/programok/csutortoktol-olcson-mozizhattok/
hirdetés

PROGRAMOK

Csütörtöktől olcsón mozizhattok

A Filmünnep alkalmából bekukkantottunk a Cinema City kulisszái mögé. Testközelből láttunk például egy IMAX digitális projektort is.

Link másolása

hirdetés

A Cinema City Filmünnep alkalmából betekinthettünk a mozifilmek világának kulisszatitkaiba. Azt, hogy a mozi nem csak popcornból, illetve kólából áll, azt eddig is sejtettük, de hogy testközelből látunk majd egy IMAX digitális projektort, még álmunkban sem gondoltuk volna. A mozi közönsége mindig is titkon tudni akarta, hogy mi van azon a kis ablakon túl, ahonnét kiszűrődnek a vetítőgép fényei: képsorozatunknak köszönhetően lehull a lepel arról, hogy mi zajlik a mozi színfalai mögött._RPF1636_RPF1645_RPF1646_RPF1654_RPF1665

Közép-Kelet- Európa legnagyobb mozijában már nem filmről vetítik az újabbnál újabb produkciókat, hanem a már távvezérlésű új rendszer uralkodik mind a 23 teremben. Meglepő adat, hogy a Cinema City Aréna egymagában egy kisebb város befogadására is alkalmas. Itt a szakik már nem befűzik a filmet, hanem beprogramozzák a digitális gépekbe az adott napi műsort. A vezérlőben a külső merevlemezen tárolt szinkronos, vagy feliratos filmeket beszippantja a gép, majd továbbítja az adott terem vetítőjének. Így elsőre maga a folyamat nem is tűnik komplikáltnak, bár a hatalmas gépek kezelőjére nagy felelősség hárul.

Azt is kevesen tudják, hogy az országban egyedülállóan csak a Cinema City Arénában található IMAX 3D terem. A vetítés kapcsán a látványosabb 3D világ fokozója a jobb és bal szem számára külön-külön hatalmas vászonra vetítő gépek, amelyek tulajdonképpen két filmkockát vetítenek folyamatosan egymásra._RPF1668_RPF1670_RPF1673

_RPF1675_RPF1679_RPF1680

Ezen a hétvégén a budapesti moziközönség kulturális levesben fortyog. A Filmünnep a Café Budapest szárnyai alatt kínál mozihoz képest meglepő élményeket. Az esemény arca nem más, mint Szabó Simon, akinek szakmájából kifolyólag közel áll a mozi a szívéhez, ezért már régen várt egy hasonló felkérésre. A legizgalmasabb újítás a „popcornchallenge”, ahol bezsebelhetünk egy-két filmes relikviát is, ha kellőképpen jók vagyunk a „hogyan öntsük le magunkat popcorn-nal és töltjük fel videó formájában a netre” játékban._RPF1681_RPF1683_RPF1684_RPF1685_RPF1686_RPF1688

Ezt kell tudni a féláras FilmÜnnepről:

Csütörtöktől vasárnapig újra Cinema City Filmünnep. A már megszokott kedvezményes mozijegyárak mellett lesznek premier előtti vetítések és közönségtalálkozók is - a félárú jegyek ezekre is vonatkoznak.

hirdetés

A szervezők azt ajánlják, minél előbb vásároljátok meg a jegyeket, mivel ilyenkor sokan 2-3 filmet is megnéznek egy hétvégén.

Árak:

Minden 2D mozijegy ára 710 Ft.

A digitális 3D-s filmek és az IMAX egész estés filmek ára 910 FT.

Extra kedveskedés:

Az első 100 néző az összes Cinema City moziban egy Kinder Maxi King szeletet kap ajándékba.

Hol válthattok kedvezményes jegyet?

Az ajánlat 2014. október 9. és 12. között, az ország minden Cinema City mozijára érvényes. A Palace Mammut mozi és a Cinema City WestEnd 4DX vetítései viszont nem vesznek részt az akcióban.

Mire vonatkozik a kedvezményes jegyár?

Csak a jegyek árára. A digitális 3D jegyár nem tartalmazza a 3D szemüveg díját. Ha már van 3D szemüvegetek, hozzátok magatokkal. Ha még nincsen 3D szemüvegetek, 230 Ft-ért vehettek a pénztárban megváltott jegyetek mellé.

Itt foglalhatsz online jegyet:

A Cinema City hivatalos oldalán, a gyors foglalás menüpontban.

VIDEÓ: A Cinema City FilmÜnnep hivatalos teasere

_RPF1690_RPF1691_RPF1694_RPF1695_RPF1697_RPF1708_RPF1716_RPF1726_RPF1745_RPF1756_RPF1760001

Számos premiernek lehetünk szem és fültanúi a hétvégén. Végre Budapesten is bemutatják (ugyan premier előtt, egyetlen vetítés erejéig) Reisz Gábor legújabb filmjét, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotást, amely idén megnyerte a miskolci JamesonCinefest nagydíját (nemzetközi filmfesztivál) is. Filmklub beszélgetéseken vehetünk részt olyan filmek kapcsán, mint Az élet ízei, Doboztrollok, vagy A séf. A nemrég mozikba kerülő legújabb magyar film, a Viktória, a zürichi expresszről a Cinema City Duna Plázában beszélgethetünk a film főhősnőjével, Farkas Franciskával, aki gyors pénzszerzés reményében prostituáltnak áll a valós történéseken alapuló filmben.

Hasznos volt az infó? Nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk