OTTHON ÉS KERT

Smart lifestyle – Okos-életérzés a gyakorlatban

Az információtechnológia fejlődése az okoseszközök és okosotthonok korát hozta el. Egyre kevesebbek előtt cseng ismeretlenül a „smart” kifejezés, amely automatizált rendszerekkel teszi kényelmesebbé a mindennapjainkat.

Link másolása

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legfontosabb okoseszközök az egészségünket védő készülékek. Ezek az eszközök közvetlen kapcsolatot teremtenek az emberi test és a környezet között, nagyszerűen használhatók sportoláshoz és hétköznapi alkalmazásra egyaránt.

Ha „alapszintű” megoldásra van szükségünk, abban az esetben egy megfelelő felszereltségű okoskarkötő vagy aktivitásmérő lehet az ideális választás. A Xiaomi Mi Smart Band 6 aktivitásmérő karkötő használata során 30 különböző sportmód választható ki, köztük olyan népszerű mozgási formák, mint például a magas intenzitású intervall edzés (HIIT), a zumba vagy a pilates. A készülék abban az esetben is optimális megoldást kínál, ha az aktivitás, a pulzus, a véroxigénszint és az alvás figyelésére keresünk eszközt. Beépített SPO2-szenzorának köszönhetően nemcsak mozgás közben, de egész nap, illetve éjszakai használat esetén, akár alvás közben is képes monitorozni a véroxigénszintet. Nem mellesleg rendelkezik női egészség- és stresszmonitorral, illetve légzésgyakorlat funkcióval is, amely segíti a pulzusszabályozást és a stresszlevezetést.

Előfordul, hogy egy okoskarkötőnél fejlettebb megoldásra van szükség, ilyenkor tesznek remek szolgálatot az okosórák. A Xiaomi Watch S1 okosóra esetében 117 különböző sportmód választható ki, amelyekből 19 professzionális sportmód. A készülék beépített gyorsulásmérővel, giroszkóppal, fényszenzorral, GPS-szel és más műholdas helymeghatározókkal van felszerelve a pontosabb mérések érdekében. Az okosóra mobilalkalmazás segítségével összehangolható a lakás különböző okoseszközeivel, ezért például képes arra, hogy lekapcsolja a fényeket vagy kikapcsolja a tévét, ha a viselője elaludt.

Amikor okosotthonról beszélünk, rendszerint olyan rendszerek együttesére gondolunk, amelyek különböző szenzorok segítségével folyamatosan figyelik a környezetünket, ezáltal automatikus megoldásra képesek az alkalmazásban beállított paraméterek alapján. Napjainkban a háztartási gépek és eszközök zöme elérhető okoskivitelben, vagyis az automatizált és távoli vezérlésük könnyedén megoldható.

Az okostévék, okoshűtők és okosklímák mellett egész sor hasznos készüléket találhatunk. A sorból nem maradhatnak ki azok az eszközök sem, amelyek a kedvenceink életét teszik kényelmesebbé és komfortosabbá. A Nedis Smartlife intelligens állateledel-adagoló segítségével a nap bármely szakaszában könnyedén kiadagolható az eledel a kiskedvenc számára. A kibocsátás ideje és az adagok igény szerint beállíthatók, könnyedén áthidalhatók azok az időpontok, amikor nem tartózkodunk otthon. A készülék egy szenzor segítségével ellenőrizni képes az eledel szintjét, és figyelmeztet, ha újratöltés szükséges. A beállított etetési időpontokat a készülék eltárolja, ezért WI-FI-kapcsolat nélkül is kiadagolja a beállított eledelt háziállatunk számára.

Ha hosszabb időt tervezünk távol tölteni, a növényeink locsolásáról sem feledkezhetünk meg. A Nedis Smartlife intelligens öntöző akár 10 szobanövény számára biztosítja a folyamatos vízellátást. A készülék bármilyen víztartályból, vödörből vagy öntözőkannából képes vizet vételezni. Ahogyan az állateledel-adagoló, úgy az intelligens öntöző is képes jelezni, ha a tartály kiürülőben van.

Nem mehetünk el szó nélkül a városi közlekedést segítő eszközök mellett sem. A Xiaomi Mi Electric Scooter 3 Lite elektromos roller könnyű, szilárd, a repülőgépiparban is használatos alumíniumötvözetből készült. Innovatív kialakításnak köszönhetően 3 másodperc alatt összecsukható, kevés helyet foglal, ezzel megkönnyítve a szállítását. Nagyméretű felfújható kerekekkel rendelkezik, ezért egyenetlen terepen is relatív kényelmesen használható, súlya mindösszesen 13 kg.

Ma már nem kérdés, hogy az okoseszközök képesek-e kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az életünket. A kérdés inkább az, mely lehetőségeket használjuk ki a mindennapjaink jobbá tételére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk