/programok/15-eves-az-ister-napok-a-dunat-unneplik-szentendren-lesz-zenes-gyertyausztatas-is/
hirdetés

PROGRAMOK

15 éves az Ister Napok - a Dunát ünneplik Szentendrén, lesz zenés gyertyaúsztatás is

Július 20-án és 21-én minden a vízről, a folyóról, a helyi hagyományokról, a nemzetiségekről és a népzenéről szól.
hirdetés

A Duna mellett a víz kerül a középpontba a szentendrei Ister Napokon július 20-án és 21-én.

Európa második leghosszabb folyójának szentendrei ünnepén kiemelt szerepet kap a víz és a vizes programok.

A Duna – ókori nevén Ister - Szentendre gyöngyszeme, mely számos vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az ide látogatóknak, idén már két helyszínen: a Postás strandon és a Duna korzón.

A Postás strandon mindkét napon gyermek- és vízisportprogramokat kínálnak: Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus vezetésével például a SUP (stand up paddle) deszkán való álló evezéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de prevenciós és egészség-tanácsadás is lesz.

Az idén 15 éves Ister Napok a helyi hagyományokra, a szentendrei nemzetiségekre és a népzenére épül.

hirdetés

A bemutatkozásoknak elsősorban a Duna korzó ad helyet, ahol szombaton az Opánke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület programja látható néptáncbemutatóval, tánctanítással és táncházzal a Zora zenekar közreműködésével. Este Szabó Enikő és népzenész barátai lépnek fel, a vendég Waszlavik László lesz. Vasárnap délután a Borsa Együttes koncertje és táncháza, valamint Tímár Sára és zenekara várja a vendégeket, este pedig a Parno Graszt koncertjét élvezhetik a látogatók.

Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

A program este háromnegyed tízkor kezdődik, utána pedig a Guca Partyzans Band koncertje és táncháza várja az érdeklődőket a Duna-parton.

A Tourinform iroda szervezésében városi sétát is kínálnak, ezúttal a Dunáról, ahol motorcsónakból lehet megcsodálni Szentendrét, miközben megismerhető a város folyóval, hajózással kapcsolatos története is. A két "hajós séta" vasárnap délután indul, és ezek is - akárcsak a többi program - ingyenesek, azonban érdemes regisztrálni.

Az Ister Napokra fejeződik be a Postás strand 100 millió forintos fejlesztése, így a látogatók már egy megújult szabadstrandot és játszóteres parkot vehetnek birtokba.

Bővebben ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk