/programok/iden-is-lesz-oldtimerek-hetvegeje/
hirdetés

PROGRAMOK

Idén is lesz Oldtimerek Hétvégéje

Különleges autókat és gyűjteményeket nézhettek meg az április 10-ei hétvégén a Vasúttörténeti Parkban!

Link másolása

hirdetés

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje” ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban lesz április 10-12-ig, a közel 100.000nm-es rendezvényterületen.

A oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500 csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között lesznek 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók.

2 origin (31)

dscf7297

hirdetés

Idén sok újdonságot vezetnek be a rendezvényen: a 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a felújított Víztorony Parkba fognak nyílni, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg a látogatók.

Az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként pedig Csabai kolbász kóstolón vehettek részt a Békéscsabai Hagyományőrző Kör jóvolából. Mellette az állatkarámok helyezkednek el rengeteg háziállattal. Az állatkákat a gyerekek egész nap simogathatják és lovagolni is lehet. Ha már háztáji, akkor a mezőgazdasági gépek sem hiányozhatnak, veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban egész hétvégén.

A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet majd vásárolni.

rend. ter. térkép Oldtimerek Hétv. 2015' -02.06-i firssítés

A Víztorony Park és Vasúttörténeti Park területén rengeteg ingyenes gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás és autós szimulátor. A két park közötti kapun szabad lesz az átjárás oda-vissza egész nap.

Természetesen a rendezvény fő látványossága, a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3.000 nm-es Orient és az 1.700 nm-es West csarnokokban. Idén is lesz katonai szekció, többek között a Magyar Honvédség veterán harci járművei és muzeális hadi eszközei kerülnek bemutatásra.

A Magyar Közlekedési Múzeum sem hiányozhat a legnagyobb hazai oldtimeres seregszemléről. Ez alkalommal különleges bemutatóval kedveskednek az oldtimer kedvelő közönségnek, hiszen 3 évig nem lesz láthatóak majd a gyűjtemény darabjai, mivel április 15-től kezdve 3 évig felújítás miatt zárva tart majd a múzeum.

P1400597

Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk, ahol legendás klasszikusok és sportautók lesznek kiállítva. Az aszfaltozott fűutcán oldtimer buszokkal és teherautókkal találkozhatnak a látogatók. A 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban és egy új füves területen lesz a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva. Természetesen a rendezvény stílusához igazodva oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek. A főbejárathoz közel lesz kézműves vásár és vurstli, ahol egész nap a zenegépét tekeri majd a verklis.

P1130773

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ezen kívül lesz gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, vasútmodell kiállítás, vasúti terepasztal kiállítás és lesz kézműves vásár is.

Újdonság lesz a Víztorony Park területén az oldtimer autó- és motortalálkozó, a rendezvény mindhárom napján. A találkozóra OT rendszámmal, vagyis muzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval vagy motorral érkező látogatók vehetnek részt.

Ugyanitt szombaton „KGST találkozó”, vasárnap „Tuningautó Találkozó és Kiállítás” is lesz. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy érezték, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseknek is részvételi lehetőséget biztosítanak egy elkülönített részen. Had csapja meg őket is a nosztalgia szele!

P1400551

Az autóval és busszal érkező csoportok részére 5 parkoló fog rendelkezésre állni, ahol díjmentes a parkolás a rendezvény látogatóinak. A P1 parkolóba csak a HOMEticket elővételes jeggyel rendelkezők parkolhatnak, mivel ezekkel a jegyekkel csak az 1-es jegypénztárnál lehet belépni. A rendezvény területén ingyenes a WC használat és az egészségügyi ellátás is.

Oldtimerek Hétvégéje

a Vasúttörténeti Parkban

2015. április 10-12.

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 2.999 Ft

Gyerek és nyugdíjas jegy: 1.999Ft

Családi jegy 8.999Ft

A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon:

készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány.

Elővétel: országos jegyirodákban, illetve a Ticketportál oldalán.

A belépőjegy egyben nyereményszelvény is, melynek hátuljára ha ráírja a látogató az e-mail címét és bedobja a Kalandjárók Kiállításon lévő gyűjtődobozba, akkor a Karos SPA Hotelben nyerhet wellness hétvégét.

Nyomj egy lájkot, ha téged is lenyűgöznek ezek az autócsodák!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk