/programok/emlektekeressel-bucsuztatjak-laszlo-janost/
hirdetés

PROGRAMOK

Emléktekeréssel búcsúztatják László Jánost

A Magyar Kerékpárosklub örökös elnöke december 23-án hunyt el, az emléktekerés január 3-án lesz Budapesten.
hirdetés

László János, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnöke december 23-án hunyt el. Temetése december 31-én 11 órakor lesz a Farkasréti Izraelita Temetőben, de a Kerékpárosklub tagjai szeretnének egy külön eseménnyel is megemlékezni László János emlékéről. Arról a munkáról, amellyel nem csak az ország egyik legnagyobb civil szervezetét építette fel, hanem amelynek örökségét ma már utcák és terek őrzik.

Az emléktekerés 2016. január 3-án vasárnap 14:00 órától indul. Gyülekező a Városháza parkban a Bubi állomásnál lesz, "a kb. másfél órás tekerésen végigmegyünk a város több olyan pontján, ami János örökségére emlékeztet" - írják a szervezők a tekerés Facebook-eseményének oldalán.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a tekerés nem demonstráció, hanem "egy csöndes megemlékezés közös barátunkra". A menet nem lezárt útvonalon, a piros lámpák betartásával halad, a lemaradókat több ponton bevárják.

ut

hirdetés
Mit köszönhetnek a kerékpárosok László Jánosnak?

"Mindannyiunk közül kiemelkedett János, aki nélkül ma nem tartana ott az ország kerékpáros kultúrája, ahová eddig eljutott. Állami szintre emelt szemléletformáló kampányoktól KRESZ-módosításokon át az utcákon látható legkisebb infrastrukturális elemekig mindenhonnan visszainteget a munkája. János van ott minden olyan útvonalon, ahol korábban alig valaki, ma viszont tömegek tekernek nap, mint nap. Olyan nyomot hagyott, ami mindenki életét jobbá tette, ami kitörölhetetlen része lett a mindennapoknak" - írta nekrológjában a Kerékpárosklub.hu.

VIDEÓ: László János hitvallása:

László János kitartó munkájának köszönhető többek között az, hogy a Kiskörúton kerékpáros sávot alakítottak ki, hogy a Magyar Kerékpárosklub egyre erősebb civil szervezetté vált, a Bringázz Munkába! kampány, valamint az is, hogy népszerűsíteni is kell a biciklizést ahhoz, hogy valódi mozgalommá váljon.

laszlojanos

Ha szívesen részt vennél az emléktekerésen, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a faladon a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk