/programok/nincs-otleted-hetvegere-osszegyujtottuk-a-legjobb-marton-napi-programokat/
hirdetés

PROGRAMOK

Nincs ötleted hétvégére? Összegyűjtöttük a legjobb Márton napi programokat

Libalakoma, újbor, gyerekprogramok, táncház, tökfaragás, lámpás felvonulás - mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
hirdetés

November második hétvégéjén az egész ország Márton-napi lázban ég. Nincs olyan magyar vidék, ahol ne kóstolnák meg az új bort és ne ülnének libatort. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb programokat.

Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik a Márton napi borfesztivál az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellértben, a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal - korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között. További részletekért kattints a cikkünkre!

Márton nap a Budakeszi Arborétumban

November 11-én, Márton-napon ismét nagyszerű programokkal várják a látogatókat a Budakeszi Arborétumban. Az állatsimogató területén házi lúd és egyéb baromfi lesz látható. A fedett tűzrakóhelyen libából készült harapnivalókat és finom borokat vásárolhatnak. Az ételekről a "Csöppentő" gondoskodik, a borokat a Móri Borvidékről a Szabadkai Pincészet hozza el a rendezvényre. A gyermekeket népi játékok várják a tűzrakóhely fölötti köröndön, ahol Döbrögi úr is felbukkan. Tombola, amelynek sorsolása délután 3 órakor lesz a tűzrakóhelyen. A tábortűz mellett megmelegedhetnek a látogatók, ha már hűvösebbre fordul az idő. A Facebook-esemény itt található.

hirdetés

Márton nap Budaörsön

November 11-én Szent Márton Napi Városi Ünnepség lesz Budaörsön.

Az eseményen lesz töklámpás-készítés a Közösségi házban a Zöldkör Egyesület együttműködésével, Márton napi népszokások felelevenítése, Márton napi népi ételek, kézműves foglalkozás, népi játékok, íjászat és libavadászat a Városi Régészeti Kiállítás szervezésében. Várható továbbá újborszentelés Varga János plébános atya közreműködésével, lámpás felvonulás a Városháza udvaráról végig a Szabadság úton a JMMk-ig Tündik Tamás és a Mező együttes zenészei vezetésével, de lesz táncház és bábszínház is. Az ingyenes esemény részletei ide kattintva olvashatóak.

Márton nap és gombaismereti túra Diósjenői Erdei Szabadidőparkban

November 11-én az év utolsó gombatúrájára készül a Diósjenői Erdei Szabadidőpark, ahol a szervezők kézműves foglalkozásokkal, lámpás készítéssel, töksütéssel és tűzgyújtással készültek. Az esemény regisztrációhoz kötött.

Márton nap a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban

"Hiába lesz hűvösebb az idő, mi itt leszünk a Ház előtt! Gyere el, mert lesz állatsimogató, kézműves foglalkozás, népi játékok, sorversenyek, íjászat, trambulin, ping-pong, csocsó, aszfaltrajzverseny. Biztos találsz magadnak kedvedre valót! És ha időben érkezel, még libazsíros kenyeret és tepertőt is kaphatsz! Meleg tea vár mindenkit!" - írják a szervezők. Az ingyenes vasárnapi esemény részletei ide kattintva olvashatóak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk