hirdetés

PÉCS

Pécs: Kinyitott az Állatkert és bobpályán vagy hófánkon is csúszhatsz

Elindult a Zselici Csühögő, a városban sétálók pedig már több teraszra is kiülhetnek, sőt néhány szálloda, apartman is fogad már vendégeket.

Link másolása

hirdetés

A járvány után sorra nyitnak meg a szabadtéri attrakciók, települnek ki egyre nagyobb számban a vendéglátóhelyek az utcákra, terekre és a szállásadók is készülnek a látogatók fogadására. Pécs is nyit, a sokak által kedvelt városban is lehet már sétálni, nézelődni, sőt akár több napos pihenést is tervezhetsz már ide.

A pécsi Tourinform iroda érdeklődésünkre elmondta, hogy a nyitás lassan, fokozatosan történik a városban. A szakma bizakodó, úgy látják, hogy egy jó nyári szezonjuk lehet, de elsősorban a belföldi vendégekre számítanak. Mindannyian úgy vélik, hogy a legfontosabb a biztonság, minden szolgáltató erre törekszik, hogy a vendég kényelemben, de biztonságban érezhesse magát. Az iroda éppen ezért naprakész tájékoztatást szeretne nyújtani a szabályokról, az egyes attrakciók, vendéglátóhelyek és szállások nyitva tartásáról.

Itt egy lista, hogy jelenleg, május közepén mi vár rád, ha Pécsre utazol:

Az Pécsi Állatkert nehéz időszakon van túl. A kényszerű bezárás miatt komoly anyagi nehézségeik voltak, de rengeteg támogatást, szeretetet, adományokat kaptak, így sikeresen átvészelték az elmúlt hónapokat. Most újra megnyitottak, ami az állatokra is jó hatással volt. Beszámolójuk szerint: "érzékeltük, hogy az elmúlt, ingerszegényebb időben némely egyednél fokozódott az agresszió, ez várhatóan a vendégek érkezésével enyhülni fog, hiszen a látogatók jelenléte is hat az állatra. A nyitást biztonsági intézkedések mellett tesszük, óvni szeretnénk a munkatársainkat, látogatóinkat és az állatokat is. Így programokat, látványetetéseket nem tartunk egészen addig, amíg ezt nem érezzük biztonságosnak, illetve fokozottan ügyelünk a fertőtlenítésre, be- és kilépők elkülönítésére, a nagyobb tömeg kialakulásának megelőzésére. Az állatkertben egy időben 400 fő tartózkodhat, az akvárium-terrárium felső szintjét lezárjuk majd és kérjük a szájmaszkok viselését". Azt kérik, hogy tartsuk be a 1,5 méteres távolságot, kérik a szájmaszk viselését, és belépéskor kötelező a kézfertőtlenítőt használni. Az éttermek, szolgáltatók is nyitva tartanak.

Bővebb információk ITT

hirdetés

A Mecsextrém Park szabadidős programlehetőségei is fokozatosan indulnak újra. Hétvégétől már birtokba lehetett venni a Mecsextrém Park egyes játékait Árpádtetőn. Az erdei bobpályán és a hófánk csúszdapályákon is lehet már suhanni. Mindkét játék 50 perces turnusokra foglalható, és ebben az időszakban csak egy háztartásból érkező vendégek használhatják a pályákat. Csak előzetes bejelentkezéssel lehet menni, és kötelező a szájmaszk. Úgy tervezik, hogy az Airsoft pálya is nemsokára használható lesz.

Bővebb információk ITT

A Zselici Csühögő újra menetrendszerűen közlekedik hétvégenként és ünnepnapokon, egyelőre kizárólag a nyitott kocsikkal. Almamellék állomásról indul Sasrétre, majd vissza. Az utasok létszáma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges, valamint az állomáson és az utazás során kötelező a szájmaszk viselete.

Bővebb információk ITT

A Püspökség intézményei most még zárva vannak, de úgy tervezik a nyitást, hogy a hivatalos rendelkezésekhez igazodva nyitják majd meg a beltéri kiállításokat, múzeumokat. Már gondolkoznak azon, hogy milyen módon alakítsák át a tereket, hogy a látogatókat kellő biztonsággal tudják fogadni. Az online szentmiséket továbbra is közvetítik a Dzsámiból. A Székesegyházban restaurálási munkálatok zajlanak. A szentmisék a Pécsi Egyházmegye honlapján/Facebook oldalán és a YouTube csatornán érhetők el.

Bővebb információk ITT

A Zsolnay Kulturális Negyedben még nincs nyitási dátum. Készül a terv az újranyitás lépéseire, pl. hogyan korlátozzák a látogatók számát a jövőben egy tárlatvezetésen, milyen ütemben indulhat el az újranyitás. Addig pedig virtuális sétát lehet tenni a Zsolnay Negyedben.

Bővebb információk ITT

A Janus Pannonius Múzeumok még zárva, de Digitális barangolás címmel napi sorozatot indítottak a JPM honlapján, ebben a gyűjteményeik különlegességeit, és az egyes műtárgyakhoz, kiállításokhoz kapcsolódó érdekességeket mutatják be.

Bővebb információk ITT

A Jakovali dzsámi még zárva.

Az Idrisz baba türbéje újra fogad látogatókat, időpont egyeztetés a 20-400-9301-en. Egyéb programok: múzeum pedagógiai órák (Oszmán Pécs, Dervisek) Gyertyafényes tárlat a szufikról. "A török Pécs" séta idegenvezetéssel. Időpont egyeztetés itt is szükséges. Többféle sétaútvonal is lehetséges.

A TV-torony is még zárva.

Néhány szálláshely is fogad már vendégeket. A legutóbbi információk szerint nyitva van a Hotel Árkádia, a Fordan Hotel várja a vendégeket (előzetes foglalás szükséges), a Hotel Laterum pünkösdkor nyit meg teljesen, a Hotel Diánában előzetes bejelentkezést kérnek és reggelit nem tudnak adni. Az apartmanok közül várja a vendégeket a Toldi Apartmanok Pécs, a Liszt Apartman (kontaktmentes kulcsátadást is tudnak biztosítani), Barária Apartmanház (az apartmanok önállóan használhatóak, kontaktmentességet tudnak biztosítani), Hatház Apartman (a jövő héten nyit). A Danubius Hotel Palatinus június 1-i nyitást tervez.

A többi hotel, vendégház, apartman, kemping júniusra, júliusra tervezi a nyitást.

A vendéglátóhelyek közül több belvárosi éttermem, kávézó terasza kinyitott, a biztonsági előírások betartása mellett. Az I Love Pécs Kávézó teraszára már ki lehet ülni, de elvitelre is vásárolhatsz. A Corso Étterem május 18-tól nyitna, napi menüt kínálna. A Balkán Bisztró belső kertjét is a héten nyitják meg. A fagyizók, kávézók és más vendéglátóhelyek is fokozatosan nyitnak, a közösségi oldalaikon is tudsz tájékozódni. A Tettye Vendéglő újra megnyitott, egyelőre csak a kerthelyiségben, de ételrendelést felvesznek.

A pécsi helyzet feltérképezésében a pécsi Tourinform iroda volt a Szeretlek Magyarország segítségére.

A pécsi Tourinform iroda telefonon és e-mailben elérhető munkanapokon 9-17.00-ig, Tel: 72/213-315, 72/511-232, E-mail: pecs@tourinform.hu, info@iranypecs.hu. Szombat-vasárnap zárva vannak, és szünetel a személyes ügyfélfogadás is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: