/multunk/tevhitek-noi-test-mult-meh/
hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

15 fura dolog a női testről, amit nemrég még elhittek

Szeretkezni csak háton fekve, fürdeni néha ammóniában ajánlott, de nyers húsos arcpakolás és féreggel való fogyás is szerepel a listán.
hirdetés

A BuzzFeed 15 érdekességet gyűjtött össze Therese Oneille a témáról szóló könyvéből, amelyek rávilágítanak arra, hogy a viktoriánus korban mennyire a sötétben tapogatództak az emberek a nőket illetően.

1. Az ejakuláció nélküli szex beteggé teszi a nőt

A 19. században azt gondolták, hogy a nők azért kapnak méhfertőzéseket, mert a férfiak „visszavonulnak” ejakuláció előtt. Vagyis nem lehetett csak úgy abbahagyni vagy megszakítani az aktust, hiszen a sperma nélküli szex az akkori közvélekedés szerint "mindenféle betegségekhez" vezetett.

2. Sperma nélkül nincs orgazmus

Ráadásul az volt a közhiedelem, hogy a nőket a spermiumok juttatják el a csúcsra. Szóval duplán szüksége volt a nőknek arra, hogy a férfiak a végsőkig kitartsanak.

hirdetés

3. Orgazmus? Csak a méh vibrál

És mit gondoltak magáról a női orgazmusról? Hogy csupán a méhük vibrál. Egy James Ahston nevű férfi jegyezte le, hogy a „méhben a vér felpezsdül, és felfelé és lefelé mozog a hüvelyben, a méhnyak érintkezik a férfi szervvel”, mikor egy nő elér a csúcsra.

4. Szex csak háton fekve

A nők csak hátukon fekve szeretkezhettek, mivel más pozíciók gombás fertőzéseket okozhattak a petevezetékekben, amelyek rákot, majd halált okoztak. Legalábbis így hitték.Agelou5-crop

5. Fürdés ammóniában

A nők úgy gondolták, hogy nemi szervük tisztán tartásához ammóniában kell fürdeniük és azt inhalálniuk. Sose próbáld ezt ki otthon!

6. Nyers hús az arcra

A ráncok elkerülése végett pedig húst kötöttek az arcukra, mert a viktoriánus korban a ráncok azt jelezték, hogy egy nő nem él boldogságban. A húst az arcukra téve azt gondolták, hogy így a megereszkedett bőrt zsírral tudják táplálni.

7. Szeplők ellen napfénnyel?

A szeplőket szennyeződésnek tekintették, és savval vagy ultraibolya sugárzással égették le, vagyis a napfény segítségével. Addig kellett a tűző napon állni míg az arcbőr meg nem égett, majd mikor a bőr elkezdett hámlani, és ekkor a szeplőket is megpróbálták lekaparni. De ma már tudjuk, hogy a napfény kifejezetten segíti a szeplők megjelenését.

8. Hideg vizes kúra a tökéletes mellekért

A legszebb keblek érdekében a nők hideg vízzel dörzsölték melleiket, hogy serkentsék a véráramlást. Ebben az időszakban ráadásul a tökéletes keblek ananász alakúak voltak – a lógó mell azt jelentette, hogy rossz passzban vagy.

9. Kis melled van? Rosszban sántikálsz!

Az erős arccsontot és a lapos felsőtestet rondának tartották. Mivel az ananászalakú mell volt divatos, a nagyobb keblek pedig szomorúságot sugároztak, nem meglepő, hogy a kis mellekről is megvolt mindenkinek a véleménye. A laposabb felső test, és a vékony alkat alapvetően azt jelentette, hogy valaki beteg, a munkásosztályhoz tartozik, túl sokat gondolkozik vagy rosszban sántikál.

10. Nem kell enni ahhoz, hogy meghízz

A közvélekedés az volt, hogy egy nő pusztán ücsörögve, a nagy semmittevésben is képes hízni - anélkül, hogy többet enne. És ahhoz, hogy valaki jól megtudjon házasodni bizony plusz kilókra volt szüksége. Ehhez semmi mást nem kellett tennie, mint keresnie egy csendes, eldugott és párás helyet, ahol nem gondolva semmire üldögélt. Az emberek abban hittek, hogyha egy nő képes semmit sem tenni, és a saját érzéseit kordában tartani, akkor elkezd hízni, mert szívritmusa lelassul.

11. "Fogyjon féreggel!" Agelou5

Ha egy nőt túlsúlyosnak találtak, akkor sokszor azt a "kezelést" kapta, hogy lenyelettek vele egy galandférget. Az orvosok azt tanácsoltak azoknak a nőknek, akik fogyni kívántak, hogy galandférgekkel kúráljak súlyukat, amelyek segítenek nekik megszabadulni a felesleges kilóktól. Miután a féreg megette a kalóriákat és úgy 9-10 méteresre nőtt, a nők kihúzták testükből az állatot, mikor meglátogatták a mellékhelyiséget.

12. A tengerben fürdeni tilos!

A férfiak azt gondolták, hogy a nem megfelelő menstruáció okozza a nők alhasi fájdalmait, amelyek hisztériához is vezettek. A 19. századi nőknek sok szabályt be kellett tartaniuk azért, hogy ne legyen „rendellenes” a menstruációs ciklusuk. Nem ihattak hideg italokat, nem fürödhettek a tengerben, vagy hideg vízben. Ezek megszegése majdnem biztos, hogy hisztérikus állapothoz vezetett az akkori közvélekedés szerint.

13. Magatehetetlen, szeszélyes, élettelen vagy? Ez az oka

A szabálytalan és fájdalmas menstruáció ráadásul a rossz személyiség jele is volt. Pye Henry Chavasse 1880-as művében azt írta, hogy a „sápadt, színtelen arcszínű, magatehetetlen, szeszélyes és szinte élettelen fiatal hölgyek, akik állandóan láthatók a társadalomban, általában a nyomorúságos egészségi állapotuknak, a kimaradó vagy hiányos menstruációnak köszönhetik személyiségüket.”

14. Idegbajos szűzlányok

Általános meggyőződés volt, hogy a szűzlányok menstruációja közben a vér felgyülemlik a szívükben vagy tüdejükben. Ez a furcsa gondolat már időszámításunk előtte 400-ban is megjelent, de a viktoriánus korban is népszerű vélekedés volt. A felgyülemlett vér pedig lassúsághoz és idegbajhoz vezethetett.

15. Kimaradt a menstruációd? Hát ezért vagy olyan randa!

De a szabálytalan havi vérzés akár halálhoz is vezethetett. A hiedelem szerint a felgyülemlett vér a női agyból kiszivárogva tönkretette a tüdőket. Orson Squire Fowler gondolta úgy, hogy a szomorú nőknek kimaradhatott a menstruációja, és a felgyülemlett vér elárasztotta szerveiket. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Fowler nem volt orvos, és a kimaradt menstruációt okolta a ronda és utálatos nőkért is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk