/programok/igazi-husveti-sokadalom-fogadott-bennunket-a-varban/
hirdetés

PROGRAMOK

Igazi húsvéti sokadalom fogadott bennünket a Várban

Holnap estig ti is kilátogathattok a Budavári Húsvétra, ahol szuper programok és kirakadóvásár vár benneteket.
Link másolása

hirdetés

Immár negyedik alkalommal öltözik húsvéti népviseletbe a Budai Vár, ugyanis ma kezdődött a hagyományörző ünnepi mulatság a patinás Budavári Palotában. A fesztiválhangulatot idéző rendezvény egy ősi rítustánccal a vár legszebb részein átkígyózó néptáncegyüttesek tavaszköszöntő menettáncával, az életfa avatásával és gólyalábasok attrakcióival vette kezdetét. A cudar időjárási viszonyok ellenére meglepően sokan voltak kint ma délután és rengeteg volt köztük a külföldi turista.

Mivel nem csak egy szimpla kirakodóvásárról van szó, a kiállítók többnyire kézműves termékekkel érkeztek, a medvehagymapesztótól a szalámis-lilahagymás sajtokon át a fakardig. Ahogy az lenni szokott, és amikor éppen nem orkán erejű szél sűvített, a rendezvény egész légterét belengte a lángos-kolbász (és mostanában a kettő keveréke a kolbice) megtagadhatatlan illata. Aki azonban nem a sablonra vágyott, megtalálta az utat a húsvét királyának is kikiáltható fogáshoz: a báránycsülökhöz.

_NSZ1405

_NSZ1406

_NSZ1410

hirdetés

_NSZ1416

A gyereket idén sem kell a zaciba vágni, hogy apu és anyu békésen révedhessenek a várfalon borteraszon szerzett szőlőlevükkel. Van itt nekik állatsimogató, Kikeleti mesekert és Komédiás Mező interaktív előadásokkal, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás, minden ami húsvét+gyerek kompatibilis.

A színpadon egész vegyes a zenei kínálat (persze nem a Szigettel összehasonlítva), a világzenei szférából érkezik Sebestyén Márta, Szalóki Ági és Palya Bea is. A gyerekeket Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes fogja szórakoztatni és a tavaly programhoz hasonlóan idén is lesznek ünnepi komolyzenei koncertek is, többek között a Misztrál együttesé.

_NSZ1429

_NSZ1431

_NSZ1433

_NSZ1434

Aki nem a szinpad előtt ácsorogna, az is kap a zenéből, ugyanis a az egész sokadalom területén hangszorókkal szórják szét az éppen zajló műsort, méghozzá elég izmosan. Ez egyébként elég ütős hangulatot épít, amikor mi megérkeztünk a bejárathoz, 300 évet utaztunk vissza az időben hirtelen a látvány és a zene hatására.

És ha már húsvét, akkor bizony tojás. Alkalmunk nyílik kipróbálni a tojáspatkolás ősi fortélyait, és a korabeli tojásfestési praktikák kulisszáiba is betekinthetünk, ha nem az evés-ivás-révedés szentháromságot preferálók közé tartozunk.

_NSZ1439

_NSZ1441

_NSZ1443

_NSZ1448

_NSZ1450

_NSZ1452

_NSZ1454

Akárhogyis, ha programot keresnénk az ünnepekre, a Vár tökéletes helyszíne most ennek. Tojás, nyúl, bárány(élve és csülök formájában), Palya Bea és a korabeli húsvéti ragadó hangulat a város felett. Ráadásul már az idő is normalizálódott.

Húsvét a Budai Várban

2014. április 5-6., Budai Vár

A rendezvényre váltott jegyek mindkét napra (vasárnap, hétfő) érvényesek és a Budapesti Történeti Múzeum Kiállításai is látogathatóak a múzeum nyitvatartási idejében.

Felnőtt jegy: 2000 Ft

Gyermekjegy: 1000 Ft (3 éves kortól 14 éves korig)

Nyugdíjas jegy: 1500 Ft (nyugdíjas igazolvánnyal)

Családi jegy: 5000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek)

Családi kedvezményes jegy NOE kártyával: 2500 Ft

Csoportos kedvezményes jegy: 1500 Ft (10 főtől)

Hungaricum package, ajándék kürtőskaláccsal: 10 EURO, 2800 Ft

Jegyek elővételben kedvezményesen az ÚtiSúgó.hu és a Port.hu portálon vásárolhatók!

NYITVA TARTÁS

A RENDEZVÉNY NYITVA TARTÁSA:

Kapunyitás minden nap: 09.00

Kapuzárás minden nap: 20.00

Pénztári nyitva tartás minden nap: 09.00 – 18.00

A Budapesti Történeti Múzeum nyitva tartása:

Ünnepi nyitva tartás: 10.00 – 18.00

Ha kilátogatnál, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk