?> /programok/akar-felaron-is-begyujtheted-legnagyobb-vagyaidat/ Internetes Vásárlás Napja: Akár féláron is begyűjtheted legnagyobb vágyaidat | szmo.hu
hirdetés

PROGRAMOK

Internetes Vásárlás Napja: Akár féláron is begyűjtheted legnagyobb vágyaidat

Idén november 6-án van az Internetes Vásárlás Napja, több száz webáruház kínál valamilyen különleges kedvezményt!

Link másolása

hirdetés

A november első péntekén zajló egynapos e-commerce óriásakcióban és iparági összefogásban több száz webáruház kínál valamilyen különleges kedvezményt. Az Internetes Vásárlás Napjához leginkább talán a Torkos Csütörtök éttermi akciósorozat hasonlítható, ami szintén egy iparági, adott tevékenységet – az étterembe járást – népszerűsítő esemény. Az Internetes Vásárlás Napjának az a célja, hogy minél több emberhez eljuttassa a környezet- és időkímélő online vásárlást és lehetőség szerint a készpénzkímélő, biztonságosabb fizetési módot.

Az akciókat 2015. november 6-án a www.internetesvasarlasnapja.hu központi keresőoldalon találhatjátok meg, és kereshettek is különböző szempontok alapján, ahol tavaly 411 webáruház aktiválta magát. Egyértelmű tendencia, hogy az ismertebb webáruházak mellett – Shopline, Butlers, Mall.hu, Ujjé.hu, JátékNet, eBolt, eDigital – egyre több „offline” cég online áruháza is részt vesz az eseményen. Mint például a már visszatérő Tesco, Libri, Líra, chocoMe és Praktiker vagy a tavaly debütált Invitel, Danubius Hotels, Rossmann, Office Depot, Tchibo, Csányi Pincészet és Decathlon – mondta el Soós Gergely, az esemény ötletgazdája.

Sikeres az Internetes Vásárlás Napja?

„A lira.hu webáruház idén először vett részt az Internetes Vásárlás Napján. Elmondhatjuk, hogy ezen a napon négyszerese volt a forgalom egy átlagos novemberi pénteki naphoz képest, igaz mi a saját vásárlóink között is erőteljesen propagáltuk.”

Deák Gyula István,marketing igazgató, Líra Könyv Zrt.

hirdetés

Az akciós periódust sikerként könyveltük el, mivel a 4 napig tartó ingyenes házhoz szállítás következtében a napi átlag rendelésszámunk 3-4-szeresét bonyolítottuk le.

Antal Ádám, E-kereskedelmi Vezető, Decathlon

„A Butlers.hu lakásfelszerelési webáruháznál évről-évre jobb eredményeket érünk el az Internetes Vásárlás napján: idén megdupláztuk a tavalyi akciós nap eredményét, és az átlagos napi forgalmunkhoz képest négyszer magasabb volt a vásárlások értéke. A jövő évi alkalomra is hasonló arányú növekedésre számítunk.”

Sándorfy Adrián, marketing vezető, Butlers

Magyarországon (és egész Európában) nem ünneplik a Hálaadás Napját mint az Egyesült Államokban, és ezért nincs egy ilyen éles váltás, amikor pulykavacsorás családi ünnepről és hosszúhétvégéről átfordulnak az emberek az adventi gondolatkörbe, és hirtelen elkezdenek karácsonyi ajándékokat vásárolni. Ezt ismerték fel az Internetes Vásárlás Napja hazai szervezői, akik egy apropót szerettek volna teremteni arra, hogy az e-kereskedők „bedörrentsék” a karácsonyi szezont. Öt éve, megrendezésének első évében a dátum még november végén volt, ám éppen az e-kereskedők visszajelzései alapján az elmúlt négy évben már november első teljes hetének péntekjére került át.

Ha tetszik a kezdeményezés, nyomj egy lájkot!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Majka, a Halott Pénz és a Wellhello már biztosan ott lesz az idei EFOTT-on

Idén megtartják az EFOTT-ot, és már az is kiderült, kik lesznek a fő fellépők. A fesztiválozóknak viszont a jelenlegi információk szerint kötelező lesz az oltási igazolvány.

Link másolása

hirdetés

A legfrissebb rendelet szerint 2021 nyarán újra megrendezhetik a nagyobb fesztiválokat is. Az EFOTT szervezői így már meg is osztották a Velencei-tó partján augusztus 11-15. között tartott esemény szinte teljes nagyszínpados programját, és ígéret szerint a többi helyszín zenekari felhozatalát is hamarosan bejelentik.

A 2021-es EFOTT-on már biztosan ott lesz: a Halott Pénz, a Wellhello, a Follow The Flow, a Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Brains, Horváth Tamás, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Rúzsa Magdi, Király Viktor, ByeAlex és a Slepp, az Irie Maffia és a The Biebers is.

Az EFOTT hivatalos honlapján pedig már áttekinthető a nagyszínpad programja, napi bontásban is.

"Másfél éve bízunk benne, hogy egyszer már lecsillapodik a járvány, túlleszünk a nehezén és visszatérhetünk a normális élethez, aminek része a kulturált kikapcsolódás is. Most elérkezett ez a pillanat, amire talán mindannyian jobban vágytunk, mint valaha! A háttérben közben folyamatosan dolgoztunk, hogy amint lehet, megoszthassuk a közönséggel, mivel készültünk a nyárra" – nyilatkozta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és megerősítette, hogy

jelenlegi tudásuk szerint kizárólag oltási igazolvánnyal látogatható majd a Velencei-tó északi partján, Sukoró térségében tartott rendezvény.

A szervezők ezúttal a főszínpadi programfelhozatalt jelentették be, de ígéret szerint nem váratják sokáig az érdeklődőket és hamarosan megosztják a további közkedvelt fellépők nevét is. Sőt! Elárulták, hogy idén két nagyszínpaddal készülnek és nemzetközi produkciókkal is tárgyalnak! Összesen 100 fellépő várható a 45. EFOTT-ra.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
PROGRAMOK

Tíz nap alatt 1800 program vár idén a Művészetek Völgyében

A fesztivál 30. jubileumát tavaly nem tudták megünnepelni, most viszont mindent bepótolnak – sőt, még többet is, mint eredetileg tervezték.

Link másolása

hirdetés

Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja július 23. és augusztus 1. között.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű Balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt.

Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarából, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel ezernyolcszáz program várja a látogatókat.

ÚJ HELYSZÍNEK

Idén először nyit saját udvart Vecsei H. Miklós és a POKET közösség, irodalmi és zenés programokat terveznek és együtt alkotásra hívják a fesztiválozókat. Szintén új helyszínt indít a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Petőfi Udvarban lesz kortárs és klasszikus irodalom, koncertek, kiállítás, kertmozi és mese is. Magyar szerzők műveit viszi színpadra az Újszínház, az újSZÍNpad-on könnyed, nyáresti előadásokat láthat a közönség. Kapolcs új főterére költözik a kézműves vásár és a Nemzeti Filmintézet. Minden este a 120 éves magyar film kínálatából vetítenek régi és új alkotásokat a Hello Wood által épített Pajta Mozgó filmszínházban, a felújított MűvészVölgy Kúria pedig a Filmarchívum otthona lesz.

A Kapolcson egész évben működő, de első Völgyező Kalapos Kertbe a MANK Artporta költözik be kortárs kiállításokkal, színházzal, képzőművészeti workshopokkal. Műgyűjtés másként művészeti kalandjátékuk keretein belül további helyszíneken is izgalmas kortárs művészeti alkotásokat rejtenek el. Az Analóg Udvarban a fotózás alapjaival ismerkedhetnek az érdeklődők, alkotásaikból instant kiállítás nyílik. Egy napra az Operaház is a Völgybe érkezik, kamionon hozzák el Donizetti vígoperáját, a Szerelmi bájitalt.

Új játékteret nyit kosaras körhintával, népi ügyességi játékokkal a Hagyományok Háza. Visszatér a Művészetek Völgye programjába a Klastrom, az ikonikus templomrom fényfestészeti alkotásokkal minden este egyedi hangulatot kap.

hirdetés
ŐSBEMUTATÓ

A Művészetek Völgye első saját előadását, A tehetséges Mr. Ripley színpadi változatát július 23-án mutatják be a fesztivál Színház Színpadán. A világhírű pszichológiai thriller Magyarországon most először kerül színpadra. A rendező Csiby Gergely, az előadás zenéjét Ember Márk szerezte, a díszlettervező Márkus Sándor. Szereplők: Szántó Balázs, Gazdag Tibor, Ruzsik Kata, Jerger Balázs, Király Dániel, Bajor Lili, Dino Benjamin, Katona Péter Dániel.

Szőke András és Badár Sándor A delelő obsitos és a fekete bárány című stand-up műsorral kiegészített filmszatírájával a fesztivál közönsége találkozhat először. Az alkotás később sem kerül mozikba, kizárólag vándor előadásként járja majd az országot. A filmben több ismerős Völgyhelyszín is megjelenik, létrejöttét a Művészetek Völgye is támogatta.

JUBILEUM

Az idei év az újra nyitás öröme mellett az emlékezésről, ünneplésről is szól. Harmincadik alkalommal valósul meg a Művészetek Völgye, a jubileum alkalmából, különböző helyszíneken, minden korábbi fesztiválévből újra műsorra kerül egy-egy népszerű program. Az 1989-es Művészeti Napoktól indulva a látogatók belekóstolhatnak az előző fesztivál évek egyedi légkörébe többek között Galkó Balázs, Hobo, Bérczes László vagy Szőke András segítségével.

A Művészetek Völgye kerek évfordulója mellett számos egyéb jubileum is ünneplésre ad okot a Völgy tíz napja alatt. 75. születésnapját ünnepli Hobo, aki új, vigántpetendi helyszínén, előadóestjeivel várja a rajongóit minden nap, július 28-án pedig a Panoráma Színpadon ad nagykoncertet.

Megemlékező kiállítási program nyílik az 51-es körzetben és a Galántai házban a 30 éve indult Újkapolcs Galéria és a 80 éves képzőművész-kurátor Galántai György 50 évnyi munkásságának dokumentumaival.

A 30 éves Muharay Népművészeti Szövetség hagyományörző programokkal, mesével, tánccal, zenével a harmadik megjelenését ünneplő Pest-Buda Udvarban lesz jelen. Szintén 30 éves a Quimby, ez alkalomból Plusz-Mínusz koncertjükkel állnak a Panoráma Színpadra. Visszatér a Völgybe a 25 éves Fonó, a világzene izgalmas színeit mutatják be taliándörögdi helyszínükön, a Kocsor Házban, fellép az Aurevoir, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Dresch Quartet, a koncertek előtt fontos témákat boncolgató beszélgetésekre hívják a közönséget.

A kapolcsi Folk Udvar házigazdája a 20 éves Hagyományok Háza, programjukban idén a nő kerül a középpontba. A népzenei fellépők, a hajnalig tartó táncház és énektanulás mellett női kézműves mesterségeket és jól bevált praktikákat mutatnak be, elmesélik mi az asszonyfarsang és, hogy ki az ángyomasszony.

20 éves a LEMangURIA, udvarukban szabadtánccal, mozgásimprovizációval, önismereti programokkal töltik fel a látogatókat. A Kaláka Versudvar idén 10. alkalommal nyitja meg kapuit, a Völgy szívének is nevezett helyszín házigazdái az 50 éves Kaláka Zenekar és az idén 50. születésnapját ünneplő Lackfi János. Náluk vendégeskedik Szirtes Edina Mókus, a Makám és Laár András, a tíz napot ökumenikus istentisztelettel zárják. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Lámpafény című verslemezének 10. jubileumi koncertje szintén a Művészetek Völgyében hallható majd a színes zenei élményeket ígérő Harcsa Veronika Udvarban, ahol a Modern Art Orchestra, a Nagy Emma Quintet és a Kéknyúl is zenél.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

Új helyszínen, kicsit máshogy rendezik meg az idei Strand fesztivált

Kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb – ígérik a szervezők a „10 nap strand” néven hirdetett programsorozatról.

Link másolása

hirdetés

Zamárdi helyett idén Balatonvilágoson, 4 helyett 10 napig várja a szórakozni vágyókat a “10 NAP STRAND” fesztivál, a MOL Nagyon Balaton 2013 óta sikeres eseménye.

Két színpad, tábortűz, kertmozi, előadások, beszélgetések és vízparti játékok, valamint száznál is több zenekar és dj várja a közönséget.

A STRAND Fesztiválra korábban megvásárolt jegyek tulajdonosai kedvezményesen válthatnak jegyet a 10 NAP STRAND-ra.

Néhány napja tudjuk, hogy 2021-ben Zamárdi egyetlen tömegrendezvénynek se ad otthont.

A STRAND Fesztivál ideiglenesen Balatonvilágosra, a Club Aliga területére költözik. A „10 NAP STRAND” augusztus 18-22 és 25-29. között “Kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb”

– ígérik a szervezők.

hirdetés

A STRAND-ra várt nemzetközi sztárok közül eddig a Lost Frequencies és Alle Farben igazolt át a 10 NAP STRAND-ra, a hazai kínálat terén pedig a teljesség igénye jellemzi a fesztivált, többek között Ákos, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis, a Punnany Massif és a Bagossy Brothers Company is érkezik a száznál több fellépőt felvonultató programra.

A STRAND Fesztivál egyik kedvenc helyszíne, a Tábortűz programját idén is Járai Márk szervezi, a STRAND Kertmozi házigazdája pedig Tilla. Minden nap érkeznek a Dumaszínház művészei, a MOL Nagyon Balaton csapata élőben rögzít a helyszínen zajló podcast-beszélgetéseket a fesztiválozókat érintő sok-sok témában. A főszerep persze most is a vízpartnak jut, ahol egész nap játékokkal várják a vendégeket.

