hirdetés

PÉCS

Bizarr vagy pazar? Rovarkiállítás nyílt Pécsett

A hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetsz meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 01.

hirdetés

Bizarr vagy pazar? – e címet viseli az az új időszaki tárlat, amely a rovarok lenyűgöző világába enged bepillantást a Csontváry Múzeumban Pécsett.

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás szemlélői hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetnek meg.

Az installáció is különleges: a rovarokat nemcsak a rovardobozokban, hanem egyes élőhelyekre is utalva a természetes környezetében is megcsodálhatjuk.

Az ismeretanyagot interaktív játékok teszik szórakoztatóvá. A nagyításokból megismerhető részleteket mindenki megfigyelheti a mikroszkóp alatt is.

A JPM Természettudományi Osztálya a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt (természetesen, ha ezt a járványügyi intézkedések lehetővé teszik) foglalkozásokkal várja az iskolásokat és óvodásokat a kiállításban.

hirdetés

A Rippl-Rónai Múzeum vendégkiállítása 2021. március 15-ig tekinthető meg a Csontváry Múzeumban (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk