hirdetés

PROGRAMOK

Budapest kartondobozon keresztül nézve

Bizarr és izgalmas programnak tűnik az love Budapest pop-up show. Augusztus 5-én startol. Nézzétek!

Link másolása

hirdetés

Az I love Budapest-projektet Herbert Aniko, egy fiatal visual artist jegyzi, aki a magyar és budapesti identitás mibenlétéről, a hely szelleméről, az egyén és a közösség viszonyáról gondolkodik és gondolkodtat. A mélyen személyes narratíván túl felveti azokat a szociokulturális kérdéseket is, melyek szorosan összefonódnak a várossal. A kartonból elkészített keretek például egyszerre idézik fel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, a városi szemét felhalmozódásának kérdését, egyúttal a fedél nélkül élők problémájára is ráirányítják a figyelmet.

A kereten megjelenő piros vonalak egy kihajtogatott dobozt rajzolnak ki, melynek a mélyébe látunk, de ezekből a vonalakból asszociálhatunk a televízió képernyőjére is, ami így a fogyasztói társadalommal kapcsolatos kérdésekkel is szembesíti a befogadót, és egyben a magaskultúra termékét állítja a kommersz tartalom helyébe.HA-BUDAPEST-Szabók

A különféle technikákkal megdolgozott képek kiindulópontja egy fotó, mely magát az alkotót ábrázolja, egy egészen

kifordított perspektívából, mely felfogható a selfie-kultúrába is illeszthető "önarcképként". Habár az alak konkrétan nem meghatározható helyszínen áll, mégis tudjuk, hogy ez maga Budapest, a folyton nyüzsgő.

Arról pedig, hogy az alkotó milyen konkrét helyszíneken van jelen, a kartonon megjelenő piktogramok tanúskodnak. A Szabadság-szobor és az A38-as hajó emblémája jól lokalizálhatóvá teszi azt a személyes budapesti területet, ahol az alkotó otthon van, illetve piktogramként szimbolikus tartalommal is telítődnek és a szabadság jelképeiként lépnek elő.

hirdetés
HA- BUDAPEST-Magolcsay

E belső képek különféle megvalósítása, átformálása összhangban áll a fal mellett futó versekkel is, és nyilvánvalóan rímel az adott költő Budapest-képére is. Ayran Gökhan, Izsó Zita, Magolcsay Nagy Gábor, Simon Márton, Szabó Imola Julianna, Ughy Szabina és Herbert Aniko Budapest-képe más és más, mégis így együtt a képek mellett valami olyan sűrű szövedéket alkotnak, melyből pontosan kirajzolódik kollektív tudatunk Budapestje, amiben egyszerre van jelen az idetartozás és a menni akarás.

Az I love Budapest projekt azzal a sajátosan budapesti életérzéssel szembesít, amelyben ugyan megfogalmazódik az elvágyódás, a jobb lét iránti vágy, ezt azonban mégis elnyomja a városhoz való erős kötődésünk, az ide tartozásunk. Az viszont biztos, hogy ez a város a miénk, szeretjük, néha szenvedélyesen, néha őrjöngő dühvel, de végül maradunk itten, maradunk itt, maradunk.

(Kocsis Katica írása nyomán)MEGHÍVÓ

A one night stand eseményre augusztus 5-én, kedden este kerül sor a Galéria IX-ben (Ráday u. 47.).

Ha szereted a kortárs képzőművészetet, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: