hirdetés

PÉCS

Csoda-gyros Pécsett

Se Pécsett, se máshol az országban nem találtok hasonlót Mr. Remy gyrosához.
Nagy Laura cikke, Deutsch Richárd képei - szmo.hu
2013. november 23.

hirdetés

Gyros. Ennek a szónak a hallatán valószínűleg nem az jut elsőre eszünkbe, amit ezen a pécsi helyen kaphatunk. Ha valaki látta már a L'ecsó című rajzfilmet, belépve nem lepődik meg, hogy a pulton egy befőttes üvegben maga Remy, a főszereplő szakács-patkány figyel rá. Ő adta az ihletet Mészáros Csaba érdemérmes mesterszakácsnak, hogy megnyissa a gyrosost.

A vállalkozás tavaly szeptemberben indult, Csaba először házias chips burgonyával tette egyedivé a helyet, ami máig megtalálható az étlapon. Összesen 45 féle gyros, hamburger, falafel, óriáspalacsinta, házias chips és a hihetetlen, 2,5 kilós Maximus gyros tál kapható itt.mr_remy_gyros_001mr_remy_gyros_002mr_remy_gyros_003

Mr. Remy Gyros

Pécs (Uránváros)

Hajnóczy utca

Telefon: 70/251 3429

hirdetés

Nyitva tartás:

Hétfő-szombat 10:00-21:00

mr_remy_gyros_004mr_remy_gyros_009

Azt gondolnánk, már ez is elég ahhoz, hogy bárkit megnyerjen magának a hely. De ennél sokkal többet kap, aki belép: a falakon és a pulton mindenhol vendégektől kapott ajándékok sorakoznak, és minden vendég kap a gyros mellé egy „boldogságcukrot”.

Mészáros Csaba mindenkit személyesen ismer, szereti a szakmáját, és ezt érezni is lehet. Mindenkire átragad egy kicsi a jókedvből és legközelebb már mosolyogva lép be. A törzsközönség nagyon ragaszkodó, reklám nélkül jönnek a vendégek. Aki egyszer ott járt, biztosan vissza fog térni, és nem is egyedül.mr_remy_gyros_008mr_remy_gyros_010mr_remy_gyros_011mr_remy_gyros_013

Sok mindent kipróbáltunk, persze a Maximus Gyros tálat sem hagyhattuk ki, ami az étlapon két emberre van hitelesítve. Szeretnénk figyelmeztetni benneteket, hogy ne higgyetek a feliratnak, négy ember is degeszre tömi magát vele! Azt hallottuk, néhányan megpróbálják egyedül is eltüntetni, de kevesen jártak sikerrel.

Szívesen megnéznénk, hogy például a Fald fel Amerikát című műsor vezetője, Adam Richman mit kezdene a 2,5 kilós tállal: a benne lévő tökéletesen fűszerezett házias chips burgonyával, a dupla gyros hússal, a négy marhahúspogácsával, a sült szalonnákkal, a négy darab tükörtojással, sajttal, zöldségekkel, kétféle öntettel és két pitával. Városi legendaként terjed, hogy egy pesti üzletkötő egyszer 25 perc alatt tüntette el a tálat - elképzelésünk sincsen, hogyan!mr_remy_gyros_019mr_remy_gyros_027mr_remy_gyros_028mr_remy_gyros_029

mr_remy_gyros_030mr_remy_gyros_031mr_remy_gyros_032

Bár a gyorsételek többségétől néha ódzkodunk, itt minden étel frissen készül, kizárólag természetes alapanyagokból. Nincsenek színezékek, minden transzzsír-mentes. A gyros-variációkat Mészáros Csaba találta ki, több új összeállítás sorsáról a visszajáró vendégek döntenek. A gyrosok libanoni kenyérben is kérhetők, amiről a betérő libanoni vendégek is elismerően beszélnek. Aki minőségi gyors ebédre vágyik, itt olcsón tud jól lakni, és nem szénhidráttal.

Ajánljuk a helyet, különösen a libanoni kenyérbe csomagolt gyrosokat! Vigyázat, egy kóstolás már függőséget okoz! ;)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
PÉCS

Megérkezett a hó, mesés világgá varázsolta Pécset

Ha neked nem jutott most a hóból, akkor tarts velünk, megmutatjuk milyen fantasztikusan változott át a táj a Dél-Dunántúlon.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2021. január 11.

hirdetés

Sokan várták már, hogy végre megérkezzen a hó, és fehérre fesse a tájat. Egészen más a didergős szürkeség után a ragyogó fehérségben élvezni a jeges időt. Pécs és környéke pedig különösen festői ilyenkor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
PÉCS

Ilyen az egyik legszebb magyar város és környéke ősszel: a szivárvány minden színét felvonultatja Pécs

A fotók is igazolják, hogy megannyi csodára képes a természet és az időjárás.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. október 26.

hirdetés

A puha párától a hivalkodó neonfényekig, az aranyló avartól a haragos sötétig minden színben pompázik Pécs és környéke. A képek is bizonyítják, hogy az ősz tán a legszínesebb évszakunk, és ezernyi csodára képes. Nézzétek meg a várost, a Palkonyai templomot és Magyarszék egy-egy szép részletét.

Pécs és a Mecsek talán a legszebb arcát mutatja ilyenkor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
PÉCS

Már Pécsett is lehet óriáskerekezni, májusig forog az 50 méteres új látványosság

Siófokról érkezett a téli szezonra a hatalmas kerék, amely már most is impozáns látványt nyújt az esti városban.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. október 18.

hirdetés

Október 21-én már Pécsett is lehet óriáskerékből csodálni a környéket. Ekkor indul el az önkormányzat területén, a Lánc utcai rendelőintézet melletti térségben felállított Pécs Eye.

Az 50 méter magas kerék nyáron Siófokon állt, onnan érkezett most Pécsre, ahol a tervek szerint májusig lehet élvezni ezt az új látványosságot.

A magyarországi gyártmányú kereket, a Hungarian Diamond Wheel-t már több városban is felállították, és most a Baranya megyei székhelyen is kipróbálható lesz az ajkai Horváth Lunapark Kft. jóvoltából. Bár voltak viták a helyszín miatt, de az üzemeltető szerint itt megfelelő az altalaj és adott a jó megközelíthetőség is.

Az óriáskerék árai: a felnőttjegy 2000 Ft, a gyerek-, diák- és nyugdíjasjegy 1500 Ft lesz.

hirdetés

Forrás: SzabadPécs.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
PÉCS

Új, toronyház magasságú kilátó épült a Zengőn, csodálatos panoráma nyílik a tetejéről

Sváb házakat, barokk kastélyt, védett növényeket és hazánk legrégebbi, ma is álló templomát rejti a Mecsek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 28.

hirdetés

A Kelet-Mecsek hegyes-völgyes vidékének sűrű erdeiben lenyűgöző kincsek várják az utazót, amelyekre igazán érdemes rászánni néhány napot. A Pécstől keletre fekvő, a zöld százféle árnyalatában játszó hegytömb lábánál terül el három hangulatos kistelepülés, Hosszúhetény, Pécsvárad és Mecseknádasd. Bármelyiket választhatjuk kirándulásunk bázisának, hiszen a Mecseket keresztül-kasul behálózó turistautak mindenhonnan elérhetőek.

Ha Hosszúhetényt választjuk, akkor érdemes szánni egy kis időt a falu gazdag magyar-sváb népi örökségét bemutató tájház és a mára letűnt szakma izgalmas emlékeit bemutató borbélyműhely felkeresésére.

A falutól északra kényelmes sétával, de akár gépkocsival is elérhető az idilli völgyben fekvő Püspökszentlászló. Egyetlen utcáját főleg üdülőnek használt, szépen karban tartott sváb parasztházak szegélyezik. Az utca végén, évszázados fákkal körülvéve áll a pécsi püspökök gyönyörű, barokk stílusú kastélya. Az épülethez egy kicsiny kápolna tartozik, körülötte pedig 84 féle különleges fa- és cserjefajt felvonultató arborétum terül el.

A környék védett erdeinek leghíresebb növényfaja a bánáti bazsarózsa.

A világ teljes állományának 90%-a itt él. A napfényes helyeket kedveli, ezért tisztásokon, erdőszéleken, irtásterületeken találkozhatunk vele április-májusi virágzása idején.

hirdetés

A közeli Pécsvárad legfőbb nevezetessége a több mint ezeréves bencés apátság és vár, hazánk legrégebbi, ma is álló temploma.

A város feletti dombon Géza fejedelem építtetett udvarházat, majd Szent István király Koppány legyőzését követően alapított kolostort. Később, Könyves Kálmán és hatalomra törő öccse véres viszálya idején a falai között lelt menedéket a bosszúból megvakított Béla herceg. A történelem kerekének fordulásával a vak bujdosóból II. Béla néven Magyarország királya lett.

Mind Hosszúhetényből, mind Pécsváradról számos turistaút vezet a hegységet uraló 682 méteres csúcsra, a Zengőre. A Mecsek legmagasabb pontján a XIX. században emeltek először kilátót, amit többször át- és újjáépítettek. Az idén átadott, vadonatúj acélszerkezetű torony különlegessége, hogy körbeöleli a helyén álló régebbi geodéziai mérőtornyot.

A mintegy hat emelet magas kilátóból csodálatos panoráma nyílik, tiszta időben a Balaton-felvidék és a Dráván túli Papuk-hegység körvonalai is kivehetőek.

Kihagyhatatlan élmény, amihez csak egy rövid, bár egyes szakaszain kissé meredek gyalogtúrára van szükség.

A hegység túloldalán lévő Mecseknádasdot sem szabad kihagyni a programból. Mielőtt bevennénk magunkat a rengetegbe, látogassuk meg a helyi svábok kulturális hagyományaira emlékező tájházat és a Schlossbergnek nevezett dombon álló középkori templomromot. Nyugat felé indulva egy rövid sétával elérjük a Réka-vár romjait.

A középkorban leégett és elhagyott erősséghez sok helyi legenda kapcsolódik.

Az egyik szerint maga Attila hun király emeltette Réka nevű feleségének, akiről a völgy és a benne folyó patak is a nevét kapta. A vártól néhány száz méternyire állnak Óbánya házai. A festői kis falucskából a Kelet-Mecsek legvadregényesebb, tavakkal és vízesésekkel tűzdelt völgyében, kényelmes gyalogtúrával juthatunk el Kisújbányára. Ez az erdőmélyi község a XVIII. században itt dolgozó üvegkészítők otthona volt, emléküket egy rekonstruált olvasztókemence – huta – őrzi.

A környék fejlesztésére 162,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Pécsvárad Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium. A két legfontosabb beruházás a Zengő-kilátó és egy turisztikai látogatóközpont építése a Pécsvárad melletti Dombay-tónál. A projekt ráirányítja a figyelmet Kelet-Mecsek bármely évszakban tartalmas programot kínáló szépségeire. Csak egy jó bakancsra, egy hátizsákra és egy térképre van szükség, és nekivághatunk ennek a sok titkot rejtő, vadregényes tájnak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: