hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

Sorozatos kikosarazással indult, fél évszázados szerelem lett belőle

Pécsi Ildikó színésznő és Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó két külön világból találtak egymásra, és éltek irigylésre méltó szimbiózisban életük végéig.
Tóth Noémi, Címkép: Fortepan - szmo.hu
2020. december 19.

hirdetés

Pécsi Ildikó eleinte apácának készült, aztán az orvostudományi karra is felvették, de ő határozottan és elszántan a színművészetit választotta. Az hozta meg számára a sikert, amikor az első magyar szélesvásznú filmben, Az aranyemberben alakította Noémit. Szűcs Lajos pedig a Fradi színeiben nyert 1968-ban a mexikói olimpián, majd a világválogatottban is szerepelt Albert Flóriánnal együtt.

A Hajdú-Bihar megyében, Polgáron született művésznő és a vajdasági Apatinban született focista Pécsett találkozott először 1963-ban, amikor mindkettejüknek a kultúra városában akadt munkája. A futballista az utcán pillantotta meg a gömbölyűen nőies színésznőt, és rögtön Bakos Antalt, azaz Blumit, az MTK intézőjét kérte meg, hogy szervezzen le neki egy találkát Ildikóval, aki a kávézóig elment ugyan, de ott ennyit mondott:

„Már megbocsásson, de én focistákkal nem randizom”.

Eleinte tehát csak Lajos volt biztos a dolgában, de becsületére legyen mondva, nem adta fel egykönnyen. Attól kezdve akármikor belebotlott szíve hölgyébe, kerek-perec elmondta neki, hogy márpedig el fogja venni feleségül, mire Ildikó minduntalan kikosarazta.

A Vígszínház és a Fradi sztárja végül egymástól függetlenül Budapesten kötött ki, és ismét találkoztak az akkor legendás Olimpia nevű bárban egy májusi napon. Lajos ismét bedobta magát, és ezúttal annyit kicsikart Ildikóból, hogy majd szilveszterkor találkozhatnak. A kitartó lovag állhatatosan kivárta a szűk fél évet, amikor végre siker koronázta kitartását, mert szilveszter éjjelén valóban táncolt vele az ünnepelt szexszimbólum. Nem sokat teketóriázott a focista, az első szám után meg is kérte a kezét. Nem sokkal később már jegyben jártak, az 1969-ben – hat évvel az első találkozás után – megtartott esküvőjüket azonban minden közeli ismerős ellenezte, mondván, úgysem fog sokáig tartani.

hirdetés

Ehhez képest nem kevesebb, mint 51 évig éltek boldogan, tavaly tartották az aranylakodalmukat.

Eleinte Kelenföldön éltek egy kis lakásban, ott nevelték kisfiukat, Csabát is, aki két évvel a házasságkötés után született. Ildikó egyszerre merült bele az anyaság örömeibe, és járta az országot önálló műsorával, nem sokat tétlenkedett. Az első évtizedben a házaspár kevés időt töltött együtt az állandó külföldi edzőtáborok és vidéki szereplések miatt, ugyanakkor az ifjú feleség mindig kiment a repülőtérre elbúcsúzni a férjétől, és hazaérkezéskor is lelkesen várta a fogadócsarnokban. Ezekhez a szent és sérthetetlen időpontokhoz igazíttatta a szerepléseit is. Később, amikor Lajos már inkább csak edzéseket tartott, jócskán viszonozta ezt a figyelmességet kedvesének. Mindvégig bizalomban, szeretetben éltek, egyedül a szőnyeg rojtjain vesztek néha össze, amit Lajos kisimítva szeretett, de a felesége megunta az igazítgatást, és végül inkább levágta az összeset.

Amikor Szűcs Lajos idén nyáron – hosszas betegeskedés után, 76 évesen – elhunyt, a 80 éves színésznő sem tudta már sokáig tartani magában a lelket. Néhány hónappal később Pécsi Ildikó követte szerelmét a másvilágra. Nemrég helyezték nyugovóra a máriabesnyői temetőben, természetesen az ő drága jó Lajosa mellé.

Források: Ripost, Újságmúzeum, hirado.hu, Origohirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk