/programok/nem-fogtok-unatkozni-marcius-13-es-16-kozott/
hirdetés

PROGRAMOK

Nem fogtok unatkozni március 13. és 16. között

Az országban programok egész sora vár benneteket. Több mint 20 tipp a nemzeti ünnep hétvégéjére.
Link másolása

hirdetés

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztető és egyéb szabadidős programok sora vár titeket hétvégén. Több helyen már 13-án pénteken koncertre, fesztiválra mehettek. Összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, hová mehettek az országban és mit láthattok.

1. Budapest: Müpa jubileumi hétvége, vásárok, kiállítások, veterán autók

10 éves a Művészetek Palotája, ezért különleges, a március 15-i ünnephez is méltó programokkal várnak benneteket egész hétvégén. Olyan magyar művészek lépnek fel, akik az elmúlt évtizedben a régió vezető előadó-művészeti intézményének kimagasló koncertélményeit adták.

Március 14-én nyílik a Várban egy nagyszerű kiállítás. Plohn József fotográfus Tisztelet a bátraknak című, 1848-as veteránokat bemutató portréit láthatjátok.

hirdetés

Március 15-én 9 órakor lesz a hivatalos, mindig látványos zászlófelvonás a Parlament előtt.

A díszünnepség 10.30-kor kezdődik a Nemzeti Múzeumnál, olyan remek előadókkal, mint Keresztes Ildikó, a Honvéd Férfikar vagy Csík János és barátai.

mervaimark

Fotó: Mervai Márk

Délután 5 órától a Ghymes koncertezik a Várban, a Szentháromság téren. Részletes ünnepi programot itt találtok.

Éppen erre a hétvégére esik az Álomautó Kiállítás, Európa egyik legnagyobb, amerikai és európai veteránautó gyűjteményének tárlata. Restaurált állapotban mutat be nektek több mint 70 autót az 1940-es évektől az 1970-es évekig.

Ha nyüzsgésre, pezsgésre, érdekességekre, vásárokra vágytok, akkor a PeCsa szokásos hétvégi bolhapiacát vagy a Gozsdu udvar március 14-i Kultúrzsibi című rendezvényét ajánljuk.

unnep

2. Megemlékezés túrával a Nagy-Hideg-hegyen

Rendhagyó kirándulás március 15-én: családokat, párokat és egyedülállókat is szeretettel várnak az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztető túrára a Börzsönyben. A Magas-Taxról a Csóványosra 11.00 órakor indul a télbúcsúztató és 1848-as emléktúra. A túrát Dr. Jeszenszky Géza történész (volt külügyminiszter, volt washingtoni és norvégiai nagykövet) vezeti. További információkat erre a linkre kattintva kaptok a kirándulásról.

asp_620_nagyhideghegy_fortepan

Itt találjátok hazánk egyik olyan turistaházát, amely építése (az 1930-as évek) óta eredeti funkciójában maradt fenn - Fotó: Fortepan

3. Kezdődik a Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán

2015. március 14-28. között rendezik a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében. Hol tartják a programokat? A Hevesi Sándor Művelődési Központban és a Medgyaszay Házban. A részletes programot a Kanizsakultúra Facebook-oldalon találjátok.

nagykanizsa

Fotó: Wikipédia

4. Siófokon disznótoros fesztivál lesz

A gasztronómiai rendezvényt 13-án, pénteken 11 órakor nyitják meg. Tipikus disznótoros gasztronómiával ételeket kóstolhattok: véres hurka, májas hurka, sült vér, sült kolbász. De találkozhattok magyar boros gazdákkal és borászok termékeivel, illetve pálinkafőző mesterek remekeivel is.

11024766_10153204595069090_3131151941018848921_n

Fotó: I ♥ Siófok

Tudtátok? Március 15-én ingyen mehettek múzeumba!

Nemzeti ünnepeinken ingyenes a belépés a múzeumok állandó tárlataira.

5. 14-én az árvízre emlékeznek Szegeden

A Rókusi templom elől a séta március 14-én 11 órakor indul, mivel ide ért először a víz. A másfél órás túra a Tisza partján, az Árvízi emlékműnél ér véget. A Dóm téren Árvízi emléknap vár benneteket.

10409474_10152866603351725_2162783689852375704_n

Fotó: I ♥ Szeged / Fortepan

6. Győr hosszú hétvégével vár

Március 13-án pénteken nem szerencsétlen, hanem nagyon is szerencsés nap lesz, hiszen a vörös borok éjszakájával indul a hétvége.

Vasárnap, 15-én kezdődik a tavaszi fesztivál a városban, 16-án hétfőn pedig a Csík zenekar lép fel. Itt találjátok a részletes programot.

VIDEÓ: a győri tavaszi fesztivál 2012-ben:

7. Miskolcon sem fogtok unatkozni

Március 13-án délután öt órától a Feledy-házban lesz Irodalmi Fonó, este hétkor pedig a művelődési házban lép fel az idén 70 éves Hobo, születésnapi koncertjével.

14-én szombaton tematikus túrára indulhattok a belváros titkainak felfedezésére - ezúttal Miskolcra, mint kereskedővárosra emlékezhettek, Itt olvashatjátok el a programot. 15-én fantasztikus túrán vehettek részt (délelőtti kezdéssel), láthatjátok többek között a '48-as honvédeket régi fotográfiákon.

miskolc

8. Pécs: retró és csillagok ünnepe

Ha eddig még nem voltatok a Király utcai Retro Múzeumban, akkor itt a nagyszerű alkalom! Az 1950-es évektől az 1980-as évekig láthatjátok mindennapi tárgyainkat.

Hétvégén a Zsolnay Negyedben a csillagászati hét keretén belül 13-án, pénteket délután négytől Barangolás a holdfényben címmel a Naprendszer holdjairól hallhattok nagyszerű előadást, öt órától a Mars-kutatás eredményeiről. Fél héttől pedig, ha derült lesz az idő, távcsöves bemutatón vehettek részt. 15-én délután 4 órától hihetetlenül látványos bemutató lesz az égboltról.

pecs

Fotó: I ♥ Pécs

9. Kecskemét is színes programmal rukkol elő

Ez már a harmincadik tavaszi fesztivál lesz az alföldi városban. Március 13-án tartják a megnyitót, és a bő kéthetes programsorozaton többek között Aba-Novák Vilmos kiállítását, a keresztény ikonográfiai biennálét láthatjátok; hallhatjátok az Amandina ütősegyüttest, akik fergeteges koncerteket adnak, vagy éppen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart. Ha részletes programot szeretnétek, kattintsatok ide.

suplhftlkap1_0

Fotó: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

10. Csupa gyönyörűség a szentendrei skanzenban

Ezen a hétvégén Erdélyé a főszerep. Az egyik legszebbnek ígérkező program Kallós Zoltán "Indulj el egy úton" című kiállítása lesz, ráadásul a kedvencét, a kőttes palacsintát is megkóstolhatjátok. Tanulhattok keresztszemes hímzést, kalotaszegi és mezőségi táncokat, beavatnak benneteket a gyógynövények titkaiba. Ha a részletes programra lenne szükségetek, kattintsatok ide.

skanzen

11. Tavaszi szöszmötölés Tihanyban

Ha szeretitek a Balatont és a levendulát, akkor irány Tihany! A Levendula Ház Látogatóközpontban ugyanis ingyenes program vár benneteket: kézműves foglalkozással, virágcsokor készítéssel.

levendula

Fotó: Kardos Ildikó

Hasznos volt az információ? Nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk