/programok/10-izgalmas-program-amelyen-tolongani-fogtok-a-kutatok-ejszakajan/
hirdetés

PROGRAMOK

10 izgalmas program, amelyen tolongani fogtok a Kutatók Éjszakáján

Siessetek, mert szédítő ütemben fogynak a szabad helyek! Szeptember 30-án országszerte nyitva lesz egy sor fantasztikus hely.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő, mennyi mindennel várnak benneteket a Kutatók Éjszakáján. Az ország legjelentősebb tudománynépszerűsítő közönségrendezvényén vészesen fogynak a szabad helyek, most böngészd végig a programokat, ha semmiről nem akarsz lemaradni.

1. Naprendszerfutás a Szertár segítségével

"A Föld még egyszer sem kerülte meg a Napot azóta, hogy úgy döntöttünk, hogy az idei Kutatók Éjszakáján lefutjuk a Naprendszert – legalábbis annak méretarányos változatát" - írják a szervezők. "Hiába hirdettük meg a programot hétszeri indulással, a helyek villámgyorsan beteltek. Ezért arra gondoltunk, miért ne csatlakozhatnának olyan közösségek (iskolák, baráti társaságok, cégek, stb.) is a kezdeményezéshez, akik nem tudnak velünk futni Budapesten az Infoparkban."

A Naprendszer-futás egy 2-4 kilométeres kényelmes kocogás nyolc állomással.

Az állomások közötti távolságok a bolygók Naptól mért átlagos távolságával arányosak. Az egyes állomásoknál (bolygóknál) különböző feladatok várják a résztvevőket. A futás végén pedig jöhet a csillagászati értékelés! A program alatt célszerű bekapcsolni a mobilos futóalkalmazásokat is. Ehhez ezt a kisokost használd!

hirdetés
2naprendszer

2. Nyomozás és őshüllők a Műegyetemen

A BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék idén harmadik alkalommal vesz részt az évente megrendezett Kutatók Éjszakája programjain. A hat előadó által bemutatott öt előadás ez alkalommal is változatos tudományterületekbe enged betekintést, az őshüllők vizsgálatától, a szokásainkat és előítéleteinket befolyásoló kognitív idegtudományig.kutej-plakatbig-uj-1200-900

3. Csillagok útján Baján!

Az Eötvös József Főiskola programjára még regisztrálnotok sem kell. A csillagokat fürkészhetitek az alábbi programokon:

8:00-23:00 Planetáriumi vetítések

20:00-21:00 Meteoritok nyomában - előadás

21:00-23:00 Csillaglesenmeteorit

4. Sofőr nélküli gokart az Óbudai Egyetemen

A Blaha Lujza tér közelében található két egyetemi kar hihetetlenül jó dolgokkal vár benneteket. Többek között láthatjátok a világ 50 híres épületét a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon, lesz sofőr nélküli gokart, foglalkozhattok haditechnikával vagy megtudhatjátok, miért tartoznak a macskák a fizikai csodák körébe.

A Keleti Károly Gazdasági Karon a Népszínház utcában géptánc, reklámfaloda, és szó lesz a zsenikről, meg a migrációs válságról is, tudományos szemmel.

A teljes programot itt találod.hamburger5

5. Egerben sem fogsz unatkozni

Rengeteg programot kínál a Kutatók Éjszakájára az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusa. Készíthetsz napórát, tölthetsz ki IQ tesztet, megismerkedhetsz playback technikákkal. Megtudhatod, milyen volt a szexuális felvilágosítás a szocializmusban, meglepő kísérleteket láthatsz, délután egzotikus állatokat simogathatsz.

A teljes programért kattints ide.

6. Kecskemét: világító folyadékok és fényvédő szerek

Naptejjel és olajjal kísérletezhetsz a Piarista Iskola Öveges Diáklaborban. A gyakorlat során megismerkedhetsz a különböző világító folyadékokkal, és megvizsgálhatod a különböző fényvédő szereket. Itt az elérhetőség.

7. Pécsen "patakvér fog folyni"

Az Országos Vérellátó Szolgálat a Kutatók Éjszakáján egy felejthetetlen utazásra invitálja az érdeklődőket! Az előre "jegyet váltott utasok" két különleges, de nagyon szorosan összekapcsolódó, összesen 10 állomásból álló kiránduláson vehetnek részt, ahol az "utazók" szeme elé tárul a véradás, a vér, a vérkészítmények sokszínű és bonyolult világa.

Olyan fontos munkafázisokat csodálhatnak meg, amelyek elengedhetetlenek a véradás megvalósulásához, a vérkészítmények előállításához. Az utazás másfél órás lesz.

Itt a teljes program és az elérhetőség.veradas1

8. Szegeden is sok program vár

Az egyik látványosság a fényfestéssel készülő térkép lesz az Ady téren, a TIK-nél. A Csillagvizsgálóban 23 óráig várnak benneteket. Bölcsészettudományi Kar Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszékén a középkorról tudhattok meg egy sor dolgot: például tényeket és tévhiteket a keresztesekről vagy hogy

miként dolgozhatott annak idején egy hármas kém Budán.

A Barbie-tól a Monster High-babáig lesz a témája egy rendhagyó előadásnak Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszéken. Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Egészségmagatartás és -fejlesztés Szakcsoportnál pedig arra kapsz választ, milyenek is a nők és a férfiak.

A teljes program itt olvasható.18konyvtarszeged

9. Győr: LEGO robot, betonkenu és Olimpia

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ az alábbi eseményekkel készül:

Aranypart töltés

18:00-19:00 Mobilis-SZE futóverseny

kiállítótér

14:00-00:00 Olimpia-történeti kiállítás

20:30-21:00 Bemutatkozik a SZENavis betonkenu építő csapat

konferenciaterem

18:00-00:00 LEGO robot bemutató

20:00-20:30 A SZEnergy team csapata bemutatkozik

10. Budapest, Iparművészeti Múzeum

16:00-18:00 Lánc-szemek- múzeumpedagógiai foglalkozás

17:00-17:45 SZÍNERŐSSÉG - Szakmai tárlatvezetés a Színekre hangolva című kiállításban

18:00-20:00 Nincs akadály! – A velocipész, a dizájner és a handbike versenyző találkozása a muzeológussal

19:00-19:45 Múzeumi műtárgyak, amelyekhez nemcsak szabad hozzányúlni, hanem kell is – igaz, csak kesztyűben. Muzeális könyvek kutatása a digitalizáció korában.

20:00-21:30 Hajtó Kornélia: Zsolnay pyrogránit az Iparművészeti Múzeum épületén.

Kapcsolat és program ezen a linken.NagyAnita3Iparmuveszeti muzeum


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk