OLIMPIA
A Rovatból

Szilágyi Áron olimpiai bajnok! – Történelmet írt a magyar kardozó, egymás után harmadszor nyert

Nagyon magabiztosan nyert olasz ellenfele ellen a magyar kardozó. 15-7 lett vége.
MTI/Illyés Tibor - szmo.hu
2021. július 24.


Link másolása

A magyar idő szerint 14.15 órakor kezdődött fináléban az olasz Luigi Samele volt az ellenfele, aki a dél-koreai Kim Jung Hvan ellen 6-12-ről fordított 15-12-re.

Szilágyi nagyon jól kezdett, 7-1-re elment az elején, az olasz nem tudott ekkor mit kezdeni Áronnal. 8-5 volt a fordulásnál, feljött az olasz, ekkor Áron csak egy tust szerzett. A második részében az asszónak rögtön két találata volt Szilágyinak. 10-5-nél egy gyönyörű pontot szerzett, 11-5 lett. 12-5-nél már lehetett reménykedni. 12-6-nál az első találatát szerezte ebben a részben az olasz, majd rögtön a másodikat is. 13-6-nál már csak kettő kellett a győzelemhez. Majd csak egy, 14-6. Meg is lett: 15-6.

London és Rio de Janeiro bajnoka negyedik asszójában, a legjobb négy között nagy csatában, 15-13-ra verte a georgiai Sandro Bazadzét.

A Vasas 31 esztendős vívója fölényes győzelmekkel menetelt az elődöntőig, riválisa nála jóval szorosabb mérkőzéseket vívott, de a negyeddöntőben a verseny egyik favoritját, a világranglista-vezető, világbajnoki címvédő dél-koreai Oh Szang Ukot búcsúztatta.

Szilágyi Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének - Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak - sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze.

A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk