PÉCS

Ezt feltétlen látnod kell, ha Pécsett jársz!

Pécs nemcsak az ország egyik legnagyobb oktatási központja, de az ókeresztény temetői építménye a világörökség részét képezi. Íme, néhány azon látnivalók közül, amit nem érdemes kihagyni, ha Pécsre utaznál.

Link másolása

Pécs hazánk ötödik legnagyobb települése, a Dunántúl legnagyobb városa és egyben a Dél-Dunántúl központja is. A Baranya megyei település sok csodás látnivalóval kecsegtet. A város történelmi múltja már egészen a kelta és pannon törzsekig nyúlik vissza. A 2. század elején a rómaiak alapítottak várost Sopianae néven a mai Pécs területén.

A település a 4. századra tartományi székhellyé és a korai kereszténység egyik jelentős központjává vált. Az ebből az időszakból származó ókeresztény temetői építmény együttes a világörökség része. A város lenyűgöző terei és templomai mellett még számos más látnivalót is kínál, mint például a Memi Pasa Fürdője, a Vasváry-villa, Lakatfal, a Zsolnay-kút vagy a Városfal. Pécs bazilikája a Szent István korában alapított székesegyház, amely Pécs óvárosában, a várfal mellett található – ezért sokan csak vártemplomnak hívják. Szintén kihagyhatatlan látnivaló, ahogyan a belváros északnyugati részén található ókeresztény sírkamrák is. A gyerekes családoknak ajánlatos ellátogatni a Mecsek oldalába, mint egy négy hektáros területen fekvő Állatkertbe, ahol a kicsik és a nagyok egyaránt megtalálják a nekik való látnivalókat. A város igazi kulturális központ.

Egész évben programok sokaságával várja a szórakozni és a kikapcsolódni vágyókat. Talán nem is véletlen, hogy Varga Miki a Surviver műsorvezetője és barátnőjének is erre a helyre esett a választásuk, amikor azon tanakodtak vajon hova utazzanak el. Varga Miki AZ ÉV HOTELE forgatásán mesélt arról, hogy barátnőjével, Csengével egy játékban vettek részt. Mind a kettőjüknek rá kellet bökniük egy-egy településre, ahol szívesen eltöltenének egy-két napot. Neki Pécsre esett a választása, míg Csengének Kaposvárra.

Folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny 5. évada az Dél-Dunántúl régióban.

AZ ÉV HOTELE című műsor legújabb epizódjában Varga Miki színész-műsorvezető, az Éjjel-Nappal Budapest Joe-ja, és barátnője Csenge a tesztelők. Ha érdekel hogyan telt Miki és Csenge hétvégéje, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL.hu-n. Miki és Csenge hétvégéje azonban, nem csak a pihenésről szólt közben két szállodát is kipróbáltak. Az első szálláshely a La Pergola volt Kaposváron, ahol Miki ugyan nem hozta le a csillagokat az égből, de egy igazi csillagközi túrára kalauzolta el Csengét. A Zselici Csillagparkban meteoritokkal ismerkedhettek meg és még a napot is megcsodálhatták, úgy ahogy eddig még soha.

La Pergola, Kaposvár

Kaposvár Somogy megyében helyezkedik el, amely a Kapos folyó mentén, a Somogyi-dombság területén fekszik. A település közel 60 000 fős lakosságával az ország 15. legnépesebb települése. Itt Somogy megyében Kaposvár szívében helyezkedik el a csodálatos La Pergola. A sétálóutcára nyíló családi vendégház immáron egy modern, minden igényt kielégítő szálláshellyé nőtte ki magát. Szobáit a legújabb trendek szerint alakítottuk ki. A szobák az exkluzív megjelenés, modern design mellett otthonosak és kényelmesek, így tökéletes helyszínei egy családi kikapcsolódásnak, páros feltöltődésnek vagy akár üzleti útnak. Étterme és átrium kertje igazi mediterrán hangulatot és az olasz konyha kulináris ízeit kínálja a betérőknek. Szállóvendégei tökéletes kikapcsolódásáról és pihenéséről a tetőtérben elhelyezkedő wellness részlegben található jakuzzi és szauna gondoskodik. Aki ide ellátogat az gondtalan pihenésre és teljes kikapcsolódásra számíthat a város tetején.

További részletek ezen a linken!

Miki és Csenge Kaposvár után Pécsett a Fibula Residence Hotel & Wellness-ben folytatta a szállodatesztelést. A pár itt sem tétlenkedett. Nyakukba vették a várost, nem is akár hogyan két keréken indultak neki a felfedező útnak. Egy városi Segway túrán vettek részt.

Fibula Residence Hotel & Wellness****, Pécs

Pécs Baranya megyében az ország délnyugati részén található. Hazánk ötödik legnagyobb települése a Dunántúl legnagyobb városa és egyben a Dél-Dunántúl központja is. Itt Baranya megyében Pécs romantikus kis sikátoros utcáján a belvárosának szívében, nyugodt, exkluzív környezetben helyezkedik el a Fibula Residence Hotel & Wellness. A szálloda egy olyan területen került megépítésre, ahol egykor Diocletianus császár vonulhatott át seregével. Innen a „Fibula” elnevezés is, amely egyben a szálloda egyediségére is utal, hiszen több évnyi feltárás alatt a régészek megtalálták azt a felbecsülhetetlen értékű hagymafejes fibulát, melyről a szálloda a nevét is kapta. Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad. Wellness részlege az egzotikus fényhatások és trópusi zuhanyaival igazi kikapcsolódást nyújt a vendégek számára. Konferenciaterme ideális környezetet biztosít céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára.

További részletek ezen a linken!

Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában.

Vasárnap a dél-dunántúli régió két újabb szálláshelyét ismerhetitek meg

A dél-dunántúli régió két újabb versenyben lévő szállásehylét Lantos Gábor énekes és párja a kétszeres fittness világbajnok, Csörgő Adri fogja tesztelni. A pár Gábor sikerét szeretné megünnepelni a hétvégén egy kis romantikával megfűszerezve. Gábor rengeteget dolgozott, hogy eljusson egy nemzetközi zenei versenyre. A befektetett energiának meg lett a gyümölcse, hiszen megnyerte a versenyt először magyarként. Tehát most jöhet a megérdemelt pihenés. Hogy sikerül-e megvalósítaniuk a tervüket, azt megnézhetitek most vasárnap 11:40-kor az RTL Klub műsorán.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk