/programok/harmadszorra-is-itt-a-pledfesztival/
hirdetés

PROGRAMOK

Harmadszorra is itt a Pléd Fesztivál

A Nagytétényi Kastélymúzeum kertjében szuper programokkal várnak!
hirdetés

A Pléd fesztivál Nagytétény és az egész XXII. kerület egyetlen alulról építkező minifesztiválja. Nevéhez híven egy össznépi, összművészeti piknik, amit immáron harmadik alkalommal tartanak meg a nyár utolsó hétvégéjén, azaz augusztus 25-én.

Idén a kerületi Ábra csoport is ott lesz, a korábbi zenés színpadot kibővítik bazárral, kiállítással, gyermekprogramokkal, workshopokkal, így a gyermekek és a szülők számára is remek tevékenységekkel készülnek. A legkisebbektől az idősekig mindenkinek minőségi szórakozást biztosítanak.

A fesztivál alapötlete Czimbal ’Cimbi’ Istvántól és Bayer Árpádtól származik, amihez csatlakoztak barátaik, illetve helyi zenészek, művészek, létrehozva a Pléd csoportot. Tavaly nyáron sikerült megtalálniuk a fesztivál ideális közegét. Nem véletlenül esett a választásunk a Nagytétényi Kastélymúzeumra, ami nem csak mint helyszínt biztosító iparművészeti múzeum, de társszervező is az esemény lebonyolításában. Mindenképpen egy lokális kulturális központot szerettek volna találni, ahol szabadtéri programokat is tarthatnak.

Idén a korábban erősen könnyűzene orientált fesztivál profilbővítésén dolgoztak. A korábbi egyedüli zenés színpadot két új helyszínnel bővítik a kastély kertjében, illetve a múzeum kőtárából kiállítóteret varázsolnak, ahol római kori kőtömbök díszletében nézheted meg a fiatal képzőművészek munkáit.

Míg az első eseményen zömében fiatalokból álló közönségük volt, tavaly már megjelentek a családok is, unokás nagyszülők, babakocsis anyukák. Ezért idén a családokra és a gyermekekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A két új helyszín programjai a teljesség igénye nélkül: kézműveskedés, origami tanfolyam, üvegfestés, kőfestés, kiállítás, jóga, gyermekfoglalkozások, henna és csillámtetoválás, arcfestés, illetve egy művészeti bazár is, amit a szintén kerületi Ábra csoport jóvoltából tudtak elhozni nektek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk