/programok/menekules-a-horrorszobabol/
hirdetés

PROGRAMOK

Menekülés egy szobányi horrorból!

Teszteltük a négyszobás Escape Room-ot, és nem jutottunk ki! A horrorszoba sokkolt. Mutatjuk!

Link másolása

hirdetés

Teszteltük a nagy népszerűségnek örvendő szabadulós játékok egyikét, a négyszobás Escape Room-ot. A szoba tetszett, a feladatok jók voltak, de sajnos nem jutottunk ki.

Budapesten óriási trend lett a "room escape" típusú játék, melynek lényege, hogy pár ismerőssel, baráttal vagy kollégával fizettek azért, hogy bezárjanak egy szobába, ahonnan egy órátok van különböző logikai feladványok útján kijutni. A szabadulós szobákból mára Budapesten majdnem minden második sarokra jut egy, szóval választék van bőven.

Tematikailag van különbség a room escape típusú játékok között, a legtöbb szerintem horror témában található, hiszen mégiscsak a félelem a legjobb motiváló erő a kijutáshoz, de nyílt már egyiptomi, pókeres, vagy éppen betörős tematikájú szoba is.

IMG_1988

hirdetés

IMG_1938

IMG_1939

IMG_1943

Az Escape Room nevű helyen, az Izabella utca 81-es szám alatt, nem egy, hanem rögtön négy szoba és téma közül választhatjátok ki a nektek tetszőt. Van Tengerpart, Dzsungel, Retro, és persze az elmaradhatatlan Horror szoba, amelyek mind különböző nehézségi fokokkal bírnak.

Mi egyből belecsaptunk a közepébe, a horror témájú szobába jelentkeztünk - ez a legnehezebb pálya, ahogy utólag megtudtuk... Ezt csak erős idegzetűeknek ajánlják, mivel elég durva a kiinduló alapsztori, hiszen egy gyerekgyilkosságról van szó.

Erről még a játék előtt mindenkit tájékoztatnak, majd mindenkinek alá kell írnia egy papírt, amiben kijelenti, hogy többek között nem klausztrofóbiás, nem áll drogok és/vagy alkoholos befolyásolás alatt, valamint nem készít felvételeket. Ehhez el is kérték a telefonjainkat, csak a biztonság kedvéért.

IMG_1946

IMG_1947

IMG_1951

IMG_1952

IMG_1954

Ezután jöhet a lényeg, a kedves tulajdonosok a kiválasztott szoba ajtajához kísértek, és betessékeltek a szobába. Az ajtó pedig szépen bezárult mögöttünk, és ott álltunk a teljes sötétségben. Merthogy a játék első feladata az, hogy meg kell találni a villanykapcsolót.

Itt megjön az adrenalin, miközben pókhálókon keresztül, fura ragacsos anyagban matatva megtalálod a kapcsolót, ami mindössze annyira elég, hogy ne legyen teljesen vaksötét, és meglásd a gyerekgyilkosság helyszínét. A látvány annak ellenére is megviselő, hogy mindez csak díszlet, ezért olyan tényleg ne menjen, aki nem bírja az ilyesmit.

IMG_1957

IMG_1959

IMG_1960

IMG_1961

IMG_1964

Az óra viszont ketyeg, szóval nincs idő a ledöbbenésre, ezért aztán a három barátommal egyetemben elkezdtünk mindent feltúrni, megnézni, átkutatni, elmozdítani, és szép lassan haladtunk is a rejtvényekkel, amihez nagy segítséget jelentett, hogy kintről kamerán keresztül figyelték, hogyan szenvedünk bent, és ha vakvágányra siklottunk, akkor kaptunk segítséget.

Sajnos mi egy ponton teljesen elvesztünk, túl sok időt áldoztunk egy rejtvényre – jó tanács: ne tegyétek! - így végül kicsúsztunk a 60 percből, és nem sikerült megoldanunk a gyerekgyilkosság ügyét.

IMG_1965

IMG_1969

IMG_1970

IMG_1971

IMG_1973

IMG_1976

IMG_1977

IMG_1980

IMG_1983

Ennek ellenére remekül szórakoztunk, a szoba csapatépítésre tényleg kiválóan alkalmas, hiszen a hatékonysághoz elengedhetetlen, hogy amellett, hogy mindenkinek megvan a maga feladata, össze is dolgozzanak a résztvevők, mert csak ebben az esetben lehet a megadott időkereten belül kijutni a hátborzongató szobából.

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk