hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!

Idén a sajtok kerülnek a középpontba a 7. Magyar Ízek Vásárán március 29-30 között a Millenárison.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. március 28.

hirdetés

Március 29-30. között ismét belevethetjük magunkat a legjobb magyar kézműves ízek közé, ugyanis 7. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát a Millenáris „B” csarnokában.

Az idei év központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények lesznek. A hagyományokhoz hűen az eseményen hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj. 30 sajtmester megközelítőleg 6000 kg sajtját hozza el.

VII KMIV visual 210x130 copy

A szervezők bemutatják a tej különféle felhasználási módjait, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival.

hirdetés

Emellett számos konyhai praktikával és titkos recept-ötlettel is szolgálnak a minőségi kézműves sajtok kedvelőinek.

Az erdélyi sajtkészítők eredeti székely népviseletben fogják elkészíteni a különlegesebbnél különlegesebb helyi sajtféléket.

Az autentikus eszközökkel elkészített házi sajtokat, vajakat a helyszínen kedvező áron meg is vehetitek.

VIDEÓ: Sajtra magyar!

"A sajt Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere, élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban. Éppen ezért szerettük volna bemutatni, hogy milyen sokszínű felhasználási lehetősége van a tejtermékeknek és milyen az igazi, minőségi háztáji sajt" – mondta el Pap Krisztián a Vásár főszervezője.

A hétvége kiemelt programja emellett a Borjour Zenit rendezvény lesz, amelyen magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be.

Részletes program:

programok

4.Kezmuves_032

Kezmuves_UY7A7331

A Kézműves Magyar Ízek Vásáráról

A Kézműves Magyar Ízek Vásárát azért hozták létre, hogy népszerűsítsék a magyar termelőket, ízeket, és ezáltal támogassák a magyar gazdaságot is. “Hiszünk a magyar minőségi élelmiszerekben, és abban hogy ezek népszerűsítése és fogyasztása mind lelkünk, mind egészségünk, mind pedig nemzeti értékeink és gazdaságunk jobbá tételéhez hozzájárul” - mondják a szervezők.

A vásárt eddig 6-szor rendezték meg. Közel 200 kézműves gazda és kistermelő mutatkozott be az elmúlt években. A rendezvényeken összesen 78.000-en fordultak meg.

2014. március 29-30. Budapest, Millenáris B Épület

A Vásár nyitva tartása:

Szombat: 9:00 – 22:00

Vasárnap: 9:00 – 20:00

Jegyárak:

Felnőtt napijegy 1.500 Ft/nap

Gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés.

Borjour Zenit: aki regisztrál az info@borjour.hu e-mail címen, annak 4500 Ft, a helyszínen pedig 5.500 Ft.

Kedvezményes belépők csak a Bónusz Brigád oldalán

Ha Te is részt vennél a vásáron, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk