/multunk/meglepo-intim-titkokra-derult-feny-napoleon-boncolasakor/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Meglepő, intim titkokra derült fény Napóleon boncolásakor

A pénisze mérete is kiderült.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2018. július 30.

hirdetés

Bonaparte Napóleon boncolásáról osztott meg néhány érdekességet az Origo. Neve hallatán két dolog biztosan az eszünkbe jut: az egyik a sokoldalú, intelligens, és kitűnő képességű hódító személye, másrészt viszont a köztudomásúan alacsony termetű férfi képe - írják.

Annyi biztos, hogy a legenda ellenére anno a többiekhez képest nem számított alacsonynak - maga 168 centiméteres testmagasságával néhány mai politikusnál is termetesebb volt. Ám a császár péniszének méretéről eddig még kevés szó esett.

Na de majd most.

Átlagos magassága ellenére elneveztek róla egy jelenséget, az úgynevezett Napóleon-komplexust, ami a nem túl magas emberek kisebbségi érzésen alapuló komplexusa. A Napóleonnal szemben ellenséges brit sajtó kezdte el elsőként terjeszteni, hogy a francia császár egy nevetséges törpe, hiszen testmagassága még a 160 centimétert sem éri el.

A történelmi források több, a császár magasságával kapcsolatos adatot is megemlítenek, ám ezek közül az egyetlen valóban hiteles adat egy francia orvostól származik, aki Napóleon halála után precízen lemérte az elhunyt uralkodó testhosszát, megállapítva, hogy a hadvezér-uralkodó egész pontosan 168,6 centiméter magas volt.

hirdetés

Ezzel a magassággal viszont közel négy centiméterrel még „túl is szárnyalta” a korabeli francia férfiak átlagmagasságát.

1802-ben egy Corvisart nevű orvos azt állította, hogy Napóleon magassága a francia mértékegység szerint körülbelül 168 centiméter.

Ugyanez brit hüvelykkel számolva viszont már csak 158,5 centiméter, ez vezethetett anno a félreértésekhez.

A császár testmagasságával összefüggő kérdéseket csak tovább bonyolította, hogy az uralkodó a nyilvánosság előtt legtöbbször a testőrei gyűrűjében mutatkozott. A császári gárda egységeibe beválogatott elitkatonák viszont legalább egy-két fejjel magasabbak voltak Napóleonnál, így a szép szál testőrök gyűrűjében állva valóban alacsonynak mutathatott a császár.

A boncolást végző orvos azonban nem csak a császár testmagasságáról, hanem Napóleon péniszének méretéről is pontos számadatokkal szolgált. A doktor tizenhét tanú jelenlétében metszette le a halott császár legférfiasabb testrészét,

amelynek mérete mindössze 3,8 centiméter volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk