hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Légy Poirot egy napra a Városligetben!

Meg se tudjuk számolni, hányszor jártuk már be a Ligetet, de az izgalmas nyomozás közben még mindig volt mivel meglepjen minket.
SZM, Fotók: Nagy Szabolcs - szmo.hu
2014. március 22.

hirdetés

Tudjátok, hogy hány alak van a Szépművészeti Múzeum homlokzatán? Hogy mik azok az alakok egyáltalán? És azt, hogy a Széchenyi Fürdőnél sellő gyerekeket láthattok? Azt tudtátok, hogy ki az a hazánkból elszármazott híres magyar, akinek egykori házában Johnny Depp lakik? Ugye, hogy nem is olyan könnyűek ezek a kérdések? Pedig nem is ezek az egyetlenek, amelyek felmerülnek a sokak által ismert, vélten jól ismert Városligetben.

1.szepmuveszeti

Egy két-három órás könnyed sétával töltött nyomozással azonban kideríthetitek a válaszokat és a ligetnek olyan részeit ismerhetitek meg, amelyek mellett korábban esetleg elmentetek, pedig számtalanszor jártatok már ott. A Rejtélyek Városa elnevezésű különleges városnéző sorozat, Esztergomban indult el, de most Budapestre is megérkezett. Izgalmas játék, kitűnő szórakozás barátoknak, csapatoknak, ráadásul egy olyan helyen, amelyről a legtöbben azt gondoljuk, hogy remekül ismerjük.

2.lepcso

hirdetés

A városi túrával töltött kutatás célja, hogy kiderüljön, ki az a híres magyar, aki hazánkban született, majd Németországba került és végül Amerikában telepedett le. A túra során azonban nem csak ezt kell kideríteni, hanem feladatok segítségével más információkra is rá kell jönni, például halálának helyére és idejére.

kavezo

A rejtélyes kaland az Andrássy úti Café Karából (Andrássy út 130.) indul, itt lehet nevezni. A játék március 22-én szombaton 18 óráig tart, március 23-án vasárnap pedig 10 és 18 óra között várják az érdeklődőket.

A Leghíresebb magyar nevű játékhoz itt kapjátok meg az itinert (egy rejtélyes leírást), illetve különböző kiegészítő feladatlapokat. Az itiner útmutatásainak megfelelően kell útnak indulni, azonban figyelmesen kell olvasni, mert a furfangos, játékos megfogalmazásra rá kell, hogy álljon az ember agya. Mindemellett érdemes először egy-egy oldalt végigolvasni, nem csupán egy feladatot, mert lehet, hogy az adott kérdés összetettebb, mint gondolnátok és hamarabb indulnátok tovább utatokra, mintsem azt a feladat engedi.

8.hid

A séta nem öleli fel a teljes Városligetet, „mindössze” 2,3 kilométerre korlátozódik, amiről mi azt gondoltuk első körben, hogy „Ó, pikk-pakk megtesszük, egy óra alatt bőven végzünk.” Nos, tévedtünk. A jó nyomozáshoz idő kell, inkább 2-3 órára van hozzá szükség. A bejárt útvonalról, a kérdésekről többet nem árulnánk el, mert akkor elvesszük tőletek a játék élményét. Egy biztos: soha nem gondoltuk volna, hogy bajban lehetünk egy olyan területen, ahol legalább százszor jártunk már eddigi életünk során!

6.szecska

3.etterem

4.gundel_emlektabla

5.allatkert

7.emlekszobor

Rejtélyes Túrák - Detektív hétvége

Egy csapat maximum hat fős lehet, a mi tapasztalataink szerint ez már kicsit sok, a két-három fős társaságok élvezik legjobban a játékot.

A részvételi díj a bemutatkozó hétvégén 1250 forint/fő, amely tartalmaz egy, a túra végén a kávézóban elfogyasztható italt is (illetve ehhez egy 500 forintos bónt). Fiataloknak, idősebbeknek, szerelmespároknak és családoknak egyaránt ajánljuk a gyönyörű tavaszi időben ezt a játékot.

Ha te is szereted a kalandokat, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk