/programok/egy-fesztival-elkotelezett-hive/
hirdetés

PROGRAMOK

Egy fesztivál elkötelezett híve

Egy Kaposfest-rajongó szubjektív ajánlója, amiből kiderül, miért szeretik egyre többen ezt a komolyzenei fesztivált.

Link másolása

hirdetés

2010-ben voltam először a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, ami abban az évben startolt. Teljesen véletlenül találtam rá, amikor egy nyugodt, de mégis virtuóz fesztivált kerestem a nyárra magamnak és a barátnőmnek.

Évek óta jártunk hangosabbnál hangosabb eseményekre sátrastul, és valahogy ebben az évben közösen megegyeztünk, hogy kipróbálunk valami újat, valami nem szokványosat. Böngésztük a netet és eljutottunk a Kaposfest oldalára, ahol kikapcsolódást és felüdülést kínáltak testnek és léleknek. Mi erre vágytunk, és felmérve a lejutási lehetőségeket és a minket érdeklő programokat, felpattantunk a vonatra és pár óra múlva meg is érkeztünk Kaposvárra._MG_4221_k

Annyira jól sikerült ez a véletlenszerű felüdülés, hogy azóta is ide járunk az augusztus 20-át megelőző héten. Sokan furán néznek ránk, amikor meghallják, hogy milyen fesztivált látogatunk mi már évek óta, de a barátnőmmel közösen ezzel is azt érezzük, hogy másmilyenek vagyunk és ahhoz az eleven, de mégis csöndesebben tapsoló közösséghez tartozunk, akik pontosan tudják, mitől töltődik fel a lelkük, és nem utolsó sorban a testük.

Mivel még diákok vagyunk, így anyagilag is megéri, ami nem utolsó szempont egy nyári időszakban. A szállás nem drága, és a meghirdetett 14 klasszikus zenei koncertre egy jegy áráért fesztiválpárnát veszünk, és ha akarjuk, bármikor beülhetünk a Szivárvány Kultúrpalotába.A Kaposfest párnások

Tavaly még a színpadon is ültünk! Bevallom, sosem hallgattuk meg az összes előadást, mert annyi szépséget kínál a város és környezete, hogy olykor muszáj kihagynunk a zenét és ki kell szabadulnunk pl. a Deseda tóhoz vagy épp a Kassai Lovasfarmhoz.

hirdetés

Nem volt még olyan hetünk Kaposváron, hogy ne tudtuk volna leleményesen és izgalmasan eltölteni a napokat. Néha az is tökéletes feltöltődést kínál, hogy leülünk valamelyik kávézó teraszára és azt számoljuk, hány világsztár sétál el az orrunk előtt mosolyogva és üdén.

Tavaly még össze is barátkoztunk néhányukkal, pl, Alina Ibragimovával, Nicolas Altstaedt-tel, Pekka Kuusistóval vagy épp Kokas Dórával. Hihetetlen élmény volt ezt megélni. Olyan, mintha ezer éves ismerősök lennénk és a kezdeti „Miért vagy itt és szereted-e a komolyzenét?” kérdések után családról, magánéletről, a világban való barangolásokról beszélgettünk. A legszebb az volt, hogy emailt is cseréltünk, és nem túlzás azt mondanom, azóta valóban barátokként tekintünk egymásra.Alina Ibragimova_k

Alina Ibragimova

Ha megkérdezik tőlem azt, hogy milyen az igazi fesztiválhangulat, azt felelem, olyan, mint a Kaposfesten. Minden túlzás nélkül merem állítani, nincsen feszengés, nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezzem magam, nem drága se a szállás, se az étkezés és ha ezeket párhuzamba állítom a leutazási idővel, ami kicsit hosszú csak, biztosan tudom mondani, hogy az itt eltöltött pár nap minden rosszat feledtet.

Idén már megvettük a jegyeinket a fesztiválra, és visszük két barátunkat is. Persze ők nem feltétlen a klasszikus koncertek miatt jönnek, hanem mert látták, hogy lesznek más könnyűzenei koncertek , és mehetnek féláron fürdőzni is. Szerintem ez is egy módja annak, hogy élvezzük a Kaposfest idején, augusztus 13-19. között felkínált töménytelen lehetőséget.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk