hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Az igazság nem odaát van

Európa első 3. típusú interaktív élményszínháza nyílik Area 51 Project néven október 26-án Budapesten. Az egyedülálló produkció az ufó kérdés misztikumába vonja be a látogatókat, akik egy sajátos és teljesen újszerű színházi show után talán el is bizonytalanodnak az „igazságot” illetően.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. október 17.

hirdetés

Európa első 3. típusú interaktív élményszínháza nyílik Area 51 Project néven október 26-án Budapesten. Az egyedülálló produkció az ufó kérdés misztikumába vonja be a látogatókat, akik egy sajátos és teljesen újszerű színházi show után talán el is bizonytalanodnak az „igazságot” illetően.

Márton Orsolya írása Fotók: Polyák Beatrix és Area 51 Projekt

A földönkívüliek létezése minden embert foglalkoztat egy bizonyos szinten, számtalan legenda kering ismeretlen repülő objektumokról, furcsa szemű, nagyfejű lényekről, akik szuper intelligenciával rendelkeznek, és messziről vizsgálják az emberi faj mibenlétét. Éppen ezért határozott úgy Vona Tibor, az Area 51 Project ötletgazdája, hogy egy teljesen újszerű találkozást hoz létre a Forgách utcai metró megállónál található 1550 négyzetméter alapterületű hangárban.

Az egyedülálló élményszínház létrehozása azért is volt fontos az ügyvezető igazgató számára, mert a magyarokat sokan zárkózott, mindent elutasító népnek tartják, de ennek a témának a nyilvános felkarolásával bebizonyíthatják, hogy ez nem így van, hanem igenis nyitott, érdeklődő.

hirdetés

A sajtóeseményen Farkas Bertalan, Magyarország első és ez idáig egyetlen űrhajósa is részt vett, aki mint kiderült, személyesen is kötődik az 51-es számhoz, ugyanis a volt Szovjetunió színeiben 51-ként járt a világűrben. Aki a hangárban jár, egyfajta pluszként megtekintheti az űrhajós egykori ruházatát is.

A színházi élményt itt nem egy szimpla előadás adja, ahol a látogatók egy székben ülve végignézik, mi történik a színpadon, mivel ebben az esetben mindenki, aki belép a hangárba, aktív részesévé és megélőjévé válik a történetnek. A résztvevők 100 fős csoportokban úgynevezett élménypontok között sétálgatva válnak interaktív szereplőkké, amit a 80 fős színészekből, statisztákból, szereplőkből álló stáb és a monumentális díszletek tesznek teljesen élethűvé.

A történet egy katonák által őrzött épületben, azon belül is egy izolációs kamrában kezdődik, ahol monitorokon keresztül ismerkedhetünk meg az 1908-as, Szibériában található tunguzkai ufó katasztrófa eseményeivel. A visszaszámlálást követően kezdetét veszi a földönkívüli utazás. A séta során fekete öltönyösök kíséretében elemezhetünk megmagyarázhatatlan fizikai jelenségeket, laboratóriumi körülmények között láthatunk olyat, amit eddig maximum az X-aktákból ismerünk.


A legnagyobb élményt mégis úgy gondolom, a 2.5 méter magasságban lebegő, 15 és fél méter átmérőjű csészealj szerű építmény fogja okozni, amit személy szerint mi ugyan nem láthattunk belülről, az előadás során viszont lehetőség lesz az űrhajó belsejében is a kutakodásra.

Az Area 51 Project mindenképp különleges élményt nyújt, függetlenül attól, hiszünk-e a földönkívüliek létezésében, vagy éppen szeretjük-e az ufó-s filmeket, hiszen 70 percre kilépünk megszokott kis életünk mindennapjaiból, és egy teljesen új dimenzióval ismerkedhetünk meg, és ki tudja, az utazást követően talán az univerzum titkai is más megvilágításba kerülnek.

További infóért KATT IDE

Nyomj egy lájkot, ha kíváncsi vagy az igazságra! :)hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk