hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Miért fontos, hogy van-e árnyéka a medvének? Az Állatkert Mackófesztiválján kiderül!

A négynapos rendezvényre a gyerekek ingyen mehetnek, ha brummognak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 02.

hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig, négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állatkertben. Kilencedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, ahol bőséges programokkal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várnak.Mackofesztival_ProgramPlakat

Február másodika jeles nap a népi időjóslásban. A hagyomány szerint ilyenkor bújik elő a medve a barlangjából, és attól függően, hogy ezen a napon borult vagy napos-e az időjárás (azaz meglátja-e a medve az árnyékát, vagy sem), következtetéseket lehet levonni a tél hosszát illetően.

A jeles naphoz kapcsolódóan az Állatkertben február 2-től 5-ig a kert nagyobb testű medvéi mellett a kisebb termetű rokonsággal: a kis pandákkal, az ormányosmedvékkel, a mosómedvékkel és a farksodrókkal is megismerkedhettek. Sőt, még az is kiderül, hogy van-e köze a koalának a medvékhez.medve2

A Mackófesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

A négy nap során,

csütörtöktől vasárnapig tehát ingyen mehetnek be az Állatkertbe azok a 14 éven aluli gyermekek, akik érkezésükkor a főbejáratnál brummognak.

hirdetés

Egyébként sok család körében hagyomány ilyenkor az is, hogy a gyerekek valamilyen „medvés” viseletben, például mackófüles sapkában érkeznek.

Oszd meg a hírt, hogy minél több szülőhöz eljusson!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk