hirdetés

NÉGYKERÉK

Szinte benzinautós távolságot tehetünk meg a Hyundai elektromos autójával

Akár 450 kilométert is megtehetünk a Hyundai Kona Electrickel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 13.

hirdetés

Két évvel ezelőtt bővült a Hyundai szabadidő-autós palettája három tagúra, amivel a dél-koreai gyártó is jelezte: nem szeretne lemaradni a versenyben az SUV-k mezőnyében sem. Először a legnagyobb modell, a Santa Fe jelent meg a kínálatban 2000-ben, amelyet a Tucson követett 2004-ben. Előbbi a tavalyi évben lépett negyedik generációjába, utóbbi a harmadik szériánál tart, s idén kapott ráncfelvarrást. A szabadidő-autós paletta 2017-ben bővült a harmadik szereplővel: ekkor mutatták be a Konát, amely a Hyundai autófejlesztéseinek jövőjét vetítette előre.

A Hyundai ugyanis az utóbbi években jelentős figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ez a törekvés pedig a modellpalettán is meglátszódik, hiszen évről évre bővül a márka részben- vagy teljes egészében elektromos autós kínálata. E törekvés egyik fontos szereplője a kínálatban a Kona, amely már három modellváltozatban: benzines, teljesen elektromos és augusztus óta hibrid verzióban is elérhető, ezek közül a kizárólag árammal hajtott Kona Electric járt nálunk.

A Kona a 4,18 méteres hosszával, 1,8 méteres szélességével és 1,57 méteres magasságával a legkisebb a Hyundai SUV palettáján, így városban nem csak az elektromos hajtás, hanem az adottságai miatt is kiváló választás lehet. Könnyű vele a manőverezés és a parkolás sem okoz gondot. A Kona formavilága igencsak egyedi, amit főképp az orrész vonalvezetésének köszönhet a kocsi. A front eltér az elektromos példánynál a sima és a hibrid változattól, itt ugyanis az első légbeömlő helyén található a töltőnyílás, amely a karosszéria színéhez igazodó fedést kap. Látványos a szűkre húzott első LED-fényszóró, amely tovább hangsúlyozza a kocsi egyediségét. Az autó 7 színvariációban és 3 tetőszínnel kapható, így összesen 21 különböző stílusban konfigurálhatjuk.# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk