hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

300 program vár benneteket a Színházak éjszakáján

Mely budapesti színházak vesznek részt a programban szeptember 20-án? Hol vásárolhattok karszalagot? Elmondjuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 17.

hirdetés

Rendhagyó programon vehettek részt szeptember 20-án, szombaton este. A Színházak éjszakája különleges, interaktív programokra, eddig még nem látott előadásokra, izgalmas performance-okra, koncertekre, beszélgetésekre hív benneteket. A rendezvény ötletgazdája Máté Gábor színész, a Katona József Színház igazgatója. Régóta gondolja, hogy egy színház egyedül már nem tudja elég erőteljesen bevonzani a nézőt, ezért jó, ha a többi színházzal közösen dolgozik valamilyen projekten.

A korábban tavasszal megrendezett eseményt most először tartják ősszel; másnapja, szeptember 21. a magyar dráma napja. Máté Gábor elmondta, hogy a világ minden táján irigylik a gazdag budapesti színházi életet. Az eseményhez most csatlakozó színházakkal teljesebb képet kaphattok a város színházi életéről. Ez lesz a harmadik ilyen rendezvény, ezúttal a színházi évad nyitányaként. A korábbi 14-15-ről 27-re emelkedett a résztvevők száma, ráadásul 2014-ben nemcsak fővárosi, hanem magánszínházak és minisztériumi fenntartású intézmények is részt vesznek a rendezvényen.katina_nyilt_probaszinhazak1

Jegyek és belépés

Idén először fesztiválközpontot nyitottak, ez a SzínházPONT az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Szabadsajtó út 5. szám alatt, a Budapest Galéria volt épületében. A SzínházPONTban kaphattok információt a rendezvényről, itt megvásárolhatjátok a karszalagot, de a részt vevő színházak idei évadra tervezett előadásaira is jegyet válthattok. A SzínházPONTban kiállítással, workshopokkal, vetítésekkel, irodalmi estekkel, színházi beszélgetésekkel várnak benneteket.

Gyermekjegy (10 éves korig) 150 Ft, diákjegy (10 éves kor felett, érvényes diákigazolvány birtokában) 1500 Ft, felnőtt jegy (18 éves kor fölött) 2500 Ft.

Ha már regisztráltatok a Színházak Éjszakája bármely programjára, ne feledjétek, hogy a karszalaggal legalább 15 perccel az adott műsor előtt el kell foglalnotok a helyeteket, különben az előregisztráltak elsőbbsége elvész! A színházak érkezési sorrendben engedik be az érdeklődőket!

hirdetés

Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója a 16 újonnan csatlakozó színház nevében szólva hangsúlyozta: "az üres színház halott. Éltessük, legyen mindig egy olyan hely, ahol jobb lenni, mint máshol, ahol a nézőkkel együtt túl lehet élni mindent, és ebben a közös játékban úgy telik el az életünkből két-két és fél óra, hogy viszünk valamit magunkkal, valamit, amitől azt mondhatjuk, hogy élünk".

A Színházak Éjszakája a felnőtteknek például koncerteket, kulisszajárásokat, nyílt próbákat, drámaórát, díszletépítés-bemutatót, táncpróbát tart. A gyerekeket színészbújócskával és diavetítéssel is szórakoztatják. A részletes programot a Színházak Éjszakája weboldalán találjátok.szinhazak2

A 2014-es éjszakán részt vevő színházak

Átrium Film-Színház, Bárka Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Játékszín, Jurányi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, MU Színház, Nemzeti Színház, Magyar Állami Operaház, Örkény Színház, Pinceszínház, Radnóti Színház, Rózsavölgyi Szalon, Stúdió K Színház, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

szinhazak3

Ha szereted színházat, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk