/programok/10-szuper-program-nonapra/
hirdetés

PROGRAMOK

10 szuper program nőnapra

Soprontól Nyíregyházáig várnak benneteket a fantasztikus látnivalók.

Link másolása

hirdetés

1. Nyíregyházán életre kel a Szabolcs-Szatmár-Bereg lenyűgöző népművészete

A nyíregyházi Jósa András Múzeum egy egész kiállítást szentelt a megye népművészetének. Az a csodálatos gyűjtemény szolgáltatott anyagot a tárlathoz, amelyet a tavaly megjelent "Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népművészete" című könyvben is szerepel. Mi mindent láthattok? Többek között nagyanyáik, dédapáink mindennapi eszközeit és viseletét.

2. Máriapócs

2015. február 25-én Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke szentelte fel és áldotta meg a az új, máriapócsi zarándokközpontot. Az önmagában is izgalmas kegyhelyet így még inkább érdemes meglátogatni.

hirdetés

A világhírű könnyező ikont viszont csak délig láthatjátok, mivel országjáró körútra viszik, és csupán március 24-én tér vissza a máriapócsi kegytemplomba. Számos szabolcs-szatmár-beregi település mellett Miskolcon, Veszprémben, Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is megtekinthetik majd a hívek. A különleges eseményt a máriapócsi görög katolikus templom zarándokhellyé válásának háromszáz éves évfordulója alkalmából szervezi az egyházmegye. A kegyképet eddig két alkalommal, 1715-ben és 1905-ben látták könnyezni.

2934502583_62cd1a2d4c

3. Csodaruhák Debrecenben

A napokban nyílt ez gyönyörű kiállítás Buka Mária csipkeverő és Mátrai-Nagy Andrea hímző közös munkáiból. Lélegzetelállító szépségű ruhákat alkottak a projekt során, régi technikával, ám az új divat szerint. A DMK Csapókerti Közösségi Házában, a Süveg u. 3. szám alatt nézhetitek meg a kiállítást.

rgij_ni_ruhk__killts-ec70bd-50f370

4. Fantasztikus kövek Miskolcon

Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválja március 7-én és 8-án vár benneteket a Miskolci Egyetemen. A börze érdekessége egy csodálatos gyűjtemény lesz "Kína nem hervadó virágai" címmel. Az ásványfesztivált az egyetemi főépület Előcsarnokában, a Díszaulában és a mögötte lévő jogász-épületben keressétek!

turmalin

5. Sopronban minden a szerelemről szól

Az Égben köttetett hercegi szerelem" jegyében töltsetek egy napot Sopronban és nézzétek meg az Esterházy-kastélyt. A Sala Terrenaban a freskók hűen tükrözik és őrzik a szerelmet. A tárlatvezetés során még a mitológiai Ámor szerelmi ciklusának történetét is felelevenítik. Nőnap alkalmából egy belépőjegy árával ketten nézhetitek meg a Kastélymúzeum kiállításait.

sopron

6. Kápráztasd el a kedvesedet a hóvirágmezővel Alcsúton

Az Alcsúti Arborétum a fővárostól mindössze 40 kilométerre, a szépséges Váli-völgyben fekszik. Ez Magyarország legelső, a táj természetes formáit utánzó angolparkja, amit József nádor egykori 40 hektáros birtokán alakítottak ki a XIX. század elején. Az arborétumba bármikor érdemes elmennetek, de most igazán különleges meglepetést tartogat: a kora tavasszal nyíló, hatalmas hóvirágmező páratlan ritkaságnak számít az országban.

A hóvirágok első példányát az 1800-as évek végén telepítették az alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították. Ma már hét hóvirágfaj huszonnégy fajtáját találhatjátok itt meg. A 2 hektáron elnyúló óriási hóvirágtenger lenyűgöző, felejthetetlen látványosság.

hoviragok

7. Szabadulós játék Szombathelyen

Izgalomra vágyóknak kitűnő feladat a Tömlöc Savaria rejtvényének megoldása. A cél, hogy a különböző megoldásokkal végrehajtsátok a küldetést és kiszabaduljatok. Ez nem csupán szerelmespároknak vagy baráti társaságoknak jelent kitűnő kikapcsolódást, hanem családoknak is.

savaria

8. Toros Napok Hajdúszoboszlón

Ínyenceknek a szoboszlói gasztrofesztivált ajánljuk. A Szent István Parkban 2015. március 6-8. között tartják, a hagyományok ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése jegyében. A népi és táj jellegű ételek mellett lelket melengető magyar pálinkákat és borokat ihattok. Vasárnap a közönség értékeli az elkészült finomságokat.

toros

9. Balatoni kirándulás

Legnagyobb tavunk mindig gyönyörű. Mivel a komp ilyenkor is jár Tihany és Szántód között, ruccanjatok át a túlpartra. Fonyódon a Kulturális Központban találkozhattok Schäffer Erzsébettel, Oravecz Nórával, Tarcsay Máriával. Koncert, filmvetítés is lesz, illetve ékszervásár a helyszínen. Siófokon a Galérius fürdőben lesznek Úgynevezett "csajszis" programok.

fonyod

10. Pécsen női nap a Kulturális Központban

Az egész napot a női és családos témáknak szentelik, reggeltől estig a legváltozatosabb programokat kapjátok. Este hétkor a Viat Bacchus Énekegyüttes ad koncertet.

pescikod

Ha elmennél valamelyik programra, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk