hirdetés

PÉCS

Itt ajándékozhatsz és adakozhatsz karácsonyra Pécsen

Tegyél jót valakivel, akinek szüksége van rá! Elmondjuk, mit tudsz vinni, hová vidd, és meddig segíthetsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 13.

hirdetés

Szerezz örömet másoknak, lepj meg valakit azzal, hogy segítesz rajta! Lepd meg te is azokat karácsonyra, akiknek kevesebb jut.

Listánkon olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahol a te adományaidat, ajándékaidat is várják. Ahol az is számít, ami te a szívedből adsz másoknak.15384632_1235995099780219_672239581661687826_o

Szemem Fénye Alapítvány - Dóri Ház gyűjtése15349547_1400391706651725_6229811648814518399_n

Hova vigyem?

A Pécs Plaza (7632 Pécs, Megyeri út 76.) hátsó (3-as) bejárat felőli üzletsorán várják az adományokat. Az alapítvány munkatársai bemutatják tevékenységük sokrétűségét és tájékoztatást nyújtanak arról, hogy milyen lehetőségek vannak az alapítvány támogatására.

hirdetés

Készíts ajándékcsomagot megunt, már nem használatos, kinőtt, de még jó állapotban lévő játékokból, gyerekruhákból, melyekkel hatalmas örömet szerezhetsz beteg, nehéz sorsú gyerekeknek és családjaiknak. További részletek ITT!

Meddig?

December 23-ig

A Cross Factory gyűjtése

A pécsi Cross Factory csapata idén is várja a megunt, nem használt, de még használható ruhákat, cipőket, könyveket, játékokat, iskolaszereket, édességeket, tartós élelmiszereket, amiket eljuttatnak a Pécsi Gyermekotthon rászorulóinak, a piciktől egészen a 18 éves gyermekekig.

Hova vigyem az adományt?

Az adományokat – lehetőség szerint – cipős- vagy kartondobozba tedd, amelyen azt is tüntesd fel, hány éves gyermeknek szánod a benne lévő ajándékot. A dobozokat a Cross Factory edzőinek a Megyeri út 4.-ben adhatod le.

Meddig?

December 21-ig

Cipősdoboz-akció

A Cipősdoboz-akció (vagyis az Operation Christmas Child) egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – a rászoruló gyerekek. 2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját, tavaly pedig már 33 000 adomány gyűlt össze. A dobozok egyébként kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, fogyatékos iskolában tanuló vagy csonka családban nevelkedő gyermekekhez jutnak el.

Hova vigyem az adományt?

Pécsen a Régió Játékkereskedésben, a Metrétész Bt. Könyvelőirodában, a Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Intézetében, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában, a BaptistaPont Irodában, a Baptista Segélyirodában, a pécsi Frei Kávézóban és az Europcar Irodában adhatod le. Pontos címek itt.

Meddig?

December 18-ig

A Pécsi Nemzeti Színház jótékony előadása

Immár hagyománynak számít, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével közös jótékonykodásra hívja közönségét a Pécsi Nemzeti Színház csapata is. Csajkovszkij klasszikusa, a Diótörő és Marika karácsonyi története a Pécsi Balett előadásában varázsolja el az egész családot. A jótékonykodás jegyében a színház vállalja a jegyek költségének felét. A részleteket ITT találod.

Hogyan adakozhatok?

A Pécsi Nemzeti Színház belvárosi jegyirodájában féláron (500-750-900 Ft) válthatsz jegyet a színház karácsonyi és januári előadásaira, majd az adományt elhelyezheted a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének irodájában található gyűjtőládában.

Mikor?

Előadástól függően decemberben vagy januárban

Next Step Coffee

A pécsi kávézó is szervez jótékony adománygyűjtést idén. Ha van otthon bármilyen – megkímélt állapotban lévő – játékod, amivel örömet szeretnél szerezni rászoruló gyerekeknek, akkor bátran vidd el a kávézóba. Kedvességedért cserébe pedig élvezd ki a 15 % kedvezményt.

Hova vigyem az adományt?

Next Step Coffee, Ferencesek u. 41. (Kórház tér)

Meddig? December 23-ig

Good Times Charity Pécs

A Good Times Charity Pécs karácsonykor egy tanoda gyermekeinek gyűjt adományt. Ők is a már nem használt, de még jó szívvel adható játékokat, sporteszközöket, könyveket gyűjtik. Rajtuk keresztül adományozhatsz társasjátékokat, kerti játékokat, sporteszközöket, kreatív eszközöket és kifestőket is.

Hova vigyem az adományt?

A felajánlásokat három gyűjtőponton is leadhatod: a Nappali bárban (7621 Pécs, Király u. 23-25.), B37 Cross-ban (7622 Pécs, Verseny u. 25.), vagy a Baranya Megyei Esélyek Háza -Nevelők Háza Egyesületnél (7625 Pécs, Szent István tér – a Civil Közösségek Háza udvara).

Meddig?

December 20-ig

Forrás: pecsma.hu

A lista folyamatosan bővül! Írd meg nekünk, ha Te is tudsz pécsi adománygyűjtésről!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk