hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Minden a mangalicáról és az eperről fog szólni az idei Gourmet Fesztiválon

Az idei Gourmet Fesztiválon a hazai éttermek krémje mellett a régió legjobbjai is felvonulnak.
Fotók: Kálló Péter - szmo.hu
2017. március 15.

hirdetés

Már megszokhattátok, hogy a Gourmet Fesztivál az a hely, ahol egy laza sétával végigkóstolhatjátok az ország legjobb séfjeinek kínálatát. Kezdve a trendi vidéki konyháknál, végig haladva a cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők és kézműves élelmiszerek színes standjainál, befejezve a Michelin-csillagos éttermeknél.KAP_6963

Idén azonban már az ország határain is átléphettek, hiszen itt lesznek a régió legmesteribb mesterszakácsai, mint például a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš.

Ő Szlovéniából érkezik majd.Vele egyébként egy exkluzív vacsorán is találkozhatnak a gasztroőrültek, de Wojciech Amaro, Széll Tamás és a Michelin all-star, valamint a legjobb vidéki séfek vacsorájára is lehet már jegyet váltani.

Ha szeretnétek tovább csiszolni a gasztronómiában megszerzett tudásotokat, ismét a szakma legjobbjaitól tanulhattok az Elextrolux workshopjain.KAP_7758KAP_6924

A színpadi line-up programja is hemzseg a Michelin-csillagoktól. A felsorolás nem kisebb névvel indul, mint az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje, továbbá itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó "The world’s 50 best restaurants" listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel. Szinten a Gourmet vendége lesz Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorainak sztárja, számos bestseller szerzője. És - mások mellett - bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is.

hirdetés

A hazai felhozatalt illetően természetesen minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf és színpadra lép a fantasztikus helyezést elért Széll Tamás és a magyar Bocuse d’Or csapat is. A gasztroszínpadon szerepel majd többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, Gianni, de fellép Till Attila is.KAP_7055

Na, de mi lesz az ez évi specialitás?

A korábbi években mindig egy-egy étel került a középpontba, és annak különféle variációit kóstolhattátok meg a séfek saját specialitásaik mellett. Ám tavaly már inkább két alapanyagra került át a fókusz. Ez idén sem lesz másként, ezúttal a mangalicából és az eperből készült fogásokat kóstolhatjátok végig a fesztiválon.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk