Kocsonya és tojásos nokedli: különleges nyári szendvicsek között lehet válogatni a benzinkúton
Kacsamájpaté, lecsó, vargányás kacsakolbász, érlelt sajtos tojásosnokedli és kocsonya – csak néhány izgalmas alapanyag az OMV nyári szendvicskollekciójából, amelyet Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje tervezett.
Palágyi Eszter márciustól negyedévente mutatja meg különleges szendvicseit.
A nyári szendvicsek között szerepel a klasszikus kocsonya sajtos pogácsában, ecetes torma chutney-val, főtttojás-karikákkal. Emellett a kínálat része lesz a kacsamájpaté nyári lecsóval, fonott kalácsban, madársalátával, valamint a vargányás kacsakolbász kiflitekercsben, gombapörkölttel, medvehagymás chutney-val. A negyedik, vegetariánus különlegesség az érlelt sajtos tojásos nokedli, cipóban, pirított hagymával, marinált salátával.
„A második szendvicskollekció tervezése során is figyelembe vettük a magyarországi autósok ízlését. Júniustól különleges, újragondolt nyári ízekkel frissítjük a kínálatot”
– mondta a séf.
A magyarországi autósok kedvence a kacsamájpatés szendvics volt, amely éppen ezért a kínálat része maradt, némileg módosított, nyári ízvilággal.