A tíznapos program része két vasárnap is, amikor kifejezetten családokat vár a STRAND, kedvezményes belépővel és koncertekkel.

A jegyekről

Azok, akik korábban vásároltak jegyet a 2020-as STRAND Fesztiválra, három opció közül választhatnak:

Ha nem tesznek semmit, a jegyük, bérletük automatikusan érvényes lesz a 2022-es eseményre. Aki létrehoz egy fesztiválfiókot, a megvásárolt jegy értékének 10%-át bónusz egyenlegként kapja ajándékba, amelyet a 2022-es fesztiválon költhet el.

Dönthet úgy, hogy a megvásárolt jegyeket egyenlegre váltja, amellyel az idei 10 NAP STRAND, vagy a jövő évi STRAND fesztiválra válthat jegyet.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy a megvásárolt jegyeket bárki visszaváltsa.

Extra meglepetés a szervezőktől: mindenki, akinek van 2020-as érvényes jegye, 10% kedvezménnyel vásárolhat belépőt a 2021-es 10 NAP STRAND eseményre.

A jegyértékesítés július 11-én indul. A fesztivál a jelenlegi rendeletek értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
PROGRAMOK

Bábszínház, koncert, játékok, csacsi túra, hajókázás – gyereknapi programajánló

Koncertek, falusi hangulat, ringató és jógázás is lesz.

Link másolása

hirdetés

A hétvégén, a gyereknapon számos gyerek- és családi programmal várnak országszerte. A gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt - mondta a kormányszóvivő.

A települések legtöbbjében készülnek rendezvényekkel. Íme pár ajánlat:

Városliget, Budapest

Futókihívással és online gyermeknappal várja a családokat a megújuló Városliget. A Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezésében megvalósuló futókihívás a pünkösdi hosszú hétvégén indult és gyermeknapig, május 30-ig teljesíthető - közölték a szervezők az MTI-vel. A nevezés ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek. Fellép a hétvégén Gryllus Vilmos és a Kaláka, interaktív zenés foglalkozások, jógakaland, ringató és interaktív programok is lesznek.

A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter, Pokorny Lia és Varró Dániel is. A részvétel regisztrációt követően ingyenes ITT.

Fővárosi Nagycirkusz

Az újranyitást május 30-án szabadtéri koncerttel ünneplik, majd egész nyáron át látható lesz, háromhetes váltásokkal a Dinasztiák című műsor korábban online megtekinthető négy felvonása. A Fővárosi Nagycirkusz új műsora a magyar artistaművészet előtt tiszteleg. Az újranyitást a Fővárosi Nagycirkusz előtt ingyenes, ültetett, családi cirkuszgálával fogják megünnepelni május 30-án, gyereknapon - írja az MTI.

hirdetés
Budapest Bábszínház

Május 29-én és 30-án gyereknap alkalmából megnyitja kapuit: két különleges előadását, a Holle anyót és a 80 nap alatt a Föld körül című mesét is műsorra tűzi. A biztonság érdekében két paravános előadást választottak, mert a színészeknek csak ezzel a technikával van lehetőségük maszkban játszani. A gyereknapi hétvégén 6 éves kortól mindenki számára kötelező a maszk.

Esztergom-Szob-Zebegény

Szombaton újraindul az Esztergom-Szob-Zebegény hajó körjárat. Vasárnap, gyereknapon ingyen hajózhatnak a 18 év alattiak az Esztergomból 11 és 16 óra között óránként induló kirándulóhajóval. A kísérőik jegye mindössze 500 forintba fog kerülni.

Kecskemét

A Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn rendezik meg a hétvégén a Muzsikál az erdő programsorozatot. Erdei sétákkal, kézműves foglalkozásokkal, klasszikus és népzenei koncertekkel várják a látogatókat. Bemutatkoznak a Kodály Iskola növendékei, koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és a Mezzo, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes is.

Debrecen

A nagyerdei szabadtéri színpad a gyermeknapon fogad először látogatókat, a gyerekek a debreceni Vojtina bábszínház produkcióját tekinthetik majd meg.

Római-part

Falunapi játszóház lesz vasárnap a Rómain, ahol a falura csöppennek a gyerekek. Különböző állomásokon próbálhatják ki, milyen is a falusi lét.

Fót

A Fóti Kézműves Sörfőzde vendége lesz a Csiga Duo, a TÁ-TI-KA duo, Takáts Tamás és a hagyományőrző kelevézek is. A gyerekek zumbázhatnak Mezei Eszterrel és részt vehetnek egy interaktív bűvész show-n is. Az esti BL-döntőn pedig a nagyok szurkolhatnak kedvenc csapatuknak.

Sóskúton Halász Judit lép fel, a Normafánál Csacsi túra lesz, a Lupa Beach-en kalandjátszótérrel készülnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk