/programok/elindult-az-otp-gourmet-fesztival/
hirdetés

PROGRAMOK

Ilyen volt az OTP Gourmet Fesztivál

Különleges ízélményekben leheterrrészetek idén is az OTP Gourmet Fesztiválon, ahol a legjobb hazai éttermek fogásait kóstolhattátok meg.

Link másolása

hirdetés

Az időjárás idén sem kedvezett a legnagyobb hazai gasztro-fesztiválunknak, a hőség után most az esővel kellett megküzdenünk. Miután megváltotottuk a belépőt, márkás borospohárba töltött köszöntő itallal fogadtak bennünket, pezsgőt, bélszín carpaccio-t és egy csésze espresso-t is kaptunk.

A rendezvény fizetőeszköze továbbra is a Metapay Kártya volt, amit több ponton is fel tudtunk tölteni. A kártya letéti díja 500 Ft. Ha van PayPass kártyátok, akkor simán tudtok azzal fizetni. Mi is az utóbbit próbáltuk és nem maradtunk adósok.

3

1

hirdetés

2

4

5

A kiemelt téma a gulyás, így a közel ötven kitelepült étterem szinte mindegyikénél találtunk valamilyen gulyásos fogást. Kolbász vagy fagylalt formájában is visszaköszönt az emblematikus étel. Voltak átmenetek is, amikor ugyan levesként tálalták, de az íze távoli földrészek konyhájára hajazott.

A Michelin-csillagos éttermek közül a Costes volt jelen állandó jelleggel, de egy vasárnapi gulyáskóstoló és élménybeszámoló keretében az Onyx hírességeivel is megismerkedhettünk. A csúcskategóriából többek között a balatonszemesi Kistücsökkel, a Mark Zuckerberg által is felkeresett Arany Kaviárral,a veszprémi Chianti Étteremmel, a debreceni Ikonnal, a villányi Mandula Étteremmel és a Bosocolo Hotel-Salon Éttermével találkozhattunk.

6

27

8

9

A bisztróvonal is erős volt. Bíró Lajos remekműveit ugyanúgy megízlelhettük, mint az egri Zsálya Bisztró tájjelegű specialitásait vagy az ÉS Bisztró házias menüjét. Arra is lehetőségetek nyílt, hogy ízelítőt kapjunk a június közepén, a Budai Várban nyíló Baltazár konyhájából, korianderes, gőzgombócba zárt tonhalburgerük kétségtelenül a fesztivál egyik legnépszerűbb étele volt.

Az ételek jelentős részét helyben készítették, így átlagosan 2-3 félét kínáltak egy helyen. Az éttermes faházak között boros házikókat találtunk, az elv az volt, hogy egy-egy étel mellé a legmegfelelőbb bort igyuk. A kiválasztásban a fesztiválkalauz is segített, ahol leírták a borfajták és a nagyobb élelmiszerek megfelelő párosítását. A bor helyett választhattunk sört is a hazai kézműves termékek közül, és voltak testet-lelket melegítő párlatok, valamint gyümölcs-, és zöldségszörpök is.

11

15

13

14

A teljes kínálat feltérképezése még az olyan elszánt kísérletezőknek is nehéz volt, mint amilyenek mi vagyunk. A érzékszerveinket kimerítő tesztelés után pár személyes kedvencet megosztunk veletek. A Trattoria Pomo d'oro liofilizált málnával szórt, zellersorbeten tálalt eperfagyiját, a Limoncellokrémmel töltött fánkocskáját, és az Aperol sorbe-jukat is nagyon megkedveltük, nem beszélve a Rosinante szezámos, áfonyás csokis-kávés tortájáról és a Rosenstein flódni cake popjáról, ami annyira jó, hogy nem is lehet szavakba önteni.

Az Anyukám Mondta focaccia-ja megunhatatlan, a Rosenstein-nél nem csak a sólet első osztályú, hanem a konzervutánzat tálalóedényke is. Hasonlót használ a Borkonyha is. A Bock Bisztró lecsós szendvicsén egész nyáron ellennénk, de a Kistücsök pontygulyását is szívesen látnánk viszont a vasárnapi ebédeknél. A hidegkúti Brunner méhészet mézeinek is állandó helyet alakítanánk ki a kamránk polcán.

16

18

20

23

A kóstolóadagok ára 500 Ft-nál kezdődtek, a főételekért átlagosan 1000 Ft-ot kértek, de a tonhalburger például 1200 Ft-ba került. A borok, pezsgők, habzóborok decijéért 400 Ft-ot kértek, a sör egy kicsit olcsóbb volt.

24a

26

28

21

31

A Gasztroszínpad programjai:

Június 1. szombat:

12.30 - 13.30 III. Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokság a METRO Vevőakadémia szervezésében – ELŐDÖNTŐK

14.00 – 14.30 BBC GoodFood édesség bemutató

14.30 - 14.50 BBC GoodFood Gyerekprogram - Cupcake díszítés kiskuktáknak Sallay Fannival

15.00-15.45 Párosan szép – Gere Andrea és Pauli Zoltán bemutatója

16.00 - 16.45 Sajt! 2013: bükki és Gruyéres-i sajtok kóstolója

17.00 - 17.45 Rendhagyó anatómiaóra Péter Annával (Táfelspicc) és Gál Józseffel (Mészársteak)

18.00-18.30 III. Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokság a METRO Vevőakadémia szervezésében – DÖNTŐ és EREDMÉNYHIRDETÉS

19.00-19.30 Van aki keserűn szereti (Boutiq' Bar)

20.00 - 21.00 Padlizsán Párbaj –Bíró Lajos és Segal Viktor séfek

Június 2. vasárnap:

14.00 - 14.45 Gyerekprogram: Kekszbábműhely Viczkó Beával (Kopenka)

15.00 - 15.45 A nagy zöld tojás titka - grillezés Lázár Cheffel (TV Paprika)

16.00 - 16.45 Párosan szép – Heimann Ágnes és Zoltán ínycselkedései (Heimann Családi Birtok, Szekszárd)

17.00-17.45 Szentjánoskenyér a csészében - hazai barista bajnokok kreatív bemutatója (Magyar Kávé Egyesület)

18.00 - 18.45 (Nem) mindennapi kenyerünk - Juhász Mihály (Jacques Liszt) és Miklós Mihály (Marmorstein) pékmesterek

19.00 - 20.00 Gulyáskóstoló és Bocuse d’Or élmények Széll Tamással és Hamvas Zoltánnal (Onyx étterem)

20.00 - 21.00 Gasztromozi

Nyitva:

Minden nap 12:00-23:00 között

Jegyek:

2900 Ft/nap

További infóért KATT IDE


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk