslatos Szatmár-Bereg... templomok; Utcaprogram- kézművesek kiállítása és vására; Panyola sparhelt: hagyományos szatmári ételek kóstolója, kupica: panyolai pálinkakóstoló; gyermekprogramok: bábszínház, népi játékok, kézműves udvar, csocsó, darts

Kísérőprogramok

Biciklitúra: Középkori Templomok Útja- Kerékpáros örökségtúra a Panyolafeszten; egy reggel a Tisza-parton piknik, strand, zene, tutajkoncert: a Kokas Bandával; Pálinkamustra- vezetett csoportos üzemlátogatás; Panyola Református templom megtekintése idegenvezetéssel; Folkkocsma: Táncház a Kokas Bandával (Kárpátalja) és a Csipkés Együttessel; Tábortűz és táncház a Fesztivál téren, zenél a Kokas banda; Pálinkaverseny; Pálinka szeminárium a szatmári szilvapálinkáról- Gönczi Károly vezetésével; Fesztivál zárása ünnepi Istentisztelettel (vasárnap)

Panyola: valódi kis édenkert a három folyó vidékén. Kihagyhatatlan célpont a nemtudom szilva, az ízes pálinka, a házi lekvár és az aszalt gyümölcs hazája. A vidék annyi érdekességet kínál, hogy érdemes az év bármely időszakába felkeresni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk