hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Nálunk is énekel a 27 éves brit souldíva

Joss Stone, az utóbbi másfél évtized egyik legjobb énekesnője lép fel a Budapest Parkban kedden.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 20.

hirdetés

Kevés olyan énekesnő van, aki már 14 évesen sztár volt, Joss Stone-nak sikerült, igaz ehhez kellett az a kirobbanó tehetség, amellyel megnyerte a BBC tehetségkutatóját. Aretha Franklintól és Whitney Houstontól énekelt egy-egy számot, nem a könnyebbek közül, ma pedig már egy lapon emlegetik velük. Onnantól már nem volt megállás.

2001 az indulás éve, 2003 pedig a Soul Sessions lemezé, az első albumáé, amely egyöntetűen pozitív kritikát kapott. A blues, az R'n'B, a soul terepén egyaránt otthonosan mozgó hölgy a második albumával, a Mind, Body & Soullal futott be végérvényesen 2004-ben: ő lett a legfiatalabb nő, akinek a lemeze a brit lista első helyén landolt. Ő és Amy Winehouse voltak azok, akik megasztárok lettek Londonban, korosztályuk csodálatos tehetségei. Gondoljunk bele: Amy is csak most lenne 28, Joss pedig még mindig csak 27 éves.

Jocelyn Eve Stoker, mert ez a becsületes neve, nem igazán hasított az iskolában, mint kiderült diszlexiás, és hát elég korán beütött a siker is ahhoz, hogy ne a suli legyen a fontosabb, hanem az éneklés.

Később aztán minden bejött neki, szerepelt filmekben (például a Tudorokban VIII. Henrik egyik nejét alakítja), okozott botrányokat is, nem keveset, például a GAP cég egy 1,7 millió dolláros szerződést bontott fel vele amiatt, hogy Joss még 18 éves kora előtt összeköltözött a nála 8 évvel idősebb barátjával. A lépése Amerikában kiverte a biztosítékot, és a hírnevére kényes vállalat jobbnak látta kirakni az énekesnő szűrét, pedig úgy tervezték, hogy ő lesz a cég arca.

hirdetés

Volt, hogy kissé ittasan jelent meg díjkiosztón, két és fél órát késett koncertről, szóval mindent megtett, hogy hisztis és bajkeverő tininek tartsák, és ez a következő lemezeinek eladási számain is meglátszott. Amerikában viszont népszerűbb lett, mit valaha, ezért meg is vádolták hazájában azzal, hogy „amerikanizálódik’.

joss1

Közben hihetetlen nagy sztárokkal énekelt egy színpadon, nyert néhány Grammy-díjat, ami azt jelezte, hogy a szakma és az idősebb generáció zenészei elismerik a páratlan tehetséget.

2011-ben azzal került a lapok címoldalára, hogy két férfi azt tervezte, hogy megöli. Közvetlen a háza mellett fogták el őket, köteleket, vágóeszközöket és hullazsákot találtak náluk.

Mégis 2012-ig kellett várni az újabb nagy sikerre, ez lett a Soul Sessions Vol. 2., amely újra a toplistás lemez lett, valamint Stone a kísérletezgetések évei után visszatért korai nagy sikereinek hangvételéhez.

Új lemez nincs azóta, bár belengetett egy hip-hop és reggae alapú albumot, de egyelőre a Total World Tourt nyomja, amely 2014 áprilisában indult, és Joss azt tervezi, hogy két és fél év alatt a világ szinte minden országában koncertezik majd. Mint most nálunk is.

Helyszín, időpont, jegyár

Budapest Park, 2014. július 29.

Menetrend:

19:00 kapunyitás

19:45 - 22:00: Joss Stone

22:00 - a koncert után a buli 2 tánctéren folytatódik

Jegyek 6.900 / 7.900 Fthirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk