hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

Több ezer őskori sziklafestményt találtak az Amazonasnál, 12 ezer évesek is lehetnek

Ezek az eddig ismert legrégebbi, emberek által készített festmények. Vadállatokat és embereket ábrázoltak a kolumbiai esőerdők őslakosai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 06.

hirdetés

Több ezer ősi sziklafestményt fedeztek fel régészek az amazóniai esőerdők mélyén. A festmények az esőerdő legkorábbi lakosait mutatják be a jégkorszak néhány óriása mellett - írja az iflscience.

A hihetetlen felfedezés - a világ egyik legnagyobb kőfestmény gyűjteménye - Kolumbia közel 13 kilométeres sziklafelületén terül el.

Ezek az eddig ismert legrégebbi, emberek által készített festmények. A képeken olyan állatok is szerepelnek, mint a masztodonok, ők az elefántok őskori rokonai.

A régészek 2017-2018 között tárták fel a leleteket, de eddig titokban tartották a szenzációs felfedezést, mivel a Channel 4 brit tévécsatorna számára egy többrészes dokumentumfilm sorozatot készítettek az Amazonas elveszett civilizációjáról, ebben mutatták be először az egyedülálló festményeket is a napokban.

Szakemberek szerint a festmények több száz, vagy akár több ezer éves időszak alatt készülhettek, körülbelül 11-12 ezer évvel ezelőtt.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk