/programok/iden-25-szuletesnapjat-unnepli-a-budapest-borfesztival/
hirdetés

PROGRAMOK

Idén 25. születésnapját ünnepli a Budapest Borfesztivál

A legnagyobb hazai borszakmai eseményen a borkóstolás mellett, szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők a budai Várban!

Link másolása

hirdetés

Szinte hihetetlen, de 25 éve nyitotta meg először kapuit a Budapest Borfesztivál.

25. születésnapja különleges alkalmat ad arra, hogy a magyar borkultúra megújulásának jelképes alakjaival közösen tekintsetek vissza az elmúlt közel három évtizedre a kétnapos (szeptember 5-6.) Boregyetemen.

A hosszú évek óta megrendezett, népszerű rendezvényen, izgalmas utazást tehettek a kilencvenes és a kétezres évekbe, majd napjaink trendjeihez visszatérve, megnézhetitek, mi változott a borkészítés, a gasztronómia és a borfogyasztási szokások terén. Mindezt persze a korszak meghatározó borait kóstolva._ZZS6701

_ZZS7823

De ez még nem minden! Szakmai kóstolókon is részt vehettek. A Pár Borpár nevű eseményen az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutatnak meg és izgalmas formában ismeretterjesztést végeznek a borkedvelők körében.

Ha nem vagy még kiművelt borértő, ne aggódj,

hirdetés

most az orroddal és a száddal értheted meg azt, amiről esetleg eddig csak sokat hallottál. Ha pedig már szakértő vagy, itt a remek alkalom, hogy visszajelzést adj a borásznak egy-egy érdekes borkészítési kísérlet eredményéről!

Taste of Hungary nevezetű esemény, egy különleges szakmai program, amelynek elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül hívja fel a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi._ZZS6712_ZZS7648_ZZS7830

Az eseményen a remek borok mellett azonban, nagyszerű művészek, előadók műsorát is élvezhetitek. Az idei évben ráadásul két színpadon! Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég is, aki nem először zenél a Borfesztivál közönségének. A világzene legkedveltebb magyar együtteseivel, népzenével, néptánccal, és a jazzel is találkozhattok. Az első napon, csütörtökön a Fesztiválszínpadon a Csík Zenekar koncertje garantálja a felhőtlen kikapcsolódást. Pénteken pedig Szabó Balázs Bandája lép fel. A zenei programokról ITT olvashatsz bővebben.

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Vár utcáin szeptember 11-én, vasárnap 13 órától rendezett Szüreti felvonulás és a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel._ZZS8763_ZZS8568

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A Borfesztivál célja évek óta az, hogy széles kínálatot fedjen le: a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat! Újdonságok és régóta kedvelt klasszikusok egyaránt megtalálhatóak a gasztronómiai kiállítók között.

Kint lesz páldául a Szarvasgomba Világa, a Gerbeaud Café, Bolka Bonbon, a Molnár's Kürtőskalács, Low Cost Gourmet Trailer, a Montenegrói Gurman - Reinpold's KOLBice, a Budapest Burger és a SZEGA Market. Étel és bor után pedig elengedhetetlen a kávé, a Borfesztivál idei kávépartnere a Nespresso, akik minden, szeptember 1-ig elővételes jegyet vásárló vendéget meghívnak egy csésze espressora! A kiállítók teljes névsorát ITT találjátok._ZZS7374_ZZS7470

A kisgyermekes családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. Szombaton és vasárnap 12-18 óra között kézműves foglalkozás várja a kicsiket szüleikkel az Oroszlános udvarban.

A legkisebb vendégek hozzáértő felnőttek segítségével bontakoztathatják ki fantáziájukat és alkotóképességüket. Természetesen az alkotásban a felnőttek is részt vehetnek. Ezen a két napon ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek igazi fesztiválozókká._ZZS7305

További programokat ITT találjátok!

JEGY

Budavári Borfesztivál

Szeptember 8-11.

Napijegy: 2500 Ft/fő

Modigliani kombinált jegy: 4650 Ft/fő

4-napos jegy: 4500 Ft/fő

Elővételi online jegyvásárlás esetén 2016. szeptember 1-ig.

Belépőjegyek 3000 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Borfesztivál oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.

Ha Te is részt vennél a fesztiválon, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk