hirdetés

PROGRAMOK

Budapestre jön a Disney On Ice

Jegyeket nyerhettek a Fantázia Birodalma cimű Disney On Ice előadásra, amely szédületes utazásra visz benneteket a klasszikus és a legújabb Disney mesék birodalmába.

Link másolása

hirdetés
Juss be ingyen! - A nyertesek

Konyicsak Margit

Tóth Éva

Meskó Míra

Tóth Noémi

Lakos Hermina

hirdetés

Krász Mónika

Kérünk Benneteket, hogy nézzétek meg az e-mail fiókotokat és jelezzetek vissza nekünk! GRATULÁLUNK NEKTEK!

2013. december 13 és 15. között Magyarországra jön a Disney On Ice produkció. A Fantázia Birodalma című előadást négy alkalommal mutatják be a Budapest Arénában.

A Fantázia Birodalma

A Feld Entertainment legújabb előadása négy varázslatos helyszínre repít benneteket egy elbűvölő kaland keretében. Először a Verdák versenypályáján, majd Andy hálószobájában találjátok magatokat, ahol a Toy Story 3 szereplőivel mulathattok majd. A kaland ezután a víz alatt folytatódik, A Kis Hableányban megismert csodálatos világban, valamint Tündérrév misztikus földjén, ahol találkozhattok Csingilinggel.

"Elsőként bemutatni Csingiling történetét élőben és ráadásul jégen, nem is beszélve a Toy Story imádott alakjainak megjelenítéséről, egészen hihetetlen megbízatás volt számunkra és boldogok vagyunk, hogy ezeket a szívmelengető meséket mi vihetjük el a családokhoz az egész világon." - nyilatkozta az előadásról Nicole Feld producer.

"Az aréna nyomban Tündérrévvé változik, amint a tündérek előkészítik a tavaszt a színrobbanással. Azonban a játékok világának megalkotása az életnagyságú díszletekkel, kellékekkel és kosztümökkel; mindezt ráadásul korcsolyázókra, de úgy, hogy mégis játék méretűnek tűnjenek, nem kevés kísérletezést igényelt." - tette hozzá.

Mickey and Minnie_Finale_kicsi

A jeges izgalmak Mickey és Minni egér kalandos utazásával kezdődnek, felfedezvén a fantázia birodalmát - de tervük kudarcba fullad amikor meggypiros autójuk váratlanul lerobban. Bár Donald kacsa és Goofy is próbál segíteni, az asszisztencia mégis a legvagányabb autóktól érkezik meg végül a jégre, hogy a szelepek ismét magas fordulatszámra kapcsolhassanak. Egyenesen Radiator Springs-ből Matuka, Villám McQueen és Sally lép akcióba, keresztül-kassul cikkázva a jeges pályán nagy igyekezetükben, hogy életet leheljenek a lerobbant autóba.

Az életnagyságú Verda figurák létrejötte a kellékes csapat egy új fejlesztésének köszönhető, amelyet a Feld Entertainment színpadi elemekért felelős alelnöke, Rick Papineau vezetett. Mindegyik autót 2000 munkaóra volt megépíteni és és beborítani a jól ismert külsővel, amelyhez a mozgatható szemek és a beépített hidraulikus emelő is hozzátartozott, amivel a zene ütemére tudnak az autók rugózni.

Matuka és McQueen megalkotása még ennél is bonyolultabb volt mozgatható szájukkal, amely lehetővé teszi, hogy dinamikus egyéniségük felszínre kerüljön minden alkalommal, amikor csak megszólalnak. "Az autók végül nagy meglepetést okoztak mert senki nem várta, hogy ennyire élethűek, ennyire nagyok és mégis ennyire fürgék lesznek." - mesélte Papineau.Cars_Mater_kicsiCars_McQueen_kicsiCars_Sally_kicsi

Amint Mickey és Minnie utazása folytatódhat, Jeremy Railton különleges díszlete átalakul egy olyan környezetté, amely az elkövetkező történetek egyedi világait is meg tudja jeleníteni. Fluoreszkáló korallok és kagylók Ariel világából, a Kis Hableányból majd a közönség máris a tündérek színpompás földjére léphet a Csingiling részében.

Railton különösen óvatos volt Tündérrév megalkotásával. "A közönség jól ismeri Tündérrévet, így nagyon fontos volt számomra, hogy változtatás nélkül és a filmben megismert részletességgel meg tudjuk jeleníteni az előadáson."

Miután a tündérek egészen picik, így Railton felfújható technikát alkalmazott az óriási fa megalkotásához a háttérben. A fináléban pedig óriási szitakötők lebegnek a jég felett és hatalmas virágok nyílnak körben, jelezve a tavasz megérkeztét.Csingiling_Iridessa2HR_kicsiHableany_Sebastian with Seahorses_kicsiHableany_Ursula_kicsi

A salsát táncoló halaktól az izgő-mozgó tündérekig Sarah Kawahara, Emmy-díjas koreográfus kombinálta a táncot a sporttal és a színpadi mozgással, hogy kihozza a szereplőkből az előadás sava-borsát. Sokoldalúsága hasznos volt akkor is, amikor olyan ismert és emlékezetes jeleneteket készítettek elő mint például Ariel és Eric herceg szerelmének ébredése a 'Kiss The Girl' című dalra; de akkor is, amikor Csingiling részét koreografálta.

Kawahara a különböző tündérek egyéni személyiségét vette figyelembe ennél a résznél. "A Disney meglehetősen részletes leírást adott a különböző tündérek személyiségéről és még a hangjukról is" - mondta Kawahara a tündérek kapcsán. "Próbáltam mindegyik karakter számára egy rá jellemző korcsolyázási és mozgási stílust találni." Így például Iridessa, a maximalista fénytündér hosszú, tiszta vonalú korcsolyázást végez, amíg Rosetta, a déli szépségű kerti tündér nagyon nőies, ám kissé mesterkélt mozgással jelenik meg a jégen.Hableany_Ariel_Prince_Eric_kicsi

Cynthia Nordstom jelmeztervező kreatív alkotásai magát a fantáziát viszik jégre. "A Disney világ megjelenítésében mindegyik résznek különböző fajta látványt szántam." - beszélt alkotásairól Nordstrom, akinek jelmezei több Off-Broadway darabban és a világ legnagyobb szórakoztató parkjaiban is láthatók.

A Kis Hableány esetében Nordstrom különböző rugalmas anyagokat használt, ráadásul varázslatos színeket is alkotott amelyek áradnak egyik jelenetről a másikra, a víz színei egybeolvadnak a zöldekkel, a bíborszín pedig égő korall-pirosba alakul át.Csingiling_RosettaHR_kicsi

Csingiling jeleneteinek megalkotásakor "a filmben megismert és jellegzetes részek minél élethűbb átemeléséről volt szó." A zöld barkácstündérek bőséges levélruhái szaténból és bársonyból készültek, míg Ezüstcsepp és a vizítündérek csipke és szifon ruhákat öltöttek, amelyek csillogva lebegnek mozgás közben.

Cynthia Nordstrom alapkoncepciója a tündérek esetében az volt, hogy mindegyiküknek van egyfajta "belső csillogása" amely át-átvillan a ruhájukon is. Például Rosetta, a kerti tündér bársony rózsákból álló szoknyát visel amely alól piros flitterek csillanak meg. Ahogy a tervező mondta: "Nagyon élveztem a Disney tündérek életrekeltését; óriási kihívás volt."Csingiling_Tinker Bell_kicsi

És végül a játékok visszatérnek! A Fantázia Birodalma második részében minden együtt van a Disney-Pixar Toy Story 3 filmjéből: a humor, a szórakozás és a szívmelengető történet. Woody, Jessie, Buzz Lightyear és a többi ismerős elfoglalja a jeget egy maximális Toy Story élményért. Az alkotók mindent bevetettek a fényektől a jelmezeken át a koreográfiáig a produkció eme kirobbanó energiájú részéhez.

A Fantázia Birodalma a Disney On Ice rajongók számára a különböző elemek tökéletes kombinációját nyújtja. "A legújabb alkotásoktól, mint a Verdák és a Toy Story 3; az időtlen klasszikusokig, mint a Kis Hableány vagy a Csingiling a közönség négy teljesen különböző történetet fog látni Disney mesevilágából." - mondta az előadásról Kenneth Feld producer. "Mindez olyan értéket képvisel, amely párját ritkítja a családi szórakoztatás műfajában. Több, mint ami valaha volt, mindenki számára."Toystory Sunnyside Daycare_kicsiCarsfinal_kicsi

A budapesti előadásra belépőket a www.livenation.hu oldalon és a Ticketpro országos hálózatában vásárolhattok, már 2.900,- forintos ártól.

További infókért KATT IDE


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
PROGRAMOK

Jön a Grand Handball Day, a Kézilabdázás napja!

Egész napos családi kézilabda-fesztivál a 2022 januárjában rendezendő férfi kézilabda Európa-bajnokság jegyében, a BOK Csarnokban.

Link másolása

hirdetés

Jelenlegi és korábbi válogatott kézilabdázókkal, közismert személyiségekkel, változatos aktivitásokkal és versenyekkel, valamint gasztronómiai kiegészítő programokkal jelentkezik a Grand Handball Day október 9-én. A 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság január 13-i, budapesti rajtjáig kevesebb mint 100 nap lesz hátra az esemény idején, a hazai szervezőbizottság ezt a mérföldkövet ünnepli a nagyszabású programmal, amelyre a belépés ingyenes.

Watch Games. See More. – az Európa-bajnokság szlogenje a Grand Handball Day alkalmával is érvényes lesz. Az egész napos rendezvényen a kézilabda lesz a középpontban, a kiegészítő aktivitások pedig a kellemes kikapcsolódást garantálják majd, minden korosztály számára.

A programok 10 órakor indulnak, és egészen napnyugtáig lesz mozgásban a helyszín. Először a gyerekek, majd később a fiatalok teljesíthetnek kézilabdás kihívásokat, tesztelhetik készségeiket, ahogyan egész nap kipróbálható lesz egy kézilabda-tematikus élménypark is. Itt a legmodernebb digitális eszközök mérik például a lövéserősséget, a pontosságot vagy épp a reakcióidőt.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagjai is ott lesznek az eseményen, így a szurkolóknak lehetőségük lesz találkozni a kedvenceikkel.

Várhatóan nagy érdeklődés övezi majd a közismert személyek és férfiválogatottunk korábbi tagjainak félórás játékát, ahogyan a kora délutáni nosztalgiamérkőzést is, amelyen a magyar kézilabdázás korábbi meghatározó alakjai közül vesznek részt többen is, így Nagy László, Gulyás István, Carlos Perez vagy Zubai Szabolcs. A közéleti személyiségek csapatában ott lesz többek között Diaz, Henry Kettner, Péter Szabó Szilvia vagy épp Vastag Csaba, aki Veszprémben nőtt fel és 12 évig kézilabdázott. A nap során kiderül, mennyire kopott meg a tudása.

A nap során egyetemisták, valamint a szenior korosztály képviselői is játszanak rövid mérkőzéseket, de lesz kerekesszékes kézilabda-bemutató és ügyességi verseny, ahogyan a világszerte ismert Face Team akrobatikus kézilabdabemutatója is ott szerepel a programban.

hirdetés

A Grand Handball Day egyik főszereplője ezzel együtt az Európa-bajnokság kabalafigurája, Tricky lehet, a mókás szarvas felel majd a minél oldottabb hangulatért. Sőt, kollégáival, egyesületek, sportági szervezetek kabaláival is vív majd egy párbajt az élményparkban.

Gasztronómiai kitelepülések is színesítik a napot, ott lesz a VIWA Vitaminwater és a The Box Donut mellett a Watch Games. See More. limitált kiadású borát kínáló Miklós Csabi Pincéje, valamint a Horizont Brewing kézműves sörfőzde, amely külön meglepetéssel készül a látogatók számára.

A Grand Handball Day a BOK Csarnokban várja a kézilabdabarátokat, érdemes az eseményt a közösségi oldalon is követni a friss és aktuális információkért.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Idén visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!

A legfinomabb halételek mellett családi programokkal, játékokkal, óriásbográccsal, ingyenes koncertekkel, hangulatos Halpiknikkel és Fish Food főzőversennyel várják a látogatókat.

Link másolása

hirdetés

Érdemes lesz ellátogatni október 15-17. között Siófok Fő terére, hiszen a legfinomabb halételek mellett családi programokkal, játékokkal, óriásbográccsal, ingyenes koncertekkel és hangulatos főzőversenyekkel vár a Siófoki Halfesztivál. Az idei évben még büszkébben hozza el számunkra a kulináris élményeket a halból készült egyedi ételek által, hiszen a tóban élő fogassüllő és ponty „Balatoni Halként” idén júniusban uniós oltalom alá került. Ennek örömére rajzpályázatot is hirdet a város, melyre alsó és felső tagozatos általános iskolások műveit várják értékes siófoki ajándékokért. Jelentkezni október 13-ig lehet!

Szombat reggel a város lakóinak konyhája kerül a középpontba: a helyi egyesületek által életre hívott Halpiknik során mindenki megmutathatja, milyen páratlan ízeket tud felvonultatni a Balatoni Hal ünnepén. A díjazottak kihirdetése után a Balaton élővilágába nyerünk bepillantást, hiszen a víz alatti világ és a horgászat rejtelmeibe kalauzol minket Bodó Iván, a Balatoni Halmesék című könyv szerzője, aki siófokiként - rengeteg balatoni élményén keresztül - ezer szállal kötődik a tóhoz.

Vasárnap is sor kerül a balatoni halat felvonultató szakácsok közötti megmérettetésre, ahol a gasztroárusok legjobb halas ételeit értékeli a szakértő zsűri a Fish Food versenyen.

A főzőversenyek, előadások és koncertek mellett kézműves vásár, halas gyerekjátékok és ízletes halételek várnak az érdeklődőkre a siófoki Víztorony körül. A Halfesztivál hagyományainak megfelelően idén sem maradhat el az óriásbogrács, amelyben több mint 1000 liter halászlé készül majd az ínyencek örömére.

A rendezvény ingyenes és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Libás finomságok várnak novemberben Siófokon

A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak ránk.

Link másolása

hirdetés

Az ősz még mindig a gasztronómiáé Siófokon! November 12-14. között a Márton-napi népszokások és a liba kerül a középpontba a Libadalom hétvégéjén.

Pénteken Liba Márton varázslatos szakácskönyve elevenedik meg a színpadon, majd Siófok egyik legjobb zenekarával, a Popdealersszel utcabálozhatunk a Víztorony szomszédságában. Szombaton Lúdas Matyi történetét tekinthetjük meg egy zenés mesejátékon, majd a 90-es és 2000-es évek slágereivel hangolódhatunk az esti V-Tech koncertre.

Vasárnapra is gondoltak a legkisebbek szórakoztatására, hiszen a gyermekszínház Galibás Galiba című mesejátéka elevenedik meg Várfi Sándor és Jónás Andi előadásában. Ezt követően - nagy sikerű nyári koncertje után - Zoltán Erika tér vissza Siófokra. A rendezvényt a szintén helyi The FreakEnd zenekar fergeteges koncertje zárja.

Az ingyenes programok mellett kézműves vásár és sok finomság vár a látogatókra egész hétvégén! A Libadalom gasztrosétányán számos környékbeli vendéglátó kínál a gasztronómia szerelmesei számára jobbnál jobb libás ételeket, őszi ízeket.

Részletek: Siófok Guide Facebook oldal

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Nevetéssel, börtöndrámával jön a 19. olasz filmfesztivál

November 6-16. között láthatjuk a legújabb olasz filmeket.

Link másolása

hirdetés

November 6-án a budapesti Puskin moziban Mario Martone filmjével, az idei Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és több díjat is nyert Itt én nevetek (Qui Rido Io) című alkotással nyílik a 19. Olasz Filmfesztivál. A XX. század elején, a Belle Époque Nápolyában játszódó film a nagyszerű komikus színész, Eduardo Scarpetta életét mutatja be, akinek a színház volt az élete.

A feleségekből, élettársakból, szeretőkből, törvényes és törvénytelen gyermekekből (köztük Titina, Eduardo és Peppino De Filippo) álló népes családjának élete szintén a színház körül forgott. Sikere csúcsán Scarpetta egy merész vállalkozásba fog. Elhatározza, hogy paródiát készít a kor legnagyobb olasz költője, Gabriele D'Annunzio egyik tragédiájából. D'Annunzio erre plágium miatt feljelenti Scarpettát. Ez volt egyébként az első nagy szerzői jogi per Olaszországban. A pereskedés évei kimerítőek voltak, ám Scarpetta egy nagyszerű színészi alakítással képes szembe szállni a sorsával.

A Rácsokon túl (Ariaferma - rendező: Leonardo Di Costanzo) főszereplője is Toni Servillo. A sztori szerint amikor egy börtönt felszámolnak, bürokratikus problémák miatt egy tucatnyi rab néhány börtönőr kíséretében arra vár, hogy átvigyék őket új helyükre. A kialakult feszült légkörben az elkülönülés szabályai fellazulnak, és az ottrekedt férfiak között új kapcsolati formák látszanak kialakulni.

Szintén az idei Velencei Fesztiválon volt a világpremiere az idei Torontói Filmfesztiválon is nagy sikert aratott a Latinamerika (America Latina) című filmnek, melynek rendezői Damiano és Fabio D’Innocenzo ikertestvérek. A különös hangulatú alkotás főszereplője az udvarias és nyugodt Massimo, a kiváló fogorvos, aki mindent elért az életben, amire ember vágyhat: anyagi jólét, szép család, kiegyensúlyozott élet. Ám ez nap egy nap Massimo lemegy a pincébe és az abszurditás átveszi az irányítást az élete felett. A főszereplőt, Elio Germanot olyan filmekből ismerhetjük, mint az El akartam rejtőzni, Rózsa-sziget, Előtted az élet, Az Ötödik kerék, Lucia Látomásai vagy a Testvérem egyedüli gyerek.

Izgalmas csemegének ígérkezik Pietro Marcello (Martin Eden), Francesco Munzi és Alice Rohrwacher (A Szent és a Farkas) közös alkotása, a több fesztiválon is hatalmas sikert aratott Futura című film is. Egy hosszú, Olaszországon át vezető út során megismerhetjük a 15 és 20 év közötti fiatalok jövőről alkotott elképzeléseit. A film Olaszország portréját rajzolja meg, úgy, ahogyan a mai tizenévesek látják, akik lakóhelyükről, álmaikról, várakozásaikról, vágyaikról és félelmeikről mesélnek.

hirdetés

A Könyvesbolt Párizsban (Il materiale emotivo) című film Pierre-ről, egy párizsi antikváriusról szól, akinek élete a ritka könyvek és bénulásban szenvedő lánya körül forog, amíg meg nem ismerkedik egy közvetlen, életvidám nővel. A film rendezője és főszereplője az egyik legismertebb olasz színész, Sergio Castellitto, akire a Fortunata rendezőjeként és a Bella Martha főszereplőjeként emlékezhet a magyar közönség.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: