hirdetés

PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés

11 méteres Titanic és külön Star Wars-részleg a budaörsi Lego-kiállításon

Azt mondják, a mai gyerekeket már csak a elektronikai termékek kötik le. Abszolút nem ezt tapasztaltuk a Lego-kiállításon.
Mrázik Eszter írása - szmo.hu
2017. április 06.

hirdetés

Sokat olvasni arról, hogy mennyi baj van a mai gyerekekkel: semmi sem köti le őket, csak az iPhone, a tévé, meg az internet, nem is tudnak már játszani. Ha ez teljes mértékben így lenne, semmiféle létjogosultsága nem lenne a Budaörsi Ipari és Technológiai Parkban megnyitott Lego-kiállításnak.

Ehhez képest hosszú, kígyózó sor fogadta ma a látogatókat, ránézésre legalább százötvenen-kétszázan vártak arra, hogy bejuthassanak, és megnézhessék az apró elemekből épített figurákat.

A 3000 négyzetméteren volt minden, amit csak az ember el tud képzelni: az Angry Birds pufók madárfiguráitól kezdve a holdra szálláson át a Szabadság-szoborig mindent megalkottak színes kockákból.

Egy kisfiú lelkesen újságolta az anyukájának, hogy talált minecraftos jelenetet is, egy kislány pedig őszinte ámulattal kiáltott fel: “Nééézd, egy város!”. Minden vitrinben más-más világ elevenedett meg, megfért egymás mellett az ókori Róma és a tűzokádó sárkányokkal megspékelt fantáziabirodalom, a Star Wars-nak pedig külön részleg is jutott.lego01lego02lego06

A kiállítás nagy látványosságaként beharangozott, 11 méter hosszú Titanic-modell fedélzetén alig ujjnyi utasok álltak. A többi installáció nagy része is hasonló részletességgel volt kidolgozva. A kiállításon még az interaktivitás is helyet kapott: néhányszor, ha az ember megnyomott egy gombot, életre kelt az előtte lévő jelenet: vonatok száguldoztak körbe-körbe a terepasztalon, vagy forogni kezdett a vidámpark körhintája. A gyerekek mind a kettőt nagy mosolyokkal díjazták.

hirdetés

De nem lett volna az igazi az egész program, ha nem különítenek el egy játszósarkot. A kisasztaloknál halmokban álló Lego-kockákból bárki építhetett azt, amit csak akart, kirakhatott egy állatos képet, vagy a nevét a falon. Gyerekekkel már önmagában ezért a kiállításért érdemes Budaörsre utazni, de napokon belül nyílik egy új élménypark is az épületben, ami többek között labirintussal és LED-es csúszdával várja majd a kicsiket.lego03lego05

Kocka Kiállítás

Helyszín: Budaörs, Keleti utca 1.

Nyitvatartás: 10:00 – 20:00

Jegyárak: 1700 – 2400 Ft/fő

A kiállítást 2017. június 18.-ig nézhetitek meg.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk