/programok/ki-lesz-iden-a-tanchaz-dij-nyertese/
hirdetés

PROGRAMOK

Ki lesz idén a Táncház Díj nyertese?

Ti is segíthettek a kedvenceteknek, ha szavaztok rájuk. Bemutatjuk a jelölteket!

Link másolása

hirdetés

Március 28. és 29. között rendezik meg a XXXIV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen már negyedik alkalommal adják át az OTP Bank Táncház Díjat, idén annak a néptáncosnak, aki kiemelkedő munkásságával a népi értékeket, hagyományokat népszerűsíti.

goracz_DSC_6913

Az OTP Bank számára különösen fontos, hogy tevékenységével támogassa a közösségi értékek és hagyományok ápolását. A 2012-ben alapított díjjal céljuk, hogy a Táncház Egyesülettel közösen elismerjék azoknak a fiatal zene- és táncoktatóknak a munkáját, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány egyre szélesebb körben váljon elérhetővé.

A díjazott személyét többkörös szavazáson keresztül választják, az idei évben a néptáncosokra lehet szavazni.

hirdetés

Március 9. és 22. között ti is szavazhattok IDE kattintva.

Az OTP Facebook oldalán egy alkalmazás segítségével juttathatjátok tovább az öt jelöltből három kedvenceteket. A továbbjutók közül szakmai zsűri választja ki a nyertest, akinek a szombat esti gálaműsor keretében adják át a díjat.

A jelöltekre való szavazáson túl, ebben az évben először a kedvenc népdalotokra is szavazhattok az alkalmazáson keresztül. A nevezettek közül a nyertes dal elhangzik a díjátadón, a szavazók pedig páros belépőt nyerhetnek a Táncháztalálkozóra.

goracz_DSC_6800

goracz_DSC_7333

Az idei jelöltek

Balogh Katesz (Budapest)

A Cigány Táncművészek Szövetségének tagja. A 80-as évek óta itthon és külföldön számtalan roma fesztivál és előadás fellépője. Európaszerte és a tengerentúlon is oktat cigány és nem cigány néptáncokat. 2008-ban ő volt az első roma nő, aki megnyerte a Népművészet Ifjú Mestere Díjat.

Bohus György (Budapest)

1991-2012-ig a Magyar Állami Népi Együttes táncosa. 2001-től a Molnár utca, majd az Aranytíz táncház táncoktatója, 2012 szeptemberétől a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tánctanára. Az elmúlt 5 évben a Frankfurtban működő Rezeda táncegyüttes vendégtanára.

Hahn-Kakas István (Székesfehérvár)

Az elmúlt 25 évben a legfontosabb szakmai rendezvények vendége itthon és az egész világon. Számos díjat nyert, többek között a „Népművészet Ifjú Mestere” – címet 1993-ban, valamint az Örökös Aranysarkantyús táncos címet 2007-ben. Jelenleg a székesfehérvári Kodolányi Főiskola TáncolKODO Táncegyüttesének művészeti vezetője.

Hercz Vilmos (Debrecen)

2007-ben végzett a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-pedagógus szakán. Ezt megelőzően 2005-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet, 2006-tól pedig a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője. 2013-ban az Év Művészeti vezetője nívódíjjal tünteti ki a Martin György Néptáncszövetség.

Hudákné Farkas Sára (Budapest)

A Csepel Táncegyüttes gyermekcsoportjából indult, amelynek később vezetője lett. Elvégezte az ELTE néprajz szakát, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolát is tánc-pedagógus szakon. Mindeközben férjével közösen létrehozta a Néptáncosok kellékboltját, míg 2012-ben megalapította a Tamariska Táncműhelyt.

Változatos népművészeti programok is várnak benneteket a Táncháztalálkozó hétvégéjén. A szombat esti gálaműsorban fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei, valamint határon túlról érkező népművészek, a napot az Éjszakai bál zárja.

goracz_DSC_6755

goracz_DSC_7213r

Vasárnap az Aprók bálja mellett a húsvéti készülődés jegyében kézműves-foglalkozások, népi játékok, ügyességi versenyek, babakoncertek, "ínyenc táncházak", népzenei és néptáncbemutatók lesznek. Este a Kossuth-díjas Csík zenekar és vendégei - Rúzsa Magdi, Dresch Mihály, Lovasi András, Lakatos Róbert és a Fitos Dezső Társulat - lépnek fel a Novák Péter rendezte gálaműsorban.

csik_zenekar_foto_2014_2

A programok mellett népművészeti kirakodóvásárral, filmvetítésekkel, hangszer- és fotókiállításokkal is találkozhatnak a látogatók.

Nyomj egy lájkot, ha szavaztál és fontos számodra a magyar néptánc!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